• jeng

    Augustibebisar 2008, del 8

    oj luzor. tack för påminnelsen! ted måste ju sova middag tidigt idag så vi komemr iväg till jobbet i tid! nervös!!! fackförhandling kl 15, och det ska väl avgöras idag antar jag!!!! lite jobbigt är det att jag måste ta med mig ted, men jag får ju bara säga att barnvakten blev sjuk helt enkelt, och att jag inte vill omboka med tanke på att jag går på semester imorgon igen....

  • jeng

    Lina,
    FAN vad trist med huset!! Usch vad irriterad jag skulle vara...

    VT,
    Man behöver inte betala helt lika, men ju mer lika desto mer pengar får man ju i bonus så att säga....

    Det där vårdnadsbidraget, gällde det bara för barn upp till 3 år? SÅ man måste ta ut sina 250 dagar i princip de 2 första åren, vilket man ju kanske gör ändå, och sen så kan man då få vårdnadsbidrag för ett år till sen... Men... man kan ha lön eller csn eller nåt sånt, samtidigt som vårdnadsbidrag... men kan man ha de sista fp samtidigt???

  • jeng

    heidi,
    jag tror att det är alldeles lagom mängd att börja på dagis några timmar sådär några dagar i veckan! så ska ted också börja nu i oktober! och det tror jag inte man behöver känna att man gör för ego, utan de börjar ju ändå behöva leka lite och vill komma ut! tror också det är bra för dom att prova på dagis och vänja sig vid andra vuxzna och andra barn innan de ska börja på riktigt!!! jag har inte alls dåligt samvete för att ha ted några dagar i veckan så, utan ser snarare att han behöver det!!

    ja vi har också såna där spindlar, men hemskast så har vi ca 1-2 cm stora kolsvarta fula spindlar med äcklig kropp... de är här inne i huset och de är där ute... men här inne då jag städade sist så hittade jag en apstor kokong och ett nät runt den med määäängder med såan spindlar typ 1 cm stora... jahga så det förkalrar ju var de kommer ifrån... jävla äckelspindelmamma att lägga sina ägg här inne i huset... jag är livrädd för spindlar!!!!!!!!!!!!

  • jeng

    Sovdags. Vi ska upp 5.30 imorrn och sätta oss i bilen ju och besikta huset och skriva kontrakt! lagom skoj nu om ph inte är bra heller. Alltså han är ju inte SJUK, så jag tror inte han smittar nån... mer att han var ute och full i kylan i helgen typ... men i vilket fall så om han inte orkar köra bilen så måste jag alltså köra både dit och hem imorrn, jag som har svårt att hålla mig vaken i bilen ens... men men det var jättelängesen jag körde så det kan vara skönt också! men jag täntke att vi kunde köra åt varsitt håll kanske iaf... jaja skit samma...

    vi är efter dagens katastrofala fackmöte ganska inställda på att flytta permanent... det gör det på nåt vis extra spännande inför imorrn att få se huset igen osv! känns synd att sälja drömhuset här isåfall, men samtidigt, om man får ett helt nyrenoverat hus med altan och allting precis som man vill ha det, vem fan vill då bo här

  • jeng

    Lina,
    Du, jag..... Märkte det som tur var när jag höll på att dammsuga. Skulle dammsuga lite noga i hörnen innan besiktningsmannen skulle komma hit!!! Så jag drog ut de nätfönster som vi har ståendes mellan väggen och en bokhylla... och där bakom var dom!!! BLÄÄÄÄ!! Men som sagt, dammsugen i högsta hugg så det var ju bara att dra på!!

  • jeng

    hihihi!! vad skoj att här händer nåt!
    Jag själv anser att många barn säkerligen trivs bra i förskola, MEN jag vill inte sätta mitt barn i förskola bara för att det är enklast för MIG... Jag tror på en kombination, för visst måste barn ut och leka! MEN man har ju visat att barn bara klarar kortare perioder, och kanske inte varje dag. Plus att bandet till föräldrarna är viktigt de första åren! Sedan så anser jag såklart att det är jättebra att förskolan finns tillgänglig från ett år för de som faktiskt inte har något val! Och har man inget val så tycker jag inte att man ska ha dåligt samvete heller för att man har sitt barn i förskola! Man gör det ju sämre för barnet om man inte jobbar tex...

    Ang det där med att skaffa barn för ekonomin. Visst jag gillar inte att folk verkligen använder det som argument för att få mer pengar från staten osv. MEN däremot så har jag mer förståelse för en familj där mamman tex är arbetslös och det är svårt med jobb och man under sin arbetslöshet passar på att skaffa barn för att det är en ekonomisk vinning just då. Samtidigt så är det ju en social vinning att slippa gå hemma och göra ingenting. Alltså, om man ändå vill ha barn inom en snar framtid! varför inte passa på då man redan är hemma, än att barnet kommer samtidigt som drömjobbet sen?

  • jeng

    Här har allt förresten gått jättebra idag! Besiktningen gick ju bra, inget nytt uppkom som vi inte redan visste (hade ju varit konstigt om nåt mer på huset hade kunnat vara fel!!!), så papprena är påskrivna. Ja, för lånet blev beviljat också som såklart var väntat! Och dessutom kom värderingen på posten med goda nyheter idag!!!

  • jeng

    Ted är vällingbarn och lever fortfarande mest på välling (4 flaskor) men äter lite mat och frukt då och då på dagarna, tex smakar då vi äter eller äter en egen burk på kvällen... Han gillar mat, men föredrar att mätta sig på vällingen, och hanb går upp fint i vikt och får ju i sig det han behöver, så de sa åt oss på bvcatt det är lika bra att han får bestämma!

  • jeng
    3 barns mamma84 skrev 2009-08-28 22:36:58 följande:
    Ger du hara burkmat ?
    vad menar du?
    skrev ju att han äter frukt eller vår mat eller burkmat.... jag missförstår säkert, är trött...
  • jeng

    vt,
    hahhaahaha! yes han gillar välling! huvudsaken är ju int att han mättar sig på annan mat, utan att han smakar så att han utvecklar smaklökarna och inte får avsmak för vissa maträtter osv. men det lär inte vara nåt problem han älskar ALLT!

    idag på ikea åt han burk med spagetti och köttfärssås, och drack en apelsinjuice med sugrör. sen efter det så skulle han smaka mitt kött med bearnaise, och phs potatis med gräddsås. haha och efter det så skulle han minsann äta chokladtårta med mig! han tog tag i en sked och sträckte sig så fort han såg den! ja vi brukar fika sån tårta när vi äter på ikea, så han kände igen det...

Svar på tråden Augustibebisar 2008, del 8