• EL I

    Allergitråden

    Tredje natten utan uppvak magen är mindre. I går var han lös i magen...undrar om det är för att han är mindre förstoppad nu?? och då blir det för mkt laktulos?? fick mindre laktulos i dag för att se hur det ser ut.
    Ska titta bland det glutenfria brödet i dag och se om jag hittar nåt som han kan äta och se om det blir bättre av det!

  • EL I

    Jjag ser att ni pratr om dagis. vadå inte tar bort sädesslagen?? Helt och hållet eller för honom?? Tycker det är konstigt att de kan begära att man ska gå på ett allergidagis, har inte alla barn samma rättigheter??

    Här finns inte allergidagis så det är inget snack om något här än. Vi har inte diskuterat veteborttaning med dem än. Har nämnt att läkaren ev trodde att han var veteallergisk men att vi inte bestämt hur vi vill göra.

    Blå myran: Kan alltså vara så att de blir förstoppade av sädesslag?? Hmm då kanske vi är det på spåren ändå? Han har mindre mage nu (men fortfarande lite stor men vi har ju inte tagit bort allt) och han är mindre förstoppad och mer nöjd (sover hela nätter och i dag åkte han  t o m bil utan att skrika (då hade de fått potatis o köttbullar på dagis (alltså igen vete!).

  • EL I

    4:e hela natten nu och mindre mage

    I dag ska jag kolla blande de glutenfria bröden om det finns nåt utan vete och köpa det och se vad som händer, om det blir ännu bättre!!

  • EL I

    Åh måste bara berätta. jag hämtade på dagis i dag (jag har inte berättat för dem att jag tagit bort mestadelen av vete hemma men jag har berättat att vi misstänker vete...) och då låg sonen fortfarande och sov, kl. 15...

    Då berättade de att de upplevde honom som mycket gladare och piggare. Han sov mycket bättre (från att ha sovit mellan 15-45 minuter sover han nu 2-3-4 timmar!!) och  han åt väldigt bra!
    Utslagen på kinderna är nästan borta (lagt in bild i galleriet)...hemma sover han numera hela nätter, hans mage är mindre samt att han bara får 5 ml laktulos i stället för 10-15 ml och han bajsar då normalt.

    vi har dock fortfarande haft kvar en macka på morgonen samt att han typ varannan dag fått pasta till lunch. Kan det bli så pass bra fast vi inte tagit bort allt vete??? Eller är det en slump?

    Nu köpte jag glutenfritt bröd i dag för att försöka ta bort allt vete hemma och se vart det leder innan vi tar bort på dagis. Det enda glutenfria jag hittade på vår lokala butik innehöll vetestärkelse max 0.3% protein. Det måste väl ändå vara bättre än vanligt bröd med massa vete i eller??

    Vi ska in till en större stad i morgon och köpa bröd utan vete i...men det fanns int ehär men ville inte vänta eftersom han verkar bli så mkt bättre utan.

  • EL I
    Tibell skrev 2010-03-20 21:41:50 följande:
    Uj Uj Uj vilken dag. Lillhönan har sovit max tre timmar mellan klockan 6-21 idag! snacka om övertrött och gnällig liten tjej ! dessutom har hon inte bajsat idag =/ veten eller vanlig utvecklingsfas..det är frågan?!
    hur gammal är hon? 4 månader?

    Alltså rekommendationerna nu är ju att inte börja med smakisar förrän vid 6 månader om de inte visar jättestort intresse. Om jag var du så skulle jag fakiskt vänta med nåt annat än ersättning tills hon är 6 månader  MINST eftersom hon verkar så känslig...men det är bara jag det.
  • EL I
    Tibell skrev 2010-03-20 21:50:06 följande:
    Hon är 5 månader nästa vecka! Saken är ju den att hon verkligen behöver komma igång med maten eftersom hon är rätt så tunn fortfarande! Och intresserad är hon absolut =) Man känner sig rätt iaktagen när man äter ;) Såg att Enagos gröt kunde användas i ersättning från 5 månader, dels för att mätta mer men också för att förhoppningsvis vara lite fetare!? Och eftersom den innehåller vete vill jag veta om hon klarar av den! Hmm.. ja vi får väl se hur vi gör!
    men då tycker jag isf att ni ska provocera ordentligt med vete. Som det är nu så känns det som "ups hon råkade få lite i sig" o sen blir hon gnällig en dag och sen slutar ni... då vet ni ju i alla fall inte om det är slumpen eller inte. Så skulle JAG gjort i alla fall även om jag inte är någon hejare på allergier

    Om jag verkligen vill vara säker om hon nu behöver komma igång med maten så skulle jag absolut testa några dagar, sen hålla upp någon vecka tills ev symtom är borta och sen provocera igen. Får hon då symtom igen så får ni verkligen TRO på att hon ÄR allergisk mot vete och köra utan.
  • EL I
    Tibell skrev 2010-03-21 07:09:50 följande:
    Ja du har nog rätt! Nu har hon ju varit gnällig i några dagar ( fått i sig små mängder med vete dessa 3 dagar ) så nu ska vi hålla upp ett tag. Hon har nämligen ätit jätte dåligt nu dessa dar och det vill vi ju inte! Så nu får hon vara utan en vecka och sen testar vi igen!
    ville inte låta elak men tycker synd om henne (för att hon behöver må dåligt) OCH om er (för att ni känner er så osäkra). OM hon nu blir bättre när ni INTE ger vete och sen blir sämre när ni provocera så måste ni tro på det, det är ju synd om henne att behöva må dåligt samt att ni ska behöva uppleva att hon mår dåligt.

    Jag har haft svårt att sätta fingret på vad sonens "fel" är. Eftersom ingen läkare trott oss och han inte haft jättetydliga symtom (enligt oss i alla fall, eftersom han "bara" varit missnöjd till och från) så har jag inte riktigt velat tro på det heller så jag förstår dig! MEN nu har vi ju redocerat vetet sedan en vecka nästan och från o i går fick han inget alls. I natt sov han 18.30-07!!!!!! Glad som en lärka och låg till och med kvar i sängen till 07:30 och bara mös utan att skrika och vilja upp!! Helt sanslöst! Han har t o m bajsat nu på morgonen, normalt, utan att ha fått laktulos sen i går morse och då bara 5 ml!!

    Nu kör vi på med detta och jag ska prata med dem i morgon på dagis och säga att vi vill testa helt utan vete i ca 1 månad i alla fall.

    Så OM hon reagerar nästa gång som sagt, TRO på det och ta bort vetet några månader i alla fall innan ni provocerar igen. Det är en fröjd att se en glad kille som bara springer runt och skrattar och busar och SOVER!! Han är NÖJD! Och det är bara efter några dagar. Tänk vad bra det kan bli när han varit utan ett tag!
  • EL I

    I dag pratade jag med dagis om sonens veteallergi. De ville att jag skulle prata med kokerskan... så jag får ringa från jobbet i morgon så det blir i alla fall i dag och i morgon MED vete på dagis..men men det gör väl inte så mkt när vi reducerat allt til NOLL här hemma.

    I dag när vi åkte hem så skrattade han hela vägen hem, sjöng sånger och hade sig...i vanliga fall så  brukar han gallskrika så han verkar ju bli bättre på bara reducering av vete...undrar hur han blir när allt är borta

  • EL I
    Snutten skrev 2010-03-22 19:58:38 följande:
    Visst är det skönt när man kommer på vad det kan vara som ställer till det för ens barn. Även om det innebär en massa merarbete osv för en själv.
    ja absolut.
    Jag hoppas det går bra för dagis bara så det inte blir nåt strul.
    Det är så skoj. han har sovit HELA nätter i en vecka nu . Har hänt att han gnällt en stund men då har vi bara strykt honom på ryggen så har han somnat om!!! Det har inte hänt sen i somras tror jag... i alla fall inte att han samtidigt är så nöjd och glad på dagen

    I dag sprang han runt ute och grejade i snön på dagis och var jättenöjd. Annars har jag bara sett honom gå runt med snuttefilten och vara tjurig.
    När jag frågar på dagis så beror det på vem jag frågar. En del tycker att han blivit gladare andra säger inte så mkt. De tycker dock att han sover mycket bättre men so mde säger "kanske är för att han vant sig vid dagis nu" o visst så kan det vara men känns som mkt slump att den "vanan" inträffade just när vi tog bort veten eller??
  • EL I

    Älsklingen87: vår son får ingen välling alls nu när vi upptäckt veteallergin. Äter middag kl 17-17.30 och sen lägger han sig 18 och sover till 07 och sen äter vi frukost kl 08... Gröt äter han inte heller. Idag ringde jag dagis och barn mitt. Dagis skulle fixa vetefritt oxå men de ville ha intyg nu igen:( nyss sa de att de skippat det men vet inte om det handlar om att han har 3 allergier nu? Barn mitt skulle försöka fixa intyg o en dietist kontakt. Grejen är att läkaren inte hade skrivit nåt om misstänkt veteallergi i journalen... De hade oxå fel datum på över en månads skillnad när vi var där så det blev lite tjafs om det men jag hoppas det löser sig...

Svar på tråden Allergitråden