Inlägg från: prästkrage |Visa alla inlägg
  • prästkrage

    Vi gravida från april/maj-tråden (IVF) del 2.

    Tillbaks från läkaren. Fortsatt sjukskriven på 25% fram tills Hp sätter igång.
    Frågade även om de fått svar på värdet på järndepåerna. Och det var helt normalt idag. Däremot är mitt järnvärde nu lågt. Så ska börja ta 1 järntablett per dag igen.
    Läkaren trodde att det kunde röra sig om ett tillfälligt högt värde eller ett labbfel. Men inget att oroa sig för.
    Känns bara konstigt att få så olika svar. Tänker fråga BM på torsdag för att se vad jag får för svar där med.

  • prästkrage

    28+2 vecka 29

    Karin: Så roligt att ha sett bebben. Jag är så glad att allt ser bra ut för er nu efter det ni gått igenom. Och det var ju en lurig läkare som sa både tjej och kille. Men jag har för mig att de sa tjej vid förra ultraljudet. Stämmer det?

    Själv har jag varit hos Bm idag. Både för vanlig koll och för glukosbelastning.
    Allt gick bra och ingen gravdiabetes i sikte. Lösningen gick faktiskt bra att dricka och var inte så äcklig som alla säger. Smakade som söt citronsaft. (vi får ha en citron pressad i) Däremot var det värre att sitta där i två timmar och fördriva tiden. Läste en hel del gravidtidningar kan jag säga.
    Hjärtljuden låg på 140 och magmåttet var 27. Helt ok allt.
    Fick även tid till tillväxtultraljudet som blir den 3 december. Hoppas de kan se kön på bebben då.

  • prästkrage

    Karin: Jag trodde att alla fick göra glukosbelastning men det verkar som att det är olika från mottagning till mottagning ( kanske tom landsting). Men i vårt så gör alla det iaf. Och man gör det även en extra gång tidigare ifall man har en mamma eller syskon som har diabetes eller haft gravdiabetes. Men det slapp jag.

    Har idag varit och storshoppat på IKEA och på babyland. Så nu så är det väl egentligen bara lite småfix kvar tror jag. Får göra någon checklista och kolla av. Känns faktiskt skönt att ha kommit så långt. Märkte idag hur ont jag hade när jag gick där i affärerna. Både i höfter, rygg och bäcken, men även av sammandragningar som kom ibland. Och inte kommer det bli bättre.

    Hämtade även ut en sådan gratisbox som man får på babyland. Men jag vet inte om jag blev så imponerad av innehållet. Iofs, gratis är alltid bra. Fanns ju 12 nyfödings blöjor i den och det var kanon. Perfekt att stoppa i BB-väskan sen. En napp, lactacydprov, amningsinlägg (4 st) och våtservetter till bebben fanns oxå i den. Och en hiskelig bunte reklam. Så om ni är sugna på en sån box gratis så gå in på pampers och regga er. Får hämtas ut tidigast 3 månader innan BF.

  • prästkrage

    vecka 28+4 vecka 29

    Mammiopappi: Vad roligt med en flicka och en pojke. Grattis. Och vad skönt att slippa krämporna.

    Jag kommer inte att vaccinera mig. Iaf inte som det känns nu. Vad baserade din läkare sin rekommendation att inte vaccinera dig på? Skulle vara intressant att veta.
    Själv så är jag rädd för den långtidsverkande effekten av vaccinet. Det är ju inte testat för den saken. Och jag tycker även det motsäger sig att man inte ska ge det till småbarn men till gravida med ett barn i magen. (Tänker för mycket på neurosedynskandalen) Har även läst på en del om de olika beståndsdelarna i vaccinet och även där säger mitt sjätte sinne att jag ska avstå.
    Men jag tycker samtidigt att det är upp till var och en att avgöra om man vill vaccineras eller ej. För det är ju inget som säger att just mina känslor är de rätta.

  • prästkrage

    Mammiopappi: Låter som att vi resonerar lika kring vaccinet. Och precis som din läkare sa så är det bristen på studier som gör att jag inte vill ta vaccinet. Och det jag kunnat läsa mig till om vad det innehåller.

  • prästkrage

    vecka 29+4 vecka 30

    Hejsan tjejer!

    Hoppas allt är bra med er här.
    Själv är allt bra förutom att jag är såååå trött om dagarna nu. Misstänker att det är järnvärdet som spökar.
    Kan ju bara säga att det ska bli skönt att gå ner till halvtid om 2 veckor.

    Bebben bökar runder rejält i magen nu. Det känns var den håller hus därinne och när den förflyttar sig. Sparkarna känns på ett helt annat sätt nu. Mer som rejäla knuffar. Och vi ska inte snacka om volterna den slår därinne. Det är så man kan bli illamående ibland.

    Kul att läsa om allas olika synpunkter om vaccineringen. Och som jag sagt innan så tycker jag det är upp till var och en om man vill vaccinera sig. Det finns inget rätt eller fel i detta, utan man kan bara gå på sin egen magkänsla och den info man fått. Och nog tror jag väl att ingen går och läser enskildas bloggar och bildar uppfattning efter det utan man kollar nog lite mer relevant fakta innan man bestämmer sig.

  • prästkrage

    29+6 vecka 30

    Kittybaby:

    Din stackare. Du ska absolut inte gå och ha så ont. Om inte din BM lyssnar på dig så ta det med gynakuten. Sammandragningar som gör ont ska man inte ha så det borde undersökas.
    Dessutom så vet jag hur jäkla ont det gör med foglossning, vilket jag tycker det låter som att du har. Jag hade inga problem att få tid till läkaren av min BM och läkaren där körde ett test på höfter och blygdben för att kolla hur ont jag hade.
    Blev sjukskriven 25% och det har verkligen underlättat. Hade aldrig klarat att jobba heltid. Kan säga att de sista veckorna nu har det varit kämpigt med 75% med, men jag har bra kolleger som avlastar mig. Och om 2 veckor går jag ju ner till 50%. Hade jag inte fått HP på 50% så hade det nog inte gått att jobba ända fram tills jul som jag tänkt mig.
    Så mitt råd är att försöka få en tid till läkaren, det kanske hjälper med deltidssjukskrivning.
    Har du sökt havandeskapspenning?
    Annars så får man lov att ta ut föräldrapenning 60 dagar innan BF. Tråkiga är att dagarna blir färre tills när bebisen kommer. Men har man inget val så. Du ska orka sen med.

    Karin:

    Vad skoj att bebben är så aktiv. Det är min med. Känns skönt att kunna känna den så pass mycket och ofta. Blir en bekräftelse på att den lever och det gör att man inte oroas så mycket.
    Vi har redan beställt vagn och även hämtat den. En Nowalex senator i färgen kaffe.
    Kan lova att den är rejält testkörd här hemma redan.
    Och faktiskt så börjar jag känna mig färdig med inhandlandet snart. Har lite smådetaljer kvar bara. Som blöjor, våtservetter, mjölkersättning ( bra att ha ifall amningen kluddar), amningsinlägg, babyolja, schampo osv. Saker som är lätta att handla i vanlig affär egentligen. Så efter jul blir det bara vila inför bebisens ankomst som gäller.

  • prästkrage

    30+3 vecka 31

    Hejsan tjejer!

    Hur mår ni alla? Är lite tyst om er nu. Framförallt undrar jag vad som hänt med mammiopappi som inte verkar vara aktiva här på FL längre. Hoppas att inget har hänt er.
    Själv mår jag bra, men det börjar kännas tungt nu. Har fått en ny cravings på sistone. Chokladmjölk, och den ska drickas kall. Gör ju säkert susen för vikten. :-S

    Precis som dig Karin, så längtar man nu efter bebisen rejält. Men några veckor till får den allt stanna. Har berättat för den att direkt efter nyår så är det fritt fram. Undras om den lyssnade?

  • prästkrage

    31+4 vecka 32

    Hej tjejer!

    Har inte orkat skriva här på ett tag. Jobbet och en förkylning har tagit musten ur mig rejält. Men nu så börjar det bli bättre.
    Går på måndag ner till 50% och det ska bli sååå skönt. Hade jag inte fått HP vet jag inte vad jag gjort. Men 100 % hade absolut inte fungerat och knappt 75% heller efter vad jag märkt nu den senaste veckan. Så jag förstår verkligen hur ni känner det tjejer med orken. Man vill ju inte "nalla" på föräldradagarna för tidigt heller utan spara dem tills liten kommer.

    I övrigt så börjar det bli tungt med magen nu. Ryggen värker och höfterna med. Sova flera timmar i rad är något jag glömt hur det gick till. Och att hitta en bekväm sovställning. Det kan man glömma. Halsbränna var gång man vaknar hör oxå till.
    Men herregud, man är ju gravid och tröstar sig med att det kommer något alldeles underbart och bedårande ut av det. Men visst sjutton är det jobbigt under tiden.

    Har en mage som putar rakt fram och som är ganska liten enligt andra. Enligt mig är den enorm. Hur är era magar formade?
    Endast 5 kilo har smugit sig på och allt sitter på magen, vilket förvånar mig. Min kosthållning har väl inte varit den bästa på sistone. Mycket onyttigheter här.

    På tisdag är det dax för BM igen. Ska bli skoj att se vad som hänt med magmåttet. Och den 3:e är det dax för tillväxtsultraljud. Undras om de kan se om det är en flicka eller pojke då? Sist gick det ju inte. Ska ni med gå på tillväxtultraljud?

    Ha det bra tjejer. Hoppas ni med har en solig, underbar höstdag.

  • prästkrage

    32+4 vecka 33

    Hejsan tjejer!

    Har tyvärr inte skrivit så mycket på sistone. Men just nu så går min energi ut på att jobba mina 50% och vila resten. Har rätt så mycket sammandragningar på eftermiddagar och kvällar. Allt är annars bra med mig och min lilla bebismage. Den följer kurvan precis på mitten.
    Är just nu på 32+4 eller vecka 33 och har än så länge gått upp 5 kg. Var orolig ett tag för att det var för lite men BM sa att det var alldeles utmärkt viktökning. Så jag får väl lita på det.
    Något som är tråkigt är att det inte blir någon föräldrakurs för oss. De är inställda pga svininfluensan. Och vi kan heller inte åka och kolla förlossningen. Även det är inställt.
    Men jag förstår det samtidigt. Allt för att förhindra smittan.

    karin: Bebiskläderna har vi köpt lite i storlek 50 och desto mer i 56. Tänkte som så att lite vill man ha i 50 ifall det blir en plutte. Och skulle det bli en som ligger precis mellan 50 och 56 så går det att vika upp armarna på 56. De växer snabbt in i det.
    Just nu så har vi allt vi tycker vi behöver i 50 och 56 så vi handlar 62 och 68 nu när vi hittar något vi tycker om.

    Kittybaby: Vad skönt att du fått sjukskrivning på halvtid. Jag kan lova dig att om du har ont nu så kommer sjukskrivningen vara guld värd ju längre du går. Jag är sååå tacksam att få jobba halvtid just nu. Hade inte fixat en timme längre med tanke på sammandragningarna och foglossningen.

    Ha det bra tjejer och jag önskar er en bra första advent imorgon.
    Kram.

  • prästkrage

    V 4-8:

    V 9-12:

    V 13- 16:

    V 17- 20:

    Astrild 33 år, IVF nr 1, BF 31/1 RUL 28/8

    V 21-24:

    V 25- 28:
    Kitty Baby, 37 år, IVF nr 1 - BF 1/2
    Mammiopappi 29 år, IVF nr 1, tvillingar BF 17/2

    V 29-32:
    Karin32, 33 år, IVF nr 2 (ingen ET första gången), BF 2/2
    Kuddigt, 27 år, 2 IVF/ICSI - BF 7/2

    V 33-36:
    Prästkrage, 32 år , 1 IVF och 3 ICSI - BF 18/1

    V 37-40:

    V 41 och över:

    Vi med nyfödda

  • prästkrage

    33+2 vecka 34

    Hejsan tjejer!

    Vart håller ni hus?

    Har idag varit på tillväxtultraljud. Allt såg bra ut och lille skutt ligger bra till viktmässigt. Endast -7% så de trodde runt 3300 om den håller tiden. Just idag så låg den på ca 2004 g. Blev tyvärr inga bilder eftersom den inte ville visa sitt ansikte idag. Låg med ansiktet mot min rygg hela tiden. Men däremot så "flashade" den könet idag. BM pekade ut både snopp och pung. Men efteråt sa hon att det var ju ingen garanti. Men jisses, tom jag och sambon såg ju hela paketet. Så det ser ut att bli en pojke här hemma för oss.
    Dock hade inte skrutten lagt sig med huvudet neråt utan var i säte. Inte helt sittande men ändå så att min BM ska hålla koll så att den vänder sig.

    Hoppas ni mår bra allihop och tänk på att ta igen er nu under julruschen.

    Kram.

Svar på tråden Vi gravida från april/maj-tråden (IVF) del 2.