• ANOF

    Vad ska man göra med äggvitor?

    Grätchen skrev 2009-09-11 22:58:21 följande:
    Det är VÄLDIGT mycket, men om du gillar det så varför inte.
    Nej, det är det inte. Ca 1,5 dl om fagen är absolut INTE mycket!
  • ANOF
    poppii skrev 2009-09-11 23:06:37 följande:
    Verkar inte så... och jag satt faktiskt o googlade upp recept. Suck... rätt otacksamt när man faktiskt anstränger sej...
    Jag vill ha enklare saker som man blir av med mycket äggvita på.
  • ANOF
    Minnie69 skrev 2009-09-11 23:50:15 följande:
    www.matklubben.se/matprat/oenskelaadan_41/rec... Måste beundra aktivitetsgraden i den här tråden, frågan har ju uppenbarligen vädrats förut, men utan att röja ett lika stort intresse. Wow, säger jag bara, hade ingen aning om att äggvitor var ett så fascinerande ämne, men faktum är att problemet även drabbar mig ibland. Mina brukar bara hamna i frysen och sedan blir det aldrig något mer av med dem så jag måste helt klart memorera tipsen i tråden.  Ansiktsmask var iof sig redan bekant användningsområde, nog det enda som jag har testat. Själv gillar jag nämligen inte maränger vilket var det enda matlagningsalternativet som jag kände till (ursäkta min okunskap). Om någon kommer på ett inte så sött alternativ så se till att hålla mig uppdaterad .
    Ja, jag vill också helst ha något som inte är en efterrätt eller kaka, utan mer mat.
  • ANOF
    Minnie69 skrev 2009-09-11 23:52:07 följande:
    Flarn
    Ja, men vad är det egentligen? Hur äter man det och hur smakar det?
  • ANOF
    Minnie69 skrev 2009-09-11 23:54:12 följande:
    Allmänbildande : menumo.se/recept-med/1161/aggvita Råvaran äggvita förekommer oftast tillsammans med följande andra råvaror strösocker florsocker smör mörk choklad vatten vetemjöl ägg socker citron vispgrädde  
    Vad är egentligen äggvita och vad är det nyttigt för?
  • ANOF
    Minnie69 skrev 2009-09-11 23:55:41 följande:
    Verkar nog som äggvitor mest hör till efterrätts och bakverkssfären
    Ja, tyvärr. Men jag blev lite intresserad av suffle som är med matig t exempel med kyckling eller potatis i. Men det verkar som om det ofta är även gula med när man ska göra mer matig suffle.
  • ANOF

    Spicy Women skrev 2009-09-11 23:58:04 följande:


    Fråga kocken.
    Vilken kock?
  • ANOF
    Grätchen skrev 2009-09-12 00:00:59 följande:
    Panera valfritt kött? Kan det vara något? Krydda äggvitan med valfri kryddning,mojsa in köttet, vänd köttet i ströbröd.En sväng i stekpannan. Servera med majonäs.
    Har man äggvita till det?

    Jag vill höra mer om matig suffle.
  • ANOF
    Jmia skrev 2009-09-12 00:03:55 följande:
    Det är gott. Nöjd så?
    Men jag har alltså 10 st i veckan över, ibland fler, kanske 20. Jag kan omöjligen använda alla om jag bara panerar kött med dom.
  • ANOF
    Minnie69 skrev 2009-09-12 00:07:03 följande:
    www.recept.se/Opskrift_100187.Ingrediens_299.... Äggvitan består av 90% vatten. Torrämnet i äggvitan utgörs nästan uteslutande av olika proteiner.
    Är det alltså bara en massa vatten? Det kanske är meningslöst att spara på dom i så fall. Men ändå så innehåller det ju lite proteiner.
Svar på tråden Vad ska man göra med äggvitor?