Inlägg från: prästkrage |Visa alla inlägg
  • prästkrage

    Vi gravida från april/maj-tråden (IVF) del 2.

    23+0 vecka 24

    Hejsan!

    Sitter här nu innan det är dax att gå till jobb.

    Kittybaby: Jag tar Duroferon. Ingen reaktion alls på magen. Tar dem dessutom på kvällen precis innan jag ska lägga mig. Har hört att det är skonsammare för magen. Kanske idé att testa dem. Jag tar 2 stycken per dag just nu.
    Skoj att höra att även du har en vilding i magen.

    Kuddigt: Hade jag varit som dig så hade jag ringt BM för att få en tid. Just bara för att stilla oron. Du är så pass långt gången så att hjärtljuden ska höras hos BM. Förstår din oro. Själv hade jag nog känt samma eftersom jag tycker det är helt underbart att känna att bebben lever. Om den är stilla för länge så brukar jag buffa på den för att se om den sätter igång.

    Karin: Härligt att det knallar på för er. Vet du om det finns någon tidsgräns för när de kan blåsa "faran över" för er bebbe nu efter det som den gått igenom?

  • prästkrage

    Karin: Vad bra att det ska vara som vanligt nu. En sak mindre att oroa sig för.
    Sen kommer vi alla naturligtvis inte att våga pusta ut förräns vi har våra små i famnen. Tror nog det är en känsla vi alla har.

    Kuddigt: Så skönt för dig att ha kollat upp det nu. Du är väl en av de få som troligen inte kommer känna bebisen förräns vecka 23-24 kanske då. Kunde hända sa BM till mig. Känslan med att inte höra hjärtljudet har jag med upplevt. Dock var ju mitt i vecka 13 och jag var förberedd på att det kunde vara för tidigt. Men jisses, vilken lång stund det var tills man fick se bebben på ultraljudet. Och så många tankar man hann tänka.
    Grattis iaf till att allt såg bra ut.

  • prästkrage

    23+1 vecka 24

    Hejsan!

    Kuddigt: Jag ska på tillväxtultraljud vecka 32. Och det gör alla gravida vid den Bm jag går hos. Är relativt nytt tydligen att man gör det här, men jag tycker det är bra.

    Karin: Jag har fått mitt moderskapsintyg och skickat det. Var nog i vecka 18-19 som jag fick det. Efter det får man hem en blankett att fylla i med inkomstuppgifter osv. Om ni tänker söka havandeskapspenning så be om en blankett redan nu. Ju fortare de får in den desto fortare får ni svar.
    Mitt är ju redan klart. Så jag vet att jag from den 23 november bara jobbar 50%. Känns skönt att slippa tänka på ifall det kommer gå igenom eller ej.

    Själv så mår jag både bra och dåligt just nu. Har dagar då jag mår fruktansvärt illa och frukosten kommer upp igen. Sen dagen efter så kan jag må kanon. Foglossningen är oxå som den är. Efter 5-6 timmar på jobb så börjar det bli svårare att gå och på kvällen så stapplar jag fram hemma. Så det är tur att jag bara jobbar 75% just nu. Bebisen sparkas och har sig överallt i magen. Magsäcken måste vara nya favoriten att träffa. Då mår man illa och halsbränna gör sig påmint med.
    Men bara den sparkar så tar jag allt gladeligen.

  • prästkrage

    V 4-8:

    V 9-12:

    V 13- 16:

    V 17- 20:
    Mammiopappi 29 år, IVF nr 1, tvillingar RUL 16/9 BF 14/2
    Astrild 33 år, IVF nr 1, BF 31/1 RUL 28/8

    V 21-24:
    Karin32, 33 år, IVF nr 2 (ingen ET första gången), BF 2/2, BM 28/9, UL 27/10.
    Kuddigt, 27 år, 2 IVF/ICSI - BF 7/2, RUL 9/9
    Kitty Baby, 37 år, IVF nr 1 - BF 1/2 - BM 15/9

    V 25- 28:
    Prästkrage, 32 år , 1 IVF och 3 ICSI - BF 18/1, BM 8 oktober.

    V 29-32:

    V 33-36:

    V 37-40:

    V 41 och över:

    Vi med nyfödda

  • prästkrage

    24+0 vecka 25

    Hej!

    Nu går det undan. Gick in i vecka 25 idag. Snart börjar BM besöken dugga tätt för en. Mår ok, förutom sömnbrist och foglossning. Bebben mår förträffligt verkar det som. Använder magen som hoppborg för tillfället. Den är även en riktig nattuggla som håller en vaken då.
    Såg även på min gravmätare att om 11 dagar så är jag nere i tvåsiffrigt. Vart tog alla dagar vägen? Någon mer som känner samma?

  • prästkrage

    25+0 vecka 26

    Hej tjejer!

    Har inte skrivit på ett tag då det varit fullt upp här.
    Är så trött efter en arbetsdag just nu så jag i princip bara stupar i soffan. Ryggen och höfterna tar sådan stryk just nu. Ska till BM på torsdag så får se vad hon säger då.
    I övrigt mår jag bra och bebisen med. Kan iofs fortfarande få klökningar när jag borstar tänderna eller sprayar deodorant/parfym, men det tror jag att jag får stå ut med tills bebben är född. Är nog känsligare just nu.
    Bebisen hoppar runder rejält därinne nu och det känns dygnet runt. Undrar ibland när sjutton den sover. Känner sparkar så högt som ca 4-5 cm över naveln nu med. Och vissa sparkar gör faktiskt ont nu. Men jag är så glad att det är en livlig bebis som bor i magen. Gör att jag slipper fundera så mycket över ifall den mår bra därinne.
    Sökte i dagarna om föräldraledigt på arbetet. Kändes konstigt må jag säga. Jag tog bara ett halvårs ledigt först. Men det kommer att förlängas ifall allt går bra. Är lite feg där fortfarande. Man är ju rädd att vakna upp ur denna dröm som det känns ibland.

    Hoppas att ni andra mår bra. Och hur går det för dig Kuddigt? Känt bebisen ännu?

  • prästkrage

    25+2 vecka 26

    Hejsan!

    Hur mås det med er alla som hänger här i tråden?

    Själv mår jag bara bra. Var hos BM idag och lyssnade på hjärtljuden och mätte magen. bebisens hjärtljud låg på 150 och jisses vad den sparkade. Det sprakade rejält i högtalaren. Magmåttet var 24, precis på linjen som det skulle. Jag som trodde jag skulle spräcka kurvan rejält med den kulan jag har.
    Allt annat var med bra. Fick ny tid till slutet av oktober då det blir undersökning och glukosbelastning. Är väl inte så skoj egentligen, men det ska ju göras. Ska enligt alla andra smaka pekka. Fick även en läkartid i slutet av oktober för att se om det blir någon förlängning av sjukskrivningen.

    Kuddigt: Jag tror att det du känner i magen nu är bebisen. Jag var väldigt osäker i början på ifall det var bebisen eller tarmarna. Och ibland så kändes det just så som du skriver, som en puls. Kan ju faktiskt vara bebisen som hickar med.

  • prästkrage

    25+5 vecka 26

    Hejsan.

    Var bara tvungen att gå in här och ropa tjoho idag. 99 dagar kvar. Alltså nere på tvåsiffrigt. Snacka om att man letar milstolpar.

    Hur är det med er andra? Har varit lite tyst här i tråden ett tag.

  • prästkrage

    mammiopappi: Ja, det kan ju komma om 99 dagar för er med iom twinsen. Men samtidigt så kan du ju även gå fullt ut. Svårt att veta. Skönt iaf att du sluppit krämpor.

    Tog inte så många dagar att få hem papper från försäkringskassan faktiskt. Tror nog att det bara tog ca 2 veckor max. Så de borde komma i veckan kanske då.
    Jag tycker faktiskt att de varit väldigt snabba med just föräldrabiten, ansökan om föräldrapenning och havandeskapspenning. Det jag har kvar är att begära om föräldrapenningen. (har inte gjort det ännu) Sjukskrivningen däremot är fruktansvärt segbehandlad. Jag har ännu inte fått något papper som bekräftat att den gått igenom, men jag har fått en utbetalning. Så jag misstänker ju att de godkänt den.

  • prästkrage

    26+2 vecka 27

    Hejsan!

    Kul att se att så många varit inne och skrivit på sistone. Och att ni alla mår bra.

    Själv har jag en släng förkylning men det går det med. Lite panodil och nässpray så fungerar det väl hyfsat.

    Bebisen mår bra och har faktiskt lugnat sig lite. Inte lika aktiv som innan, men det viftas och sparkas ju fortfarande. Tror att det börjar bli trångt därinne. Däremot så är det hårdare sparkar jag känner. Eller så har den kanske förstått att man ska sova lite emellanåt med.

    Såg att några undrar om flunsavaccinet. Jag har bestämt mig för att inte ta det. Iaf som det ser ut nu. Tycker att det finns alldeles för lite forskning på det och dessutom så tycker jag det finns motstridiga uppgifter. Man ska ju inte ge det till barn under 6 månader alls och dessutom så säger de att man inte ska ta det första trimestern. Om det nu är farligt då så borde det väl inte vara så bra resten av graviditeten heller. Frågade min BM vad de rekommenderar och hon sa att uppifrån rekommenderar de att man ska ta den, men hon själv råder inget utan man ska ta ställning till det själv. Hon sa även att man normalt inte råder gravida att ta vaccin och även att man inte vet vad det kan ge för effekter/biverkningar längre fram. Så hon förstod att man var rådvill.
    Sen har jag läst lite om vad vaccinet innehåller och hur det kan påverka. Och det var ingen upplyftande läsning.
    Men, jag har gjort detta val och säger varken att det är rätt eller fel. Man måste själv ta ställning till hur man känner.

    Hur går det för dig jeskan och hur mår du lilla frun? Vet ju att ni smyger här i kulisserna och håller koll på oss.

Svar på tråden Vi gravida från april/maj-tråden (IVF) del 2.