• bollanmollan

    att bo i bro????

    hej vi undrar hur det är att bo i bro utanför stockholm? har sett många fina hus där med ok priser men har ingen aning om orten. är mest intresserad om det är stökigt och mycket bråk

  • Svar på tråden att bo i bro????
  • Puma87

    Okej så här är det jag bor i bro och har gjort det sen jag avr 8år gammal. Visst händer det saker här, misshaldel, rån våldtäckter osv men det händer överallt oavsett vart man bor. Jag tycker att Bro är lungt och bra speciellt när man har barn. Kanske itne en "lyx håla" men för barn finns det jätte bra skolor och dagis. Nära till naturen men ändå nära till sthlm. Under de 14åren jag har bott i Bro så kan jag inte säga att jag har varit rädd när jag gått ute om kvällen. Visst var man lite orolig när man gick ensam från natt ussen på fyllan när man var runt 18år men det är jag oavsett vart jag är. Bro har dessutom en underbar öppna förskola som verkligen är helt super.

    Jo jag tycker verkligen att du ska ge det en chans. Om jag skulle flytta här ifrån så är det för att komma närmre till min dotters pappa som bor på andra sidan av stan.

  • Puma87
    lindaha skrev 2009-09-16 18:03:17 följande:
    Nej det händer inte alls lika mycket i Bålsta som det händer i Bro. Dessutom är det oftast grövre brott som händer i Bro än i Bålsta.Sen menar jag inget illa med invandrare. Men en vän skulle ha börjat i skolan i bro och då skulle hon vara den ända svensken i hela klassen, det säger väl en del?Och jag menade att tyvärr så är det oftast stökigare där det finns mycket invandrare, det är ingen personlig åsikt utan det är så det är.Jag har absolut ingenting alls emot invandrare.
    I vilken skol då? I bro är dom välldigt duktiga åpå att dela upp det så att det blir en bra blandning.
    Sen så händer det inte alls så mycket brott i Bro. Har flyttat från den "fina" sidan av bro till "getto" sidan och tycker itne att det är någon större skillad.
  • Puma87

    Har nu läst lite mer och det är inte mycket lösa hundar här i bro. Ser sällan lösa hundar inte ens en om dagen så här är folket välldigt duktiga på att hålla hundarna kopplade.

  • bollanmollan

    tack puma för lite mer info om bro.

  • Silme

    Har bott i Bro i snart ett år och jag stortrivs! {#lang_emotions_sunny}
    Bor i ett villaområde strax utanför Bro (Rättarboda) i nybyggt hus med naturen inpå knuten och ca 250m till badstranden. Kan inte begära mer
    Har också hört massor m positivt om Öppnis här, har dock inte vart där än

    Visst händer det skit i Bro men var gör det inte det?


    Mamma till Oskar, född 090730
  • Belleles
    bakeacake skrev 2009-09-16 18:09:28 följande:
    Min sambo har en kollega som precis lämnat solna för Viby i bålsta.. vädligt lugnt och barnvänligt område, ligger nära centrum, men ändå lite lantligt.. :)
    Åh i Viby har jag med bott när jag var liten :)
  • Pfyrix

    fördelen med kungsängen är ju att alla pendeltåg stannar här..
    För mig som inte använder bil är det väldigt skönt.

    fler som bor i brunna här?

  • Puma87
    Silme skrev 2009-09-16 20:24:12 följande:
    Har bott i Bro i snart ett år och jag stortrivs! Bor i ett villaområde strax utanför Bro (Rättarboda) i nybyggt hus med naturen inpå knuten och ca 250m till badstranden. Kan inte begära mer Har också hört massor m positivt om Öppnis här, har dock inte vart där än Visst händer det skit i Bro men var gör det inte det?
    Det är nästan alltid folk på öppnis jag är där dagligen så knata dit någon dag tycker jag =)
  • bollanmollan

    såg att det var nån stor järnvägsplats i bro är den störande?

  • vargaa

    Jag tycker inte om centrala Bro. För mycket stök. Bilar eldas på parkeringarna och ungdommar drar runt.

    Jag bor i utkanten av bro, på landet, och där är det jättebra. Lugnt och fridfullt, vänliga människor, pålitliga grannar. Man behöver aldrig låsa varken bil eller hus trots att jag bor i område med många hus. Bra natur och nära till sjön. Men ändå nära till Stockholm, tar 30-35 minuter med bil, dessutom E18 som aldrig drabbas av köer. Bra in- och utfartstrafik även i rusningstid. Allt finns på norra sidan stan, på behörigt avstånd, med gratis parkering, dit det är lätt att ta sig.

    Bålsta ligger ju efter Bro fån Sthlm sett och där är det en helt annan atmosvär, lugnare och trevligare. En riktig barnkommun med många skolor och jättefina områden. Det kan jag rekomendera, men där är det också ngt dyrare.

    Bro är helt ok om man väljer rätt område och undviker centrum/lägenhetsområdet.

Svar på tråden att bo i bro????