Inlägg från: Puma87 |Visa alla inlägg
  • Puma87

    att bo i bro????

    Okej så här är det jag bor i bro och har gjort det sen jag avr 8år gammal. Visst händer det saker här, misshaldel, rån våldtäckter osv men det händer överallt oavsett vart man bor. Jag tycker att Bro är lungt och bra speciellt när man har barn. Kanske itne en "lyx håla" men för barn finns det jätte bra skolor och dagis. Nära till naturen men ändå nära till sthlm. Under de 14åren jag har bott i Bro så kan jag inte säga att jag har varit rädd när jag gått ute om kvällen. Visst var man lite orolig när man gick ensam från natt ussen på fyllan när man var runt 18år men det är jag oavsett vart jag är. Bro har dessutom en underbar öppna förskola som verkligen är helt super.

    Jo jag tycker verkligen att du ska ge det en chans. Om jag skulle flytta här ifrån så är det för att komma närmre till min dotters pappa som bor på andra sidan av stan.

  • Puma87
    lindaha skrev 2009-09-16 18:03:17 följande:
    Nej det händer inte alls lika mycket i Bålsta som det händer i Bro. Dessutom är det oftast grövre brott som händer i Bro än i Bålsta.Sen menar jag inget illa med invandrare. Men en vän skulle ha börjat i skolan i bro och då skulle hon vara den ända svensken i hela klassen, det säger väl en del?Och jag menade att tyvärr så är det oftast stökigare där det finns mycket invandrare, det är ingen personlig åsikt utan det är så det är.Jag har absolut ingenting alls emot invandrare.
    I vilken skol då? I bro är dom välldigt duktiga åpå att dela upp det så att det blir en bra blandning.
    Sen så händer det inte alls så mycket brott i Bro. Har flyttat från den "fina" sidan av bro till "getto" sidan och tycker itne att det är någon större skillad.
  • Puma87

    Har nu läst lite mer och det är inte mycket lösa hundar här i bro. Ser sällan lösa hundar inte ens en om dagen så här är folket välldigt duktiga på att hålla hundarna kopplade.

  • Puma87
    Silme skrev 2009-09-16 20:24:12 följande:
    Har bott i Bro i snart ett år och jag stortrivs! Bor i ett villaområde strax utanför Bro (Rättarboda) i nybyggt hus med naturen inpå knuten och ca 250m till badstranden. Kan inte begära mer Har också hört massor m positivt om Öppnis här, har dock inte vart där än Visst händer det skit i Bro men var gör det inte det?
    Det är nästan alltid folk på öppnis jag är där dagligen så knata dit någon dag tycker jag =)
  • Puma87

    Tycker att ni skriver allt lite luddigt. Jag har bott på finnsta sidan under min uppväxt (radhusen vid ängarna) och nu bor jag i hyreslägenhet på råbystigen och jag tycker inte att det är farligt hemskt att bo här. Beror nog helt på vilka grannar man får. Men överlag så skulle jag säga att det är ganska lika överallt i Bro. Skulle dovk inte vilja bo i lägenheterna mitt i centrum. Kan nog låta en del på helgerna. men annars tycker jag att alla villa/radhus områden är lugna och bra. Har vänner som vuxit upp i både de sk "fina" delarna och de "dåliga" delarna av Bro och ingen har någonsin klagat (ja förutom på avståndet till stan).

    Dock uppfattar ju alla allt på olika sätt. Men så som jag fattar det så vill TS skaffa hus så varför ens älta hyresområdena. Dom kommer ändå inte vara där på samma sätt som om dom skulle o där.

    Tycker att vi ska hålla poss till bostadsrätterna så vi itne förvirrar ts. För det är inte mer kriminalitet här än någon annan stanns. Över lag välldigt lugnt, bra grannar, bra för barn, ra för djur då det är nära till naturen, bra skolar och dagis, bra brukshund klubb om man nu vill hålla på med det, bra bvc och mvc. Kan inte klaga.

  • Puma87
    vargaa skrev 2009-09-17 16:01:39 följande:
    Tja, Bro överlag är ju inte alls lika trevligt som Bålsta tex tycker jag. Oavsätt vart man bor. Och man vistas ofta i centrum till och från om man bor där. Jag själv åker aldrig dit. Åker hellre till Bålsta eller nån annanstans trots att det är närmre.Men det är ju en smaksak som allt annat. Jag skulle aldrig flytta in till centrala sthlm heller. Hua.. Medan det finns mängder med folk som trivs där. Man kan ju bara tala ur egen erfarenhet och det är det vi gör i den här tråden. Det är ju bra att även du är delaktig som har en annan syn på saker och ting.
    Där har vi helt olika åsikter jag har aldrig kännt mig trygg i Bålsta och skulle aldrig tänka mig att bo där. I bålsta har jag blivit vittne till både rån och misshandel så nej tack men det handlar nog mycket om vart man själv är van vid att vara jag skulle tex. aldrig ens gå igenom rinkeby själv på kvällen medans dom som bor där inte har några problem med det.

    Hoppas dock att TS ger Bro en chans att iaf åka och titta och skapa sig en egen uppfattning om områdena osv.
  • Puma87
    vargaa skrev 2009-09-17 16:16:47 följande:
    Absolut, ens egna erfarenhet och upplevelser sätter stämpeln. Och där man bor lär man känna folket, varpå man också blir tryggare i deras närhet. Jag har inte vittnat misshandel eller rån i varken bro eller bålsta. Jag är en innesittartyp. ;)Och jag håller med om att ts borde ge bro en chans. Ffa det området. Det kostar inget att titta. Och jag tror inte att man behöver vara rädd på kvällarna varken i bro eller bålsta. Det är folk ute om kvällarna och de flesta vill en inget ont. Det är väl som alltid, att om man umgås i fel kretsar riskerar man problem, och såna finns ju överallt. Jag har aldrig blivit illa bemött i Bro. Annat än när jag promenerat med mina djur. Folk är hysteriskt rädda för hundar och katter där (fråga mig inte varför). :p Red en gång också i centrum och det slutade med att ett gäng ungar jagade oss med smällare. Min erfarenhet - inte allas verklighet.
    Jo det där med rädda för djur är sant, brukar passa en av dotterns farmors hundar som är en collie och folk går omvägar förbi en haha. Har också ridiv i centrum men då var det snarare att ungar sprang fram och klappade hästen på rumpan utan att ens fråga om lov men då lackade jag ur och sa att hästen kan sparkas och bitas så dom borde låta den vara.
  • Puma87
    bollanmollan skrev 2009-09-17 16:50:36 följande:
    oki jag har ju hundar fast det är skönt om folk håller lite avstånd och inte låter barnen hoppa på hundarna som tyvärr hänt.
    Jag har faktiskt aldrig varit med om att någon bara klappat hunden om folk har klappat så har dom frågat innan så det är jätte skönt
Svar på tråden att bo i bro????