• EL I

    Allergitråden

    kavat: ska testa när jag är ledig nu!

    Någon vars barn blivit dålig av blodpudding??
    Min son fick blodpudding i går (det enda jag vet som han inte brukar äta, men ska kolla med dagis också om han fått i sig något märkligt i går...) och han var vaken hela natten och nu har han diarré?
    Han brukar ju aldrig vara lös i magen och han brukar ju sova bra när han inte har ont...kanske bara en slump men det känns som det borde vara nåt han ätit som han inte tål. Det var inte mjölk i...det stod dock nåt om konserveringsmedel men det stod inte vad det var...

  • EL I

    vatten, fullkornsmjöl av råg, vetemjöl,  fett frän nöt, blodpulver av nöt o gris, socker, koksalt, bindväv från nöt, kryddor (bl a lök, kanel, koriander) animaliskt protein från gris, potatisfiber, arom, konserveringsmedel E250

  • EL I
    Miralicia skrev 2010-03-09 14:32:45 följande:
    Blodpudding är ju väldigt järnrikt och det kan man reagera lite olika på - tänk järntillskott vid graviditet tex, en del blir halvt förstoppade av det och för andra sätter det rejält fart på magen så det snarast är diarré och kan då även ge magknip om det blir snabb passage. I övrigt rågmjöl och vetemjöl att reagera på. Konserveringsmedlet E250 finns i typ 99,9% av alla charkprodukter (även om det emellanåt är ganska omdiskuterat), så det tror jag inte på om han äter andra former av charkprodukter. Eller att han fått i sig ngn bacilusk på dagis som retar magen.
    grejen är ju att han haft ont i magen också, inte bara lös i magen. i dag på dagis hade han varit missnöjd nästan hela dagen och inte ätit något...
    vi fick i alla fall en återbudstid från barn, så vi ska få komma dit redan i morgon
  • EL I

    Nu har jag varit i väg med lillgrabben till barn mott.

    Det var en väldigt bra läkare denna gång. Han lyssnade och förstod! Jag berättade hur jag hade blivit bemött tidigare och utan att säga det rätt ut (de vill ju inte lämna ut en annan läkare...) så förstod jag att han tyckte jag hade rätt.

    Han kom fram till följande:
    - sonen är förstoppad och säkert en stor del till varför han få "magknip" och blir grinig till och från men därimellan är hur glad som helst. Han funderade kring om det ev var nåt mer sonen inte tålde och genom uteslutningsmetoden så "borde" det enligt statistiken isåfall vara vete... Han sa att det är upp till oss att bestämma om hans besvär är så jobbiga för oss/honom att det är värt att ta bort vete och testa. Det kan bara vi avgöra som han sa. Han sa att det inte var så mycket värt att ta tester eftersom han har sena reaktioner utan provocering är det bästa.

    - blåheten är antagligen pga ett outvecklat autonomt nervsystem vilket gör att när han äter eller blir sjuk osv så "för mkt" blod centralt och han får lite perifiert.

    - rödheten i ansiktet/utslagen: tror han antingen är atopiska eksem eller pga den ev veteallergin. Han sa att när det var som rödast så tror han att han hade en infektion i eksemen så att han eg skulle behövt antibiotika...men attt vi nu skulle smörja med mildison igen tillsammans med locobase.

    Känns bra att ha en början på allt!! Underbart trevlig läkare!

  • EL I
    Maddisen80 skrev 2010-03-10 14:30:38 följande:
    tur att min dietist hann varna mig innan jag provade soyoghurt blåbär go green eftersom de innehåller mjölkprotein.
    gör den??
  • EL I
    Maddisen80 skrev 2010-03-10 14:33:57 följande:
    El i japps ,de var en här som hittade länk där de står ,så go green ska återkalla alla yoghurtar.
    nu äter inte sonen soja heller men tänkte mer på alla som äter soja men som är mjölkproteinallergiska! IDIOTISKT!!!!
  • EL I
    Maddisen80 skrev 2010-03-10 14:47:18 följande:
    el i jag äter soja och är mjölkproteinallergisk
    ja det är ju idiotiskt! usch! tur att du inte hann bli dålig!
  • EL I
    Kavat skrev 2010-03-10 14:46:06 följande:
    Åh, vad glad jag är för din skull att ni äntligen har kommit till en läkare som lyssnar!
    ja det var verkligen skönt! tänkte nästan springa fram och ge honom en kram haha
    tack alla här som trott och lyssnat på mig det är det som gjort att jag vågade söka annan läkare o inte bara kände att jag var dum ui huvudet och "hittade på" KRAM PÅ ER!! ni betyder massor!  men det vet ni säkert redan
  • EL I

    Ni som har barn med veteallergi hur yttrar det sig? Har alla kontaktallergi?

    Läkaren funderade ju på veteallergi på sonen men både han och jag tyckte väl inte att det "var värt" att ta bort vete i nuläget. Jag undrar ändå om det är nån vits att ta bort så mycket vete som möjligt? T ex se till att han inte får pannkakor, mer potatis än pasta, minska på brödintag, vällingintag osv? Tror ni det skulle förbättra eller är det alltid nolltolerans som märks?

  • EL I
    Blå Flygare skrev 2010-03-11 15:46:23 följande:
    Min dotter är alls inte så känslig, reagerar inget på kontakt. Hon reagerar med förstoppning, minskad (noll!) aptit, humör. Vi har inte tagit bort allt, utan just nu funkar glutenfritt. Ett tag försökte vi med ugnsbakat (bröd plus iMat i ugnsrätter) men det funkade sämre. Ju kortare tillagningstid desto tydligare reaktion. Vi uteslöt först allt och sen när vi provocerade var vi osäkra. När vi la till välling (vete kokt i 3 min) blev reaktionen mycket tydlig! Det var 1 msk vetemjöl. Men det krävdes flera skivor bröd för att få samma tydliga reaktion.
    ok hmm det låter ju trots allt som om det kan vara vete (det var väl det mest troliga enligt läkaren också även om han sa att det var EXTREMT ovanligt. Han hade inte träffat på någon under alla sina år som läkare...men som han sa, varför skulle inte min son kunna vara den första?!)
    Han sa ju att det var den 8:e vanligaste allergin hos barn, ÄR det så ovanligt trots allt? Många här verkar ju ha det men det är ju ändå samlig för allergier så det kanske inte är så konstigt?!

    Vår son har ju eksem på kinderna, förstoppning samt humör som skiftar väldigt från att vara hur nöjd som helst till att bli som en ål och väldigt missnöjd...

    Kanske kan vara smart att ta  bort det mest synliga då som t ex pasta, rent vetemjöl och sen försöka hitta bröd (baka) utan/med lite vetemjöl i??
Svar på tråden Allergitråden