Inlägg från: prästkrage |Visa alla inlägg
  • prästkrage

    Vi gravida från april/maj-tråden (IVF) del 2.

    Hm.... jag ska inte säga så mycket om hur jag mår mer. Fick samtal från BM vid 16 om att jag har alldeles för höga järndepåer. Så det blev ilfart till labbet och lämna blodprov.
    Någon som har en aning om vad det kan innebära och vad man gör åt det? Blev tillsagd att inte ta några järntabletter alls tills de kollat det iaf.

  • prästkrage

    Det går bra med mig. Vet ännu ej något om vad det innebär. Får nog helt enkelt vänta tills jag fått provsvaren.
    Känns lite olustigt bara. Nu kanske man får superdåligt järnvärde istället, iom att jag ej får ta järntabletterna. Depåerna kanske inte utsöndrar något järn. Och vad gör man då? Kan ju inte ta tabletter eller annat järn för då fylls depåerna på. Så jag är ju lite fundersam på vad allt detta innebär. Och framförallt om det innebär något för bebisen.
    Men jag försöker vara positiv. Hade det varit allvarligt så hade de nog bett mig åka in direkt för grundligare undersökning. Så fram tills jag vet något mer så får jag tänka positivt.
    Tack för att ni tänker på mig.

  • prästkrage

    26+5 vecka 27

    Jaså mammiopappi. Ni vet kanske tom kön på de små. Dela gärna med er om ni vill. Vill ni ha det för er själv förstår jag det med. Men jag är ju sååå nyfiken. Får själv vänta några veckor till innan vi får chans att se ifall bebben vill visa då.

    Jo, nu är magen ivägen här med. Rejält. Det är så man önskar att det vore sommar så man kunde ha flip-flpos hela tiden när man ska ut. Men nädå, man får böja sig ner och stånka som en hel flodhäst bara för att få tag på skon. Sen ska man till på köpet knyta den med. Efter hela proceduren så är man ju genomslut. Och då undrar man hur sjutton man ska få på skorna de sista veckorna. För att inte tala om hela vintermunderingen med termobyxor, jacka, m.m. Inte lätt jobba med barn och vara gravid på vintern. Mycket uteaktiviteter. Men pulkaåkning får jag nog stå över i år.

    Någon mer som känner att det trycker uppåt mot bröstkorgen? I vissa lägen kan jag få svårt att andas djupa andetag. Tror att bebisen ligger så högt nu så det börjar påverka andningen. För när jag väl rätar ut kroppen så går det lättare.

  • prästkrage

    Jisses, satt precis och upptäckte att jag gått in i tredje trimestern. Nu jäklar är man på slutspurten ju. Andra trimestern bara flög förbi.

  • prästkrage

    Jeskan: Nääää, beklagar så. När sjutton ska det bli er tur? Vad händer härnäst nu då? Har ni fler försök kvar eller ni får börja privat? Stor kram. Tänker på dig.

  • prästkrage

    27+1 vecka 28

    Hej.

    Jag mår både bra och dåligt. Har stunder då jag känner mig kanon, och stunder då jag blir illamående fortfarande. Kan även känna av yrsel ibland, framför allt på morgonen. Men efter att ha suttit ner en stund så blir det bra igen. Magen växer och den börjar kännas tyngre. Men det jag märker mest är att sparkarna ändrat karaktär. Nu så är de hårdare och betydligt mer välplacerade av bebben. Verkar som att under vänster revben och även urinblåsan är favoriterna. :-S Kan lova att det känns mot urinblåsan.
    Har fortfarande inte fått provsvaren om järndepåerna.

    Karin: Jag är oxå grymt omotiverad att jobba just nu. Och jag tänkte jobba fram tills jul jag med. Efter den 23 november blir det på 50% iofs så det känns rätt ok. Men snacka om att man har nedräkning just nu.

  • prästkrage

    27+4 vecka 28

    Hejsan tjejer!

    Hoppas allt är bra med er.
    Här är det bara bra. Ja, förutom det som jag brukar klaga på men det orkar jag inte dra idag.
    Bebben har börjat göra riktig gymnastik i magen nu. Har känt hur något buktar ut rejält ibland och misstänker starkt att det är huvudet. Eller en väldigt rund rumpa. Känns märkligt att känna det.
    Har även märkt att det börjar kännas mer när den bara förflyttar sig i magen nu. Kan riktigt känna åt vilken sida eller vilket håll den drar sig. Och framförallt när den parkerar hela kroppen längst ner i magen. Då går det knappt att dra upp knäna längre. Det blir stopp efter en liten bit.
    Sparkarna som kommer är betydligt hårdare men inte lika många. Finns väl dåligt svängrum för benen nu.

    Idag var vi och hämtade vagnen till bebben. Så snygg den var. Ångrar inte den ett dugg. Naturligtvis har vi kört runder här i lägenheten en massa och provat den. Satte tom en av katterna som provbebis i den.
    Det enda vi inte blev kloka på var hur sjutton man fällde ihop vagnen sen. Försäljaren visade oss ju, men både jag och sambon glömde det. Tog oss en halvtimme att komma på det igen. hahaha

    Nu står vagnen i det enda rummet där katterna inte får gå in. Vill inte att de ska ligga i den och håra ner innan bebisen kommit.

    Kuddigt: Läste om din "mensvärk". Du tror inte att det kan vara sammandragningar? Får det själv ibland och det kan kännas lite som mensvärk. Framförallt när jag ansträngt mig eller när jag blir kissnödig.

    Hur går det egentligen, en del av er är väl snart förbi 100 dagars gränsen för vad som är kvar. Känns konstigt väl? Själv tyckte jag det var en stor skillnad mot att se att det var tresiffrigt kvar.

    Nu blir det soffmys för min del. Ha det bra.

  • prästkrage

    Karin: Grattis till de att vara på tvåsiffrigt snart.

    Vi valde en nowalex senator. Inget direkt känt märke, men så snygg och passar oss perfekt i det ville ha av en vagn. Färgen vi tog var kaffe med vita fält och i de vita fälten är det cirklar i kaffe.

    Teutonia är en vagn jag med tycker om. Men just nowalexen har vi kollat lääänge på så det blev en sån.

  • prästkrage

    Då var man i vecka 29 idag. Jisses, vad det gått undan egentligen. Ska till läkaren idag för att diskutera fortsatt sjukskrivning fram till HP.
    Karin: Lycka till på UL idag.

    V 4-8:

    V 9-12:

    V 13- 16:

    V 17- 20:

    Astrild 33 år, IVF nr 1, BF 31/1 RUL 28/8

    V 21-24:
    Mammiopappi 29 år, IVF nr 1, tvillingar RUL 16/9 BF 17/2

    V 25- 28:
    Kitty Baby, 37 år, IVF nr 1 - BF 1/2
    Karin32, 33 år, IVF nr 2 (ingen ET första gången), BF 2/2, UL 27/10.
    Kuddigt, 27 år, 2 IVF/ICSI - BF 7/2

    V 29-32:
    Prästkrage, 32 år , 1 IVF och 3 ICSI - BF 18/1,

    V 33-36:

    V 37-40:

    V 41 och över:

    Vi med nyfödda

Svar på tråden Vi gravida från april/maj-tråden (IVF) del 2.