• lisala

    Skadad/tunn slemhinna - Ashermans

    Hej!
    Gjorde en skrapning år 2006. Fick inte tillbaks mensen efter och sökte åtskilliga gånger för det hos gyn och på privata kliniker. Avvakta var favorituttrycket men någon gav mig pergotime x2 och sa att det skulle få igång det hela.
    Till slut tröttnade de när det aldrig kom någon mens (ett år senare) och skickade mig till ett "proffs".
    Dr D sa :oj hoppas inte att skrapningen förstört din slemhinna. Jag förstod ingenting och blev skickad på min första hystroskopi. Läkaren där sa att hon aldrig sett något liknande. Min livmoder var totalförstörd, fanns bara kala väggar och ingen slemhinna. Inga äggledare syntes. "Påminner om en ruin" sa hon. Grät floder! Började äta östrogentabletter ialla dess former. Satte min egen diagnos - Ashermans syndrom.
    Chansen till att få egna barn var minimala men hon skulle göra ytterligare en hysteroskopi till efter några månader. Jag har gjort ytterligare 5 efter det! Av specialister i sthlm (bor i östergötland)och har nu fått en tunn slemhinna som är 4 mm. (Så tjock har den aldrig varit innan) Nu sprutar jag med Puregon, dricker aloevera jucice och ligger på spikmatta varje kväll. Hoppet är det sista som överger en! Det har gått 3 år.... Jag är inte purung längre, 34 och i år hoppas jag att det sker ett mirakel!
    Någon som har erfarenhet av något liknande?
    Kramar

  • Svar på tråden Skadad/tunn slemhinna - Ashermans
  • lisala

    Hej Anna!
    Kvällen före... förstår om du är jättenervös. Men jag tror att det kommer att gå bra, tredje gången gillt som du säger:)
    Jag håller tummarna för dig i morgon.
    Kram L

  • anna06

    Hej Lisa!

    Nu är det över för denna gång. Vaknade medans läkaren fortfarande var kvar, så jag kunde få snabbt besked om att det inte blivit några nya sammanväxningar. Skönt att veta så jag inte behövde oroa mig för det innan hon kom tillbaka på em. Operationen gick bra. En tredjedel av livmodern var fortfarande sammanväxt, men är det inte nu längre. Jag slipper ta hormoner. Trodde det inte skulle öka risken för nya sammanväxningar. Skulle det ändå bli det så lossnar dem när hon spolar vilket hon kommer att göra på återbesöket om 6 veckor. Fick även besked om att jag ägglossat denna månad. Så utan hormoner som krånglar till det så verkar den biten fungera iallafall för mig. Trevligt med lite postitiva nyheter!

    Nu återstår bara två kamper. Dvs att få ett återbesök till henne och inte till något pucko. Samt att anmäla.

    Hoppas du också kan få lite positiva besked!

    Kram Anna

  • lisala

    Anna!
    Vad glad jag är för din skull!!!
    Ett steg i taget, och det här va ett steg i rätt riktning!
    Hahah.. nä puckon vill man inte gå till. Finns nog inga kvar, har redan besökt dem alla:)
    Kram på dig. Och njut lite för stunden så att du orkar samla kraft tills nästa kamp:)

  • anna06

    Skönt att vara hemma idag. Är fortfarande seg, men lyckades inte somna om när jag vaknade i morse. Kom på att det kanske är synd att kroppen inte får några extra hormoner alls. Det har den ju ändå fått nu i ett år;). Plockade fram fytoöstrogenet som stått och skräpat. Tror inte den nivån ska strula till ägglossningen. Har sedan en vecka börjat med algtabletter och kalk. Detta i kombination med aloeverajuice coh spikmaka borde ju göra underverk! Ja, ja, kroppen mår ju inte sämre iallfall. Får lägga till akupunkturen också. Tänk vilka pengar man lägger ned på detta. Men samtidigt vill jag inte ta bort något som skulle kunna förbättra chanserna. Vad kör du för kurer nu?

    Kram Anna

  • lisala

    Hej Anna!

    Fick mens idag och bröt ihop totalt. Trodde verkligen att det tagit sig den här gången med ägglossningsspruta och allt.
    Har haft luktsinne som en hund, gapat och gormat när min karl snusat och ätit kaviar den senaste månaden och mått illa. Bara att konstatera att jag är en ilsken person med lite influensa.
    Trodde att det var gravidtecken...

    Kraften har just nu tagit slut och jag känner mig tom.
    Hoppas på att få tillbaks lite kraft snart.

    Dricker juice och äter e-vitamin bara samt Folsyra. Skiter snart i det med. Det enda som händer är att man blir fattigare.

    Förlåt inget positivt från mig idag....

    Kram

  • anna06

    Hej LIsa

    SKickar massor med styrkekramar!

    Självklart kan man inte var positiv varje dag, speciellt inte när man får mens och trott att man ska slippa. Vi har helt enkelt våra bättre och sämre dagar.

    Ta hand om dig nu så kämpar vi vidare nästa månad. Fick du mens idag betyder det ju att vi ligger väldigt nära varandra i cykeln, jag fick ju igår.

    Nästa gång får sprutan visa vad den går för!!!

    KRam

  • lisala

    Hej Anna!
    Tack för styrkekramen, den behövde jag .
    Har haft en hemsk helg och bara gråtit.. inte så ofta som jag bryter samman så här. Men ibland så blir den här kampen outhärdlig... känns som att jag ska gå sönder!
    Nu har jag inga tårar kvar och känner mig trött...

    Men det vänder... min kämpaglöd kommer snart igen.
    Ja då ligger vi nästan i samma cykel. Fast jag har bara typ 2 dagar med mens nu förtiden...
    Ha en bra vecka.
    Kram L

  • anna06

    Hej Lisa!

    Hoppas det känns lite bättre nu!

    Själv har jag första dagen utan blödningstendens. Mensen varade som vanligt bara en endag. Men har haft lite rosa flytningar av och till vilket jag sätter i samband med op. Iom att man inte vill riskera infektion vågar jag inte göra något olämpligt. Men idag vågade jag bada. Och nu är det ju dags att börja tänka på att ägglossningen närmar sig igen. Hoppas verkligen att slemhinnan blir bättre och att jag kan få mer mens, eller ännu hellre, ingen mens alls.

    Hur var din mens som bäst? Fick du i samma omfattning som innan skrapningen?

    Massor med kramar till dig!

  • lisala

    Hej Anna!
    Känns lite bättre nu... och gör som jag brukar, begraver mig i jobb!! Tills man bryter samman nästa gång...
    Jag hade riktigt bra mens i somras. Gjorde sista operationen i april och hade från juni-augusti riktigt bra mens utan att jag åt någonting. (hormoner alltså)
    Då kunde jag ha 5 dagar med riklig mens. Riktigt "rött" blod.
    Nu har jag typ 2 dagar men bara massa klumpar.. inte känns det som friskt blod heller...
    Några dagar efter har jag bruna flytningar inget mer. Så här hade jag det under det 1 år när jag höll på med alla operationer så det är därför det känns som om det växt samman igen..
    Den här månaden har jag ju inte tagit sprutorna heller och jag ska dit på tisdag och kolla slemhinnan. Känns så där...
    Då ska jag berätta för henne att jag haft kontakt med specialisten i stockholm och att han anser att jag ska göra en hysteroskopi till i samband med provrörsbefruktningen. Hon kommer att bli sur det vet jag... ska ta med sambon!

    Innan skrapningen hade jag ingen mens alls för då var jag med barn.... men innan dess hade jag ganska bra mens. Efter hysteroskopin har jag bara haft lite förutom sommaren då..

    Har två föräldrar i skolan som går i väntans tider... de pratar konstant om de små liven i deras magar. Känns skitjobbigt!
    Men det är bara att kämpa på!

    Sköt om dig Anna!
    Kram L

  • anna06

    Hej

    Visst är det underbart att man kan gräva ner sig i jobb. Känner igen det, men jag tycker det blir tufft på kvällen när allt kommer över en.

    Känner igen det där med folk som är gravida runt en, det är tufft! Själv var jag i liknade situation. Min närmaste kollega har varit gravid och fick barn i början av september. Har varit tufft att följa henne. Men samtidigt har hon varit fullt insatt i min situation både från missfallet och alla hormoner och operationer, det har varit skönt tycker jag. Så jag har kunnat visa att jag varit ledsen. Men samtidigt accepterat och tom unnat henne sin graviditet. Vet inte hur jag skulle ha reagerat om det var någon som inte var lika nära, tror jag hade varit mer missunsam då. Vilket jag tycker är helt naturligt. Måste var extra jobbigt för dig iom att de går och pratar med varandra om det också. Snacka om att strö salt i såret gång på gång.

    Tycker du gör helt rätt i att ta med sambon på tisdag. Jag tycker du även ska ta med en utskrift av mailet. Kanske inte behöver dra fram det, men bara vetskapen om att du har det med dig kan göra dig starkare i dina argument. Jag hade skrivit ner mina krav innan jag var hos kocko doktorn, och jag lyckades iallafall få till ett progesterontest. Så kräv hysteroskopi! Även om hon inte tror på det så måste hon ju tänka på vad det gör för dig psykiskt att gå och oroa dig. Är det inte hon som tidigare remiterat dig till Arne? Hon måste ju inse att han är expert coh inte hon. Och anser han att detta ska göras så ska det bannemej göras!

    Stå på dig och ta hand om dig!

    Kram

Svar på tråden Skadad/tunn slemhinna - Ashermans