Inlägg från: Astrild |Visa alla inlägg
  • Astrild

    Vi gravida från april/maj-tråden (IVF) del 2.

    Hej tjejer!

    21+2

    Kul att läsa om att det går framåt för er med bebistillväxt och shoppande. Iom att detta är vårt andra barn så är vi redan fullt utrustade - vilket är skönt - jag saknar fullständigt shoppingintresse. Mitt illamående har äntligen släppt och jag mår rätt bra. Dessvärre kan jag inte träna längre för jag får grymt mycket sammandragningar då.... urträningsabstinent.. Har förstått att det är en vanlig situation vid andra graviditeten o framåt... så det var bara att frysa gymkortet.

    Ha en skön hösthelg med den sista kvardröjande sensommarvärmen!

  • Astrild

    v 23+4

    Kul att ni verkar må hyfsat bra hela gänget!
    Jag har fått en rejäl släng av foglossning och haltar omkring men vägrar vara hemma - Det är så himla mkt på jobbet ( gillar mitt jobb....) och denna vecka lägger jag upp en forskningsstudie där jag hoppas hinna med att köra de sista labförsöken under första halvan av januari. Ser ut som jag kommer bli snittad v 3 så det blir lite tight med tidsmarginalen.. Hoppas min lilla rara parasit inte vill ut i förtid.
    Vaccinerar mig nästa vecka efter en del velande.

    Kram - Ta hand om er o magarna!

  • Astrild

    Pro-vaccin-doktorn här - Jag vaccinerade mig utan att blinka. Har man sett ett par svininfluensapatienter i respirator så är man rätt lättmotiverad...
    Att adjuvansdelen i vaccinet skulle vara odokumenterad är aftonblads-båg. Samma beståndsdelar ingår i en rad välgranskade vaccin att det nu såklart ingår en ny virusspecifik epitop som inte är studerad i alla patientpopulationer är sant men sannolikheten för att den skulle ge en massa biverkningar är mikroskopisk.

    Visst det finns virushämmande medel att ta om man drabbas - MEN vi vet inget om Tamiflus el Relenzas effekt på foster -DE är INTE studerade(Så i de fallen kan man däremot dra Neurosodyn/ Talidomid- parallellen om man nu vill ta i från tårna...). Dessutom finns risken att viruset nu i andra vågen muteras och inte kommer svara på dessa preparat - mycket tack vare en överförskrivning i ffa Storbritanien och Tyskland.
    Jag ser det dessutom som ett kollektivt ansvar att vaccinera sig och därmed minska smittspridningen som skyddar fler individer i riskgrupper från att drabbas och stryka med.
    Att lita på eskilda bloggares ovetenskapliga emotionella inlägg men vara skeptisk mot en smittskyddsmyndighet med utsedda experter - som sysslar med detta dagligen... är för mig extremt svårförståligt.

Svar på tråden Vi gravida från april/maj-tråden (IVF) del 2.