• prästkrage

    Vi gravida från april/maj-tråden (IVF) del 2.

    Hejsan! Då var tråd tar slut imorgon så fixar jag en ny idag. Annars kan jag ju inte länka till denna i den gamla.

    Hoppas ni alla hittar hit.

  • Svar på tråden Vi gravida från april/maj-tråden (IVF) del 2.
  • Karin32

    V 21+0, vecka 22

    Lillafrun:
    Tack snälla för att du håller tummar och tår!! Hur mår du?

    Kuddigt:
    Va skönt att du känner dig mer avslappnad nu!! Det kan ju vara så att din moderkaka ligger i framkant och "dämpar" och s kan det ju vara en lugn bebis.

    Nästa UL blir i slutet av oktober och då är jag i vecka 26/27. Enligt läkaren på fosterdiagnostiken så fanns det ingen anledning att göra det tidigare eftersom ingreppet gick bra och att det såg fint ut när de kontrollerade. Däremot kan vi gå och lyssna på hjärtljudet hos BM så ofta vi vill. Vi ska dit på måndag och lyssna. Spännande!! Jag tror jag känner av bebisen så det verkar ju positivt så här långt : )

    Kittybaby:
    Va roligt med en aktiv bebis : )

    Känner att jag börjar få ont i mitten av vänster sida av ryggen på eftermiddagarna. Sitter mycket still framför datorn på jobbet. Brösten börjar bli tunga... Hmmm.
    Sist jag vägde mig hos BM så hade jag gått upp cirka 9 kilo.

    Har ni fått moderskapsintyget från BM? Har ni skickat in det till Försäkringskassan?

  • prästkrage

    23+1 vecka 24

    Hejsan!

    Kuddigt: Jag ska på tillväxtultraljud vecka 32. Och det gör alla gravida vid den Bm jag går hos. Är relativt nytt tydligen att man gör det här, men jag tycker det är bra.

    Karin: Jag har fått mitt moderskapsintyg och skickat det. Var nog i vecka 18-19 som jag fick det. Efter det får man hem en blankett att fylla i med inkomstuppgifter osv. Om ni tänker söka havandeskapspenning så be om en blankett redan nu. Ju fortare de får in den desto fortare får ni svar.
    Mitt är ju redan klart. Så jag vet att jag from den 23 november bara jobbar 50%. Känns skönt att slippa tänka på ifall det kommer gå igenom eller ej.

    Själv så mår jag både bra och dåligt just nu. Har dagar då jag mår fruktansvärt illa och frukosten kommer upp igen. Sen dagen efter så kan jag må kanon. Foglossningen är oxå som den är. Efter 5-6 timmar på jobb så börjar det bli svårare att gå och på kvällen så stapplar jag fram hemma. Så det är tur att jag bara jobbar 75% just nu. Bebisen sparkas och har sig överallt i magen. Magsäcken måste vara nya favoriten att träffa. Då mår man illa och halsbränna gör sig påmint med.
    Men bara den sparkar så tar jag allt gladeligen.

  • Mammiopappi

    19+4 v 20
    Jag ska till BM tis nästa vecka så då hoppas jag att jag får intyget. Ringt FSK och kollade lite. Känns bra om man kan skicka in det så fort som möjligt precis som Prästkrage har skrivit innan.

    Idag har jag fått hur ont i baken som helst. Vet inte varför! Har ioför sig bytt skrivbord men tog med mig "min" stol. Detta pga att kollegan mittemot på min vanliga plats är hur sjuk som helst och vägrar gå hem trots att hela avdelningen har sagt till honom att gå hem!! Man blir ju arg{#lang_emotions_demon}
    Jag vill inte bli sjuk och absolut inte få svininfluensan!!
    Hoppas han är hemma imon så jag slipper att ha ont i rumpan

  • Astrild

    Hej tjejer!

    21+2

    Kul att läsa om att det går framåt för er med bebistillväxt och shoppande. Iom att detta är vårt andra barn så är vi redan fullt utrustade - vilket är skönt - jag saknar fullständigt shoppingintresse. Mitt illamående har äntligen släppt och jag mår rätt bra. Dessvärre kan jag inte träna längre för jag får grymt mycket sammandragningar då.... urträningsabstinent.. Har förstått att det är en vanlig situation vid andra graviditeten o framåt... så det var bara att frysa gymkortet.

    Ha en skön hösthelg med den sista kvardröjande sensommarvärmen!

  • prästkrage

    V 4-8:

    V 9-12:

    V 13- 16:

    V 17- 20:
    Mammiopappi 29 år, IVF nr 1, tvillingar RUL 16/9 BF 14/2
    Astrild 33 år, IVF nr 1, BF 31/1 RUL 28/8

    V 21-24:
    Karin32, 33 år, IVF nr 2 (ingen ET första gången), BF 2/2, BM 28/9, UL 27/10.
    Kuddigt, 27 år, 2 IVF/ICSI - BF 7/2, RUL 9/9
    Kitty Baby, 37 år, IVF nr 1 - BF 1/2 - BM 15/9

    V 25- 28:
    Prästkrage, 32 år , 1 IVF och 3 ICSI - BF 18/1, BM 8 oktober.

    V 29-32:

    V 33-36:

    V 37-40:

    V 41 och över:

    Vi med nyfödda

  • prästkrage

    24+0 vecka 25

    Hej!

    Nu går det undan. Gick in i vecka 25 idag. Snart börjar BM besöken dugga tätt för en. Mår ok, förutom sömnbrist och foglossning. Bebben mår förträffligt verkar det som. Använder magen som hoppborg för tillfället. Den är även en riktig nattuggla som håller en vaken då.
    Såg även på min gravmätare att om 11 dagar så är jag nere i tvåsiffrigt. Vart tog alla dagar vägen? Någon mer som känner samma?

  • Karin32

    21+6, vecka 22

    Jo visst går det undan! Va skoj att du redan går in i vecka 25 idag prästkrage!!

    Vi var hos BM igår och lyssnade på hjärtljudet och det tickar på fint och regelbundet. Vi hörde att bebisen rörde sig mycket och BM sa att det verkar vara en pigg och aktiv bebis. Känns underbat skönt!! 10 dagar sedan vi var där sist.
    När vi var hos BM kände jag tydliga små sparkar och när BM hade staven på magen så kände hon också att bebisen kickade och då visste jag att jag inte inbillade mig : )
    Kändes så mysigt!!

    Vägde mig igår och jag hade gått upp ett kilo på tio dagar sedan vi var hos BM senast. Totalt har jag gått upp 10 kilo men känner mig inte alls tjock utan det är mest magen och brösten som vuxit skänt nog. Trivs jättebra med magen men det är lite svårt at veta hur man ska ligga för att sova bäst. Provar att växla mellan vänster och höger sida och på rygg. Hur gör ni andra??

    Jag mår bra!!
    Det enda som känns hittills är att när jag suttit länge och reser mig upp kan jag känna att det drar lite i vänster ljumske och jag har fått små ytliga blodkärl där. Inget farligt enligt BM men jag ska vara uppmärksam så att det inte börjar göra ont eller bli små knutor. Det kan förmodligen vara små åderbråck och det är ju svårt att använda stödstrumpor i ljumsken ; ) Ska röra mig mer och inte sitta så mycket still.

    Vi var o tittade på barnvagn i helgen. Vi jämförde Emmaljunga, Brio och Teutonia och kom fram till att en vagn med två stora hjul och två mindra svängbara fram känns smidigt. Teutonia verkar bra. Någon som har kollat på dem??

    Sköt om er tjejer!!

    KRAM

  • LillaFrun

    Karin32
    Hej igen
    Med mig är det faktiskt bra, har till största delen kommit igenom det jobbigaste.
    Har känt att man efter allt jagande och barnstress letar lite febrilt efter något att göra istället och att fylla hålet med...
    Så det blev mycket fixa i trädgården i somras, men nu e ju den säsongen över, så för att ha nåt annat att göra hålls jag en hel del med min man i garaget, börjar få lite kläm på att plovka av hjulen och bromsok osv
    Så inget int utan att det för något gott med sig
    Skönt att allt är bra med er.

    Sköt om er allihop och massor kramar.

  • Mammiopappi
    19+5 20

    Lite uppdateringar. Har blivit framflyttad 3 dagar så ny BF är 17/2 fast de kommer ändå att komma tidigare

    V 4-8:

    V 9-12:

    V 13- 16:

    V 17- 20:
    Mammiopappi 29 år, IVF nr 1, tvillingar RUL 16/9 BF 17/2
    Astrild 33 år, IVF nr 1, BF 31/1 RUL 28/8

    V 21-24:
    Karin32, 33 år, IVF nr 2 (ingen ET första gången), BF 2/2, BM 28/9, UL 27/10.
    Kuddigt, 27 år, 2 IVF/ICSI - BF 7/2, RUL 9/9
    Kitty Baby, 37 år, IVF nr 1 - BF 1/2 - BM 15/9

    V 25- 28:
    Prästkrage, 32 år , 1 IVF och 3 ICSI - BF 18/1, BM 8 oktober.

    V 29-32:

    V 33-36:

    V 37-40:

    V 41 och över:

    Vi med nyfödda
  • Karin32

    Hej tjejer

    Hur mår ni?? Jag mår bra och det verkar som bebben också gör det. Känner lite små rörelser ibland och det känns så mysigt!!

    Vi ska till BM nästa måndag.

    Kram på er!!

Svar på tråden Vi gravida från april/maj-tråden (IVF) del 2.