• prästkrage

    Vi gravida från april/maj-tråden (IVF) del 2.

    Hejsan! Då var tråd tar slut imorgon så fixar jag en ny idag. Annars kan jag ju inte länka till denna i den gamla.

    Hoppas ni alla hittar hit.

  • Svar på tråden Vi gravida från april/maj-tråden (IVF) del 2.
  • prästkrage

    28+2 vecka 29

    Karin: Så roligt att ha sett bebben. Jag är så glad att allt ser bra ut för er nu efter det ni gått igenom. Och det var ju en lurig läkare som sa både tjej och kille. Men jag har för mig att de sa tjej vid förra ultraljudet. Stämmer det?

    Själv har jag varit hos Bm idag. Både för vanlig koll och för glukosbelastning.
    Allt gick bra och ingen gravdiabetes i sikte. Lösningen gick faktiskt bra att dricka och var inte så äcklig som alla säger. Smakade som söt citronsaft. (vi får ha en citron pressad i) Däremot var det värre att sitta där i två timmar och fördriva tiden. Läste en hel del gravidtidningar kan jag säga.
    Hjärtljuden låg på 140 och magmåttet var 27. Helt ok allt.
    Fick även tid till tillväxtultraljudet som blir den 3 december. Hoppas de kan se kön på bebben då.

  • Karin32

    Prästkrage:

    Va bra att kollen och gluksbelastningen hos BM gick bra!! Gör alla glukosbelastning??

    Tack, känns så skönt att vår bebbe verkar må bra. Jo det stämmer, på UL i v 19 trodde hon som gjorde UL på tjej men var inte heller säker så vi får se. Kan ju vara spännande att inte veta men visst är man nyfiken : )

    Hur mår ni andra tjejer??

    Sköt om er och ha en skön helg!!

  • prästkrage

    Karin: Jag trodde att alla fick göra glukosbelastning men det verkar som att det är olika från mottagning till mottagning ( kanske tom landsting). Men i vårt så gör alla det iaf. Och man gör det även en extra gång tidigare ifall man har en mamma eller syskon som har diabetes eller haft gravdiabetes. Men det slapp jag.

    Har idag varit och storshoppat på IKEA och på babyland. Så nu så är det väl egentligen bara lite småfix kvar tror jag. Får göra någon checklista och kolla av. Känns faktiskt skönt att ha kommit så långt. Märkte idag hur ont jag hade när jag gick där i affärerna. Både i höfter, rygg och bäcken, men även av sammandragningar som kom ibland. Och inte kommer det bli bättre.

    Hämtade även ut en sådan gratisbox som man får på babyland. Men jag vet inte om jag blev så imponerad av innehållet. Iofs, gratis är alltid bra. Fanns ju 12 nyfödings blöjor i den och det var kanon. Perfekt att stoppa i BB-väskan sen. En napp, lactacydprov, amningsinlägg (4 st) och våtservetter till bebben fanns oxå i den. Och en hiskelig bunte reklam. Så om ni är sugna på en sån box gratis så gå in på pampers och regga er. Får hämtas ut tidigast 3 månader innan BF.

  • Mammiopappi
    Då var man i vecka 29 idag. Jisses, vad det gått undan egentligen. Ska till läkaren idag för att diskutera fortsatt sjukskrivning fram till HP.
    Karin: Lycka till på UL idag.

    V 4-8:

    V 9-12:

    V 13- 16:

    V 17- 20:

    Astrild 33 år, IVF nr 1, BF 31/1 RUL 28/8

    V 21-24:

    V 25- 28:
    Kitty Baby, 37 år, IVF nr 1 - BF 1/2
    Karin32, 33 år, IVF nr 2 (ingen ET första gången), BF 2/2, UL 27/10.
    Kuddigt, 27 år, 2 IVF/ICSI - BF 7/2
    Mammiopappi 29 år, IVF nr 1, tvillingar BF 17/2

    V 29-32:
    Prästkrage, 32 år , 1 IVF och 3 ICSI - BF 18/1,

    V 33-36:

    V 37-40:

    V 41 och över:

    Vi med nyfödda
  • Mammiopappi

    OJDÅ! Råkade få med Prästkrages första rader när jag uppdaterade listan. Sorry!

    Ett tag sen jag var inne här.
    Shit vad tiden går. Redan v 25 för mig. Har kanske bara 10 v kvar,,,vem vet när liven vill titta ut.

    Prästkrage: Jag har inte behövt att göra det du gör. Däremot tar BM blodprov varje gång för att kolla värderna men jag behöver inte dricka nåt och stanna kvar.

    Karin: Vad skönt att allt går bra med bebben!

    Har ni valt att vaccinera er? Jag blev erbjuden vaccin på mvc sist jag var där. Eftersom jag väntar tvillingar fick jag träffa en läkare oxå. Hon rekommenderade att inte ta vaccinet. Jag hade redan bestämt mig innan jag träffade läkaren, jag tackade nej.

    För övrigt mår jag oförskämt bra. Inte några krämpor alls men de kommer väl kankse längre fram.
    Nytt mvc besök nu på onsdag. Ser fram emot att få höra hjärtljuden igen.
    Känner mig inte orolig för att något har hänt bebbarna för jag känner rörelser kontinuerligt och i HELA magen.
    Ultraljud var vi på för ca 3 veckor sen. Vi vet vad det blir. Total lycka måste jag säga. Vi får handla både blått och rosa{#lang_emotions_flower}

    Nu blir det frukost sen väntar gräsmattan på att bli ren från löv bara att hugga i!

    Happy Halloween till er alla{#lang_emotions_ghost}

  • prästkrage

    vecka 28+4 vecka 29

    Mammiopappi: Vad roligt med en flicka och en pojke. Grattis. Och vad skönt att slippa krämporna.

    Jag kommer inte att vaccinera mig. Iaf inte som det känns nu. Vad baserade din läkare sin rekommendation att inte vaccinera dig på? Skulle vara intressant att veta.
    Själv så är jag rädd för den långtidsverkande effekten av vaccinet. Det är ju inte testat för den saken. Och jag tycker även det motsäger sig att man inte ska ge det till småbarn men till gravida med ett barn i magen. (Tänker för mycket på neurosedynskandalen) Har även läst på en del om de olika beståndsdelarna i vaccinet och även där säger mitt sjätte sinne att jag ska avstå.
    Men jag tycker samtidigt att det är upp till var och en att avgöra om man vill vaccineras eller ej. För det är ju inget som säger att just mina känslor är de rätta.

  • Mammiopappi

    Prästkrage:Ja det är urmysigt att vi väntar en av varje.

    Eftersom det finns så få( eller kanske tom inga studier om vaccinet )påverkar fostret/fostrerna rekommenderade hon inte det. Hon sa risken för att jag skulle bli så sjuk att jag eller att något av fostrerna skulle dö är väldigt väldigt liten. 
    Chansen för att jag skulle bli påkörd och dö på väg ut från MVC var större.

    Jag tycker oxå att det motsäger sig. Barn under 0-3 år ska inte ta vaccin men gravida bör vaccinera sig. FAST absolut inte från v 0-12!!!
    Jag känner så här: OM jag blir sjuk i svininfluensan så finns det hjälp att få.
    OM jag tar vaccinet och ser sen i efterhand att barnen har tagit skada så finns det inget att göra!
    Så nej, jag står fast vid mitt beslut. Det blir inget vaccin för mig!

  • prästkrage

    Mammiopappi: Låter som att vi resonerar lika kring vaccinet. Och precis som din läkare sa så är det bristen på studier som gör att jag inte vill ta vaccinet. Och det jag kunnat läsa mig till om vad det innehåller.

  • Karin32

    Jag tänker likadant vad det gäller vaccinet. Hoppas vi får vara friska ; )

    Ha en skön söndag!!

  • Kitty baby

    Usch, vaccinfrågan är svår tycker jag.
    Jag funderar även på att några andra europeiska länder INTE rekommenderar gravida att vaccinera alt erbjuder ett annat mer välbeprövat vaccin till gravida.
    Tror knappast deras bslut är taget ur luften, utan grundat på något. Jag tillhör inte heller den kategorin av människor som litar blint på myndigheter, eller klassikern "men min BM sa..." osv. Jag är inte paranoid men lite källkritisk får man oxå vara - klart att läkemedelsverket Jan Lillienberg rekommenderar att vi ska vaccinera oss, vore ju konstigt annars. Men faktum kvarstår ju att ingen egentligen vet.....

    Dessutom retar jag mig på att det inte finns någon samlad, vettig info att få. Alla hänvisar till den ena efter den andra sidan på nätet (krisinformation.se, läkemedelsverket.se, smittskyddsinstitutet.se, infpreg.se, vårdguiden.se osv osv) men alla har ju bara samma översiktliga info som inte säger någonting egentligen.

    Döjobbigt.

    Intressant att Mammiopappi's läkare rekomm att INTE. Den läkaren jag träffat inkl min BM sa varken bu eller bä. Kändes ungefär som att försöka få råd om bo-räntan....

    jag tvekar....

Svar på tråden Vi gravida från april/maj-tråden (IVF) del 2.