Inlägg från: PennyJenny |Visa alla inlägg
  • PennyJenny

    Vi som har prematura sammandragningar

    2små2stora skrev 2010-07-22 13:39:59 följande:
    PennyJenny: 728g är ju jättebra Med tanke på att min bara vägde 230g mer och var 4 veckor längre gången 
    Oj, ja verkligen då :) Men din bebis var väl rätt mkt tillväxthämmad?
  • PennyJenny

    Augusti
    18, jmynt

    September

    Oktober
    6, 3busfrön 

    November
    3, PennyJenny

  • PennyJenny
    Happyme skrev 2010-07-27 08:48:18 följande:
    Ngn som vet hur PennyJenny har det? Hon har inte uppdaterat bloggen sen i förrgår så jag blev lite orolig, hon skriver ju annars varje dag?
    Vad gulliga ni är :) Igår hade jag ingen ork till uppdatering och idag har jag inte haft tillgång till nätet förrän nu ikväll :) Är som sagt ff gravid med andra ord *S*

    Kram på er
  • PennyJenny

    Själv är jag lite less idag. Igår lovades flöde två ggr i veckan pga min sons syrebrist/död i graviditeten. Jag har ju mitt hål i livmodern som ev kan påverka moderkakan. Igår gjordes flöde som var jättefint. Men idag verkar (samma) dr ha ändrat sig om flödet för det såg så bra ut :( Men HALLÅ!! Det kan ju hända nåt även om allt såg bra ut igår. Dessutom troddde hon inte att jag kan få värkar med mitt hål, vilket är fel. Jag fick ju det förra gången! Och då sprack livmodern! Sa även att jag har ju fått cerklage annars hade han fötts i v20. Då säger hon bara "Tror du?!". Dumma pucko, ja det hade han! Han var ju på väg ut och "min" dr som satte cerklaget sa att gör vi inte det har vi en bebis inom de närmaste dagarna.

    Känner mig frustrerad när dom inte lyssnar på mig, spricker min livmoder igen riskerar vi att dö båda två. Orkar snart inte med fler idioter som man ska behöva förklara allt för om och om igen som hela tiden har egna teorier om allt :(  Väntar sedan i förra veckan på att få min livmoder och tapp kontrollerad, hoppas få det idag... Just nu funkar ingenting här verkar det som.

    Kram på er.

  • PennyJenny
    Demyra skrev 2010-07-28 09:56:17 följande:
    Oj vad jobbigt när läkarna ändrar sig hela tiden och inte vill lyssna.
    Känns som man måste överdriva en massa nuför tiden är man pratar med läkare eller gråta hysteriskt för att få kontroller. Man känner sig ju dessutom så utsatt i såna där situationer att man kanske inte vågar säga till och kräva.

    Hoppas du får livmoder och tapp kontrollen idag, om inte så tycker jag du ska kräva det för du är ju på sjukhus och betalar för att få vård. Dessutom så gör ju stress så att man får mer sammandragningar.

    Styrkekramar till dig {#emotions_dlg.flower}

    Var på vanligt bm kontroll idag och allt såg bra ut, sf måttet hade sjunkit från 34 till 32 så antagligen har bebisen sjunkit ner en aning mera och nu var den inte ruckbar mera :)
    Hoppas den vill komma ut snart, längtar ju så :)
    ja, det är sjukt att man nästan ska behöva överdriva för att bli lyssnad på :( Men jag tillhör kategorien "snälla patienter" (det har t om sköterskorna sagt) så mig är det väl lättare att vifta bort liksom. Gör mig ledsen och frustrerad då detta är så otroligt viktigt för mig. Dessutom sa denna dr att "du har ju så lång och fin tapp" Eeeeh.... Har hon läst på NÅT överhuvudtaget?? Min tapp var 8 mm för snart 14 dagar sen ju :(
    Skönt att liten verkar ha fixerat sig, hoppas du inte behöver vänta alltför länge på att den ska titta ut :)
    2små2stora skrev 2010-07-28 10:12:45 följande:
    Vad tråkigt att läkarna ska vara på det sättet.
    När kommer din doktor tillbaka igen?

    kram
    Han är ledig denna och nästa vecka med :(
  • PennyJenny
    Happyme skrev 2010-07-28 13:27:39 följande:
    Tyvärr finns det rötägg överallt, tycker ändå att med dina erfarenheter i bagaget att det är onödiga kommentarer  och att de inte kostar på sig lite extra kontroller så inget händer verkar lite nonchalant. Du behöver absolut inte svara på den här frågan, jag har full förståelse om du tycker den blir för privat- men ditt fönster eller hål  i livmodern hur kommer det sig? Är det medfött och menar du att livmoderväggen är mkt tunn över ett parti?
    Detta är pga tidigare snitt. 

    Nu är jag orolig här :(  Har varit på ultraljud nu. Mitt cerklage har släppt och hänger bara på ena sidan numera. Finns inget som håller emot alls längre. Har återigen buktande hinnblåsa och om vattnet går blir det akutsnitt. Sååå... med lite otur kan vi bli föräldrar vilken sekund som helst, med lite mer tur kan det dröja ett par veckor till. Är så rädd att något ska hända, vill inte förlora min lille bebis.

    Hade ett ganska långt samtal med dr sen efteråt då jag är så uppskrämd om min förlossning, att vi båda kan dö inom några minuter om jag får värkar osv. Känns liiiite bättre nu men långt ifrån bra. Snitt vill de inte göra nu (vilket är förståeligt) utan de vill hålla honom inne så länge det bara går. Nu håller vi tummarna för att om något händer att de hinner med att  fixa detta så det slutar väl.

  • PennyJenny
    060810 skrev 2010-07-28 18:11:43 följande:
    PennyJenny:
    Träffade du en kvinnlig läkare idag?
    Var en kvinnlig som ringde upp mig från spec. mvc och hon var en jävla häxa rent ut sagt!!
    "Här ligger kvinnor som hotas av förtidig förlossning så du får ta en dag i taget precis som dem".
    Jag trodde jag skulle smälla av.. Jävla kärring!! Nog vet jag att det ligger kvinnor i Lund som hotas av det (du tex) men hon behöver inte kläcka ur sig det till mig just nu..

    Snittet kan bli flyttat till veckan EFTER den 25:e och inte veckan innan som jag hoppades på.. Kan bli på måndagen eller tisdagen med i den veckan (23:e eller 24:e) men bara om det finns tid... Finns det säkert inte bara för det...
    Men jävla fitt-läkare rent ut sagt... Jag bara gråter här hemma nu och vill fly bort från allt.. Vill aldrig mer va gravid och vill bara ha ut ungen nu typ.... De kommer ta död på mig där nere i Lund.... Nästan så Kristianstad ska ha guldstjärna för hur de är!!
    Japp, kvinnlig läkare. Didn´t like her! Hon lyssnar inte på vad man säger tycker jag. Hon sa dessutom när jag berättade att jag var rädd att jag skulle dö pga min livmoder (dom har sagt det flera ggr att jag kan göra det) att "ja, det händer ju att någon dör ibland"... Tack för den passningen Förvånad
  • PennyJenny
    060810 skrev 2010-07-28 20:28:03 följande:

    PennyJenny:
    Måste varit samma läkare som ringde mig då! Hemsk kärring!!
    Jag har haft massa sd sen hon ringde och sån mensvärk! Det har hon orsakat!! Och hon ska ringa mig imorn igen om tiden.. usch och fy fan säger jag bara.. jag vill inte!! flyttar hon tiden till veckan efter vet jag inte vart jag blir av..
    Hatar att folk har så svårt att förstå ångesten över att bära på ett svårt sjukt barn. Läkarna viftar bort det så lätt men även folk man pratar med... Blir så jäkla knäpp på det!! Okej de har inte varit där jag är men lite medkänsla vore inte fel... Tänk om det var deras eget barn liksom...


    Håller tummarna för dig!! Hoppas verkligen inte att hon flyttar tiden :o)
    jdsr79 skrev 2010-07-28 20:34:35 följande:
    En liten "prematur" har nu kommit till världen. Är så stolt o lycklig! Lyckades hålla honom inne iaf till 37+5. Kommer fortsätta kolla tråden. Lycka till ni andra. Kram
    Grattis!! {#emotions_dlg.flower}
  • PennyJenny
    Guldsmulan skrev 2010-07-30 09:23:08 följande:
    Ni som kan detta, är det normalt att ha onda sd fast man äter bricanyl??
    Mina sd gör ont när dom kommer trots Bricanylen. Dock har tabl Adalat hjälpt mkt mer än Bricanylen. Fråga om du inte kan få det istället.
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar