Inlägg från: prästkrage |Visa alla inlägg
  • prästkrage

    Vi gravida från april/maj-tråden (IVF) del 2.

    Hejsan! Då var tråd tar slut imorgon så fixar jag en ny idag. Annars kan jag ju inte länka till denna i den gamla.

    Hoppas ni alla hittar hit.

  • Svar på tråden Vi gravida från april/maj-tråden (IVF) del 2.
  • prästkrage

    V 4-8:

    V 9-12:

    V 13- 16:

    V 17- 20:
    Kitty Baby, 37 år, IVF nr 1 - BF 1/2 - BM 15/9
    Karin32, 33 år, IVF nr 2 (ingen ET första gången), BF 2/2. Tvillingar. RUL 4/9
    Kuddigt, 26 år, 2 IVF/ICSI - BF 8/2, RUL 9/9
    Mammiopappi 28 år, IVF nr 1, tvillingar. UL 31/7+6/8 RUL 16/9 BF 14/2
    Astrild 33 år, IVF nr 1, BF 31/1 RUL 28/8

    V 21-24:
    Prästkrage, 32 år , 1 IVF och 3 ICSI - BF 18/1, BM 8 oktober.

    V 25- 28:

    V 29-32:

    V 33-36:

    V 37-40:

    V 41 och över:

    Vi med nyfödda

  • prästkrage

    tii: Vad skoj att se dig här. Hoppas du mår bra. Så ni har samlats i en tråd ni andra. Hälsa dem så gott och säg att det önskas lycka till härifrån.
    Önskar även dig lycka till inför FET:et som väntas snart.

    Jeskan: Vad bra att du följer med här. Du ska snart vara med på listan som gravid.

    Kuddigt: Blev du flyttad en dag bakåt? Det blev jag med. Känns inte som så mycket faktiskt. Hade nog varit värre om det handlat om flera dagar och då hade jag nog protesterat med tanke på att vi är så exakt beräknade egentligen.

  • prästkrage

    21+4 vecka 22

    Hejsan!

    Idag har jag och min sambo varit på shoppingtur. Vi beställde vagnen och matchande åkpåse till, köpte spjälsäng och madrass och kollade även ut massor av saker som vi kommer inhandla när vi hämtar vagnen.
    Vagnen blev en Nowalex senator i färgen kaffe med cirkelmönster.
    Totalt för vagnen och åkpåsen blir det knappt 3200 kronor. Leverans vecka 43.
    Spjälsängen blev en i furu med utsnidad nalle på gavlarna. Jättesöt.

    Känns faktiskt skönt att ha det avklarat. Kommer bli stressig tnog i december med alla julklappsinköp och sen i januari kommer man nog inte orka springa i affärer ens.

    Hur är det med er alla här i tråden? Nu borde det väl börja sparkas i magarna hos er med.

  • prästkrage

    22+0 vecka 23

    Hejsan!

    Hoppas allt är bra med er. Själv har jag börjat sova dåligt. Dels får man springa på toa hela tiden, sen så sparkas lillbusen så fort jag vaknar och håller på ett bra tag, katterna jäklas för de väcker jag med och jag är fruktansvärt ljudkänslig nu på sistone. (undras om det hänger ihop med att man ska vakna lättare sen när liten skriker :-S ) Så sömnen är väldigt hackad just nu.

    Annars mår jag bara bra. Har skickat in inkomstuppgifter till föräldrapenningen, ansökan om havandeskapspenningen och även inkomstuppgifter för sjukskrivningen till FK. Så just nu sitter jag och väntar på en hel del besked från dem.

    Någon av er som funderat på en gravidförsäkring? Jag tänkte kolla runt lite nu i dagarna och teckna den jag tycker är bäst.Någon som har ett tips?

    Karin: Hur gick det hos BM igår? Slog hjärtat starkt och högt på er bebis?

    Jeskan: Jag håller nog med om att vagnen lät lite dyr. Tror du kan hitta samma för cirka en tusing mindre om du bara har is i magen.

    Gick idag in i vecka 23 och undrar var sjutton tiden tog vägen. Känns som det var igår man var på RUL. Men det är ju några veckor sen nu. Nästa milstolpe för mig är BM-besöket den 8 oktober. Därefter tror jag det kommer rulla på rätt fort. Jag har nytt besök bara efter 3 veckor då. Så då blir det tätare kontroller.

  • prästkrage

    Kuddigt:
    Tack. Har själv mest tankarna på folksam faktiskt. Står väl mellan dem och länsförsäkringar. Ska jämföra just dem två snart.
    Angående sparkarna så finns det dem som inte känner något förräns vecka 22-23. Speciellt om man har moderkakan i framvägg. Så känner du inget därefter så ta kontakt med en BM. Du kan ju även chansa och ringa och fråga om du kan få komma och lyssna för att du är så orolig. Ibland går det. Just för din egen skull kunde det varit bra. Stress kan vi vara utan under graviditeten. Har vi had´ft nog av innan med IVF:en.

  • prästkrage

    22+2 vecka 23

    Kuddigt: Nä, jag har inga kontroller hos BM mellan vecka 18-25 heller. Ska dit den 8 oktober först. Men eftersom jag varit hos läkaren med huvudvärken och foglossningen så har de kollat blodtryck, järn m.m då. Annars hade det inte blivit gjort. Men om du känner att du är så trött så kan du ringa din BM och be att få kolla järnvärdet. Inte ovanligt att man ligger lågt nu och får käka tabletter. Mitt började ju dala runt vecka 17 så då fick jag gå upp till två tabletter.

    Karin: Vad skoj att allt ser bra ut med lilla bebisen. Och det som du tror är bebisens sparkar är säkert det. Vet själv hur osäker jag var i början på ifall det var bebisen eller inte. Men nu i efterhand så kan jag säga att det var det. Allt du känner i magen som du normalt inte gör är bebisen.

    Ett litet tips till er som vill känna bebisen som jag har märkt fungerar bra är att på kvällen lägga sig i soffan. Ha benen rakt utsträckta och armarna över huvudet. Slappna sen av i magen. Efter ett tag så brukar bebben alltid sparka. Det brukar oftast vara rätt långt ner vid ljumskarna precis i början. Eller om man ligger på sidan så brukar det kännas på sidorna av magen. Funkar även att dricka något kallt. Då brukar bebben protestera vilt.

  • prästkrage

    Måste bara berätta att idag har jag sett magen röra på sig vid sparkarna. Bebis har haft fnatt att sparka uppåt idag och hela magen hoppar till då. Vilken syn det är. Har dessutom insett att bebisen nu är rätt lång (ca 25 cm enligt det jag läst), då jag känt sparkar/buffar på båda sidorna på magen samtidigt. måset ju betyda att den både sparkar och viftar med händerna samtidigt. Min första tanke var att de missat en på ultraljudet, men sen kom jag på att den kan nå båda sidor nu.

    Kuddigt: Glöm inte berätta hur det går med spark-kännandet. Jag tror att det kommer vilken dag som helst.

  • prästkrage

    22+3 vecka 23

    Hejsan!

    Grattis mammiopappi till att ha sett era tvillingar. Så skoj. Och ni vet vad ni har att vänta er nu när ni redan sett dem bråka.
    Bubblorna du känner är garanterat bebisarna. Var så det kändes i början för mig med.

    Tack för tipset att teckna barnförsäkringen direkt. Visste ju att gravförsäkringen gällde 6 månader efter, men om de är knussliga så är det lika bra teckna den när man kommer hem med bebisen.

    Angående alla papper till försäkringskassan så råder de en att skicka det så fort man fått moderskapsintyget. Det brukar man få efter RUL någon gång. Jag fick mitt rätt tidigt iom att jag blev sjukskriven och då sa BM att jag kunde få det redan då.
    Jag vet att mitt har kommit in. Står redan där som att jag har begärt föräldrapenning. Sen när jag vet vilken period jag ska vara ledig ska jag begära det.
    Havandeskapspenningen ska man med ansöka om så fort man kan.
    Jag skicka in mitt i måndags och idag ringde FK för att fråga något om HP och jag frågade då när de trodde att de behandlat det. Men det var redan klart. Godkänt. Jag sökte iofs bara 50% men jag trodde ju inte att det skulle gå sååå fort. Och inte var jag säker på att få det heller. Inte vanligt man får det i mitt yrke.
    Så mitt råd är att så fort ni kan så skicka in pappren.

Svar på tråden Vi gravida från april/maj-tråden (IVF) del 2.