• jeng

    Augustibebisar 2008, del 8

    Jag tror personligen inte att den lilla mängden kvicksilver som finns i vaccinet är farligt! Sverige är överförsiktiga, och rädda för skriverier! Därför går de ut och säger att det är kvicksilver, och därmed måste de också säga att då kan de inte rekommendera det! MEN inget som helst tal om att de inte ska rekommendera det för gravida, där de varnar för kvicksilver genom mat osv...

  • jeng

    Oj vad tyst och lugnt det är här!!!

    Vi sitter i Östergötland hos kompisar. Ph är på öppna förskolan med Ted och sina 2 bästa vänner och deras barn hihihi lilla pappagänget, så gulligt! De är pappalediga alla 3 nu!

    Kl 14 är det dags för tillträdet till huset så håll nu tummarna att inget strular!!

  • jeng

    sthlm,
    ÅÅÅhhhh!! Vad skoj!! Och vilken tajming vi som just pratade om lägenheter för några dagar sedan!! Hoppas nu att lägenheten ser bra ut, men om den inte gör det så är det ju abra att dra fram rollern och färgbyttan och måla lite!

  • jeng

    sthlm,
    nej men precis!! är det riktigt risigt så brukar de ju fixa det, och om det inte är det så är det ju som sagt bara att måla om inte hyresvärden vill fixa nya tapeter! jag har varit med om både och, hyresvärdar som tycker att lgh i riktigt uselt skick är "enligt ok standard" och vissa där nån enstaka fläck eller att de förra valde en utstickande färg på tapeten säger att självklart får man välja nya!

  • jeng

    Hejhej.
    Allt har gått bra och vi är nu husägare på riktigt!!! Mamma har varit här och kollat runt en vända och godkänt huset och inspekterat renoveringsbehoven (som hon såsmåningom lär vara privat utlånare till )

    Nu är jag och Ted kvar här, Ph är iväg och hämtar våra sängkläder och grejer från där vi sov inatt, och sedan ska han köpa med sig mat hem! URK finns inte ens en stol att sitta på här... Och till råga på allt så insåg jag nyss att 3gnätet bara funkar utomhus eller i köket... Lagom trist med tanke på att vi båda har 3 som telefoner och internet, och är ju rätt så beroende av dom här ute!!!! Imorrn rivs ju dessutom köket så då får jag inte vara här löängre utan måste alltså sitta ute för att få täckning till internet... Jaja... Då vet ni varför jag kanske försvinner...

    Nu måste Ted få mat hör jag....

  • jeng

    Hejhej.
    Var här inne förut idag och skrev, men det försvann tydligen i mitt dåliga internet!

    Vi har det bara bra, första natten i nya huset gick bra, trots att vi bor i hobbyrummet Ted sover i duschen som är utanför bastun hihihi... Och inatt gjorde laktulosen sitt jobb efter 3 kvällar, så idag har det istället bara runnit ur baken på honom stackaren... Haha, hoppas vi får ordning på det snart!

    Ph har rivit typ hela vardagsrumsgolvet idag trots att vi haft byggaren på besök samt vänner på besök och umgåtts lite med nya grannarna här! Så det går undan. Så har vi rivit ner hälften av köksskåpen och väggen mellan kök och vardagsrum är nu ett minne blott! Såååå fint kommer det bli!!

    Fler uppdateringar kommer!

  • jeng

    Hejhej!!

    Nu har jag läst ikapp! Känns som det blivit mer fart i tråden nu igen sista veckorna! Det är välatt det börjar bli höst kan jag tänka mig!!

    Här går det framåt! Ph jobbar på som en oxe och har rivit massor! Bara köksgolvet och hallen kvar typ. Vi har ju hela imorgon på oss innan vi åker hem, och sen åker vi tillbaka på söndag kväll eller måndag och fortsätter, och åker hem mot slutet av veckan för att packa till Mallis... Gaaaah!!! Jaja, ju mer vi har att göra här desto mindre oroar jag mig för Mallis iaf, och känner nästan till och med att det ska bli skönt att få komma bort och bara ligga och läsa!

    Jag känner mig oerhört lat, men med en rejält grinig Ted så hinner man inte mycket alls... Har rivit lite köksskåp på kvällarna efter att han lagt sig, och det funkar ju bra! Annars står jag för marktjänsterna och har idag varit inne i stan på ikea och biltema och handlat kvastar och sophinkar, duschdraperi, badrumsmattor, bestick, kastruller och stekpannor och massa annat sånt nödvändigt! Skulle köpa en dammsug också men puckade elgiganten hade tappat bort den eller nåt....

    Imorrn börjar vi nog dagen med att åka en sväng till ÖF med de andra papporna. Hoppas dock att Ted sover inatt (det gjorde han INTE natten till idag, uppe och leka och grina och absolut inte vilja sova från typ midnatt och till kl 5...) för annars har jag bara NOLL ork! Då får Ted och Ph åka så får jag sova ikapp lite! Men jag vill ju samtidigt se var det ligger, för jag lär ju åka en del dit sen!!

    Ska skicka iväg det här och sen ta tag i att svara på frågor.

  • jeng

    Heidi,
    Ted var ca 7-8 veckor då vi for till London! Han behövde ha pass, och för det var han tvungen att ta foto också. Kanske är det annorlunda hos er?! Iaf så var han ju tvungen att vara vaken, vilket var det största problemet med att skaffa passet. Sedan tar det ju lite tid så det gäller att ligga på med att få namnet registrerat och födseln och faderskapet och alla dom där grejerna. Jag ringde kommunen och sa att det var bråttom pga pass och de hjälpte till!

    Resan gick kanonbra! Tågresa i 2.5 timma och sen väntan på flygplatsen och sen flyg i 2 h eller vad det nu är... Sedan tunnelbanan. Jaja, inga problem alls hade vi!

    Det viktiga tycker jag är att man lägger lite extra på hotellrummet, ser till att det inte är supertrångt, har eget bad och gärna kyl. Micro är ju bra om man inte ammar, men annars brukar man ju få låna eller ha vattenkokare på många hotellrum iaf i den typen av länder.

    Det enda som jag ser som problem är ju vaccinationer och långflygningar. Vart är det tänkt att ni ska åka? Förr ansåg man ju att det fanns ett samband mellan långflygningar och PSD, men det har man ju nästan avskrivit nu... Det gällde väl över 6h flyg för nyföddingar. Sedan som sagt är det ju vaccinationer, som man inte kan ge förrän ett års ålder, helst 2 till vissa områden. men åker man på stadsresa så är det ju sällan problem med sånt.

    Nu har jag säkert missat att svara på nåt så fråga igen!!

  • jeng

    Heidi,
    Skrev igår, men såklart ser jag nu att det inte kom iväg... SUCK! Jaja nu är vi hemma igen och har vettigt internet iaf ;)

    Vagn har jag en graco cocoon citisport som jag ÄLSKAR! Den är ju dock singel, men finns även i syskonvariant. Har sett flera såna billigt på blocket, men luras inte, för de är inte direkt dyra nya! (1800 kr!!!!!) Jag vill eg ha en sån nu som syskonvagn, men det är ju en mer resevagn (graco stadium duo), så jag ska gå upp till nästa variant som är stabilare, men samtidigt går att fälla till riktigt liten. Den heter Graco quatro duo och kostar 2800 typ ny. Fördelen med den är att syskonsätet har högre ryggstöd. Jag är rädd att ryggstödet blir för lågt i stadiumen, av nån naledning så har de sänkt det....

    Jag ammade, men Ph var ju ensam med Ted vissa stunder, så vi hade med oss ersättning på tetra. Det enda att tänka på när man ålker till USA är ju att man måste deklarera det, och tyvärr så finns en risk att man inte får ta med sig barnmaten dit, eftersom de anser sig ha fullgod mat själva och ersättningen osv ju är mjölkprodukt. Jag skulle ringa flygbolaget eller ambassaden och fråga i förhand, så man inte packar massa som de kastar och man får böta för! Visst, de har kanske inte exakt samma, men jag tror nog att deras ersättning fungerar bra den också!

    Passet tog väl 1-2 veckor, samma som för en vuxen. Ted fick sitta i famnen då vi tog kortet.

    Bärsele hade vi, gracos också (som matchar vagnen ) Den är billig och funkar dessutom riktigt bra för så små barn! Man får dra åt rejält i nacken så sitter de stabilt och fint!

    Vad gäller barnkräks och sånt där så köpte jag en liten flaska flytande tvättmedel och hade på hotellrummet, så vi tvättade upp det som blev skitigt på direkten, och hängde för att torka. Det är nog ännu viktigare om man ska vara borta i tre veckor Å andra sidan är barnkläder himla billigt i USA, och det finns mängder med skoj, så packa inte överdrivet mycket med er hemifrån! Ni kommer nog vilja ha platsen i väskan på vägen hem

    Det blir en lång flygning, men tänk så här! Det jobbiga är upp och nedgång i planet, det har du ju oavset hur länge du sedan flyger! Barnen kan få lock i öronen och det är det som är det jobbiga. Barnet ska ha napp att suga på när man startar och landar, eller ett finger om det inte tar napp. Vissa föreslår amning, men du lär inte få lov att amma för flygpersonalen!!! Det är mycket lätare att resa så länge med en spädis än med en 2åring, som vill aktiveras osv! Så jag tror inte du ska oroa dig över den delen!

  • jeng

    Nu är vi då hemma i Småland igen. Ph firar sin 30årsdag imorrn (eller, han ska fira att han inte har fyllt 30 ännu!) så vi ska fixa. Jag har färgat ögonbryn och fransar för första gången på 2 år tror jag OJOJOJOJ! Och har en klipptid om nån timma!! Sedan blir det en färg i håret också, kan inte bestämma mig för om jag ska dra mörkt i hela håret, eller om det bara blir i underhåret, men mörkt ska det iaf bli!

    Hade massa elaka sd igår kväll precis då vi kom hem. De började på slutet av bilfärden och troligtvis berodde det på ojämn väg, för det är ju vanligt att man får sd av det. Men usch vad äckligt det var... Jaja... De försvann när jag la mig i sängen och läste iaf!

    Lina,
    Vet inte om det försvann bland alla mina borttappade meddelaqnden men JÄKLAR vilken hus! Shit lixom, BOR ni där??? Skitavis är jag, och måste ladda ner några av bilderna tror jag och visa Ph, för det är sådär vårt nya hus måste se ut!! Speciellt gillade jag det annorlunda tänket vad gällde överskåpen i köket! Skitcoolt att ha breda luckor istället för smala.

  • jeng

    Heidi,
    jag tycker att min graco är kanonlätt att kära! Det enda är att den är ju lixom en jättelätt resevagn, så den är inte lika stabil som en vanlig vagn ju, så om man ska upp för en hög kant typ trottoar eller så så kan man inte bra trycka ner handtaget och få upp framhjulen. Eller man kan, men... Svårt att förklara!

    Jo, klart att du får amma på planet, men man får inte amma under avfart och landning! Det är nåt som man annars ofta blir rekommenderad om man frågar folk, just för att sugningen släpper på locken i öronen. Men ha nappen under avfarten och sen kan man ju amma så fort "inget säkerhetsbälte" har kommit upp, så hjälper det ju öronen också.

    Lille,
    Japp nu är iaf håret klippt. Inte 100% nöjd med klippningen,m men men skönt att få bort det slitna iaf. Har försökt få tid i 2 månader nu, så skönt att det blev av äntligen! Så fegade jag ur på ica och tog en ljusbrun färg istället för den mörkbruna som jag brukar ha... hahaha... jaja, det går ju alltid att göra mörkare sen!

    Här blev det full rulle. Skjutdörrarna till vårt uterum och hallgarderoben kom visst med lastbil idag. Så ph kämpar med de till uterummet så att vi kan använda det imorrn på festen! Här inne måste vi såga ner min fint byggda garderob för att den ska passa med dörrarna... Så det får bli ett senare projekt!

    Så har vi käftat lite om föräldraledighet och hur man tar ut sina dagar och ekonomi osv. Det gamla vanliga! SUCK att han aldrig ger upp! Allt handlar visst om pengar här i livet, och han påstår att mitt liv inte handlar om pengar bara för att jag blir försörjd!! Hahaha, han vet ju att det inte riktigt är så, men argumenter aär han bra på iaf!

  • jeng

    Mareld (och andra intresserade),
    Tack för påminnelsen! Jag läste det, men kunde ju knappt svara på inlägg i nya huset där vi har varit hela veckan, så då faller saker lätt i glömska!

    Jo, vi har köpt nytt hus. Ett hus till... Vi har inte sålt vårt vanliga hus, och ska väl inte heller göra, iaf inte på ett tag.. Det nya huset ligger hem-hemma (Östergötland, lite utanför Linköping) och tanken är att vi ska kunna bo en hel del där nu under föräldraledighet osv, för att känna p på riktigt om vi vill flytta hem igen, eller om vi lika gärna kan bli kvar i Växjö. Jag längtar redan hem som en tok, så vi får väl se om det blir som man förväntar sig!

    Huset vi har köpt är ett totalt renoveringsprojekt. 31 år gammalt, och inte gjort ett skit med under den tiden. Plus att det är fukt och mögel i grunden som ska saneras. Så det vi har gjort hela veckan (Ph har gjort) är att riva upp alla golv i hela huset, och alla golvreglar osv, så det bara är betongplattan kvar. Sedan kommer en byggfirma om några veckor förhopppningsvis och sanerar och bygger upp fuktresistent grund igen, så vi kan lägga nya golv osv. Ja, sedan på köpet så försvinenr ju kök och badrum och allt sånt då såklart, så det är bara att börja bygga sen när man har golv igen!

    Nu när vi är där så bor vi i biarean, som är en tillbyggnad med garage, hobbyrum, bastu, groventre, tvättstuga och dusch. Så det funkar jättebra! Det ska renoveras också, men inte lika omfattande, utan det tar vi så fort husdelen är klar och vi kan sova där inne istället!

    Huset är inget fantastiskt hus annars, en helt vanlig tråkig enplansvilla i trä och tegel. Men vi fick bra pris, och kan göra en bra vinst då vi kommer renovera det mesta själva! Och tack vare rotavdraget!! Så förhoppningsvis är det en bra investering!! och området är kanonbra med bra grannar! Tanken är också att huset funkar om vi vill flytta hem permanent, både i storlek och avstånd till Linköping där vi isåfall troligtvis hamnar med jobb. Vui har ju fått värderat huset i Småland med vinst, och om vi får ordning på nya huset och trivs bra så är det inte helt omöjligt att vi kör en ny värderingsomgång och evt lägger ut annonser på huset i Småland i vår/sommar för att se vad vi kan få för det! men men vi får se Med mitt jobb går det alltså apdåligt som du kanske förstår. Facket ska nu se om de tror det är processbart och isåfall yrkar de på stort skadestånd och drar jobbet till rätten då... För vi kunde inte komma överrens i förhandlingarna vi hade! Håll tummarna att de kan processa och att jag isåfall vinner! Skulle vara skönt att få lite lön för mödan, för det har verkligen varit ett heltidsjobb att käfta med den där arbetsplatsen!!!

  • jeng

    104 dagar kvar till bebis står det idag! Blev tvungen att gå in och titta då jag insåg att det snart bara är TRE månader kvar. Många i min gravidtråd räknar ju ner till 4 mån kvar, eftersom det är en januaritråd!! V 26 idag, och det känns helt sjukt att nu är min bebis som Gabriel om han föds!!!

  • jeng

    Hej!
    Nu är Phs 30årskalas avklarat och de sista gästerna som sov över har åkt iväg! Vi ska in till stan och shoppa lite nyttigheter, men det blir att vi åker en varsin tur istället så Ted får vara hemma. Han får tänder och dreglar som en tok, och som om det inte vore nog så hade han 39.5 i feber imorse och är supersnorig... Troligtvis beror det en del på tänderna, plus att det var blåsigt ute igår när vi var ute hela dagen, och han dreglar ju så han blir ju kall såklart... Jaja, bara att kurera och låta honom vila!

    Ikväll eller imorgon blir det att vi åker till nya huset igen och fortsätter. Jag hoppas faktiskt att vi kan åka redan idag så man har resan gjord. Passar bra att åka om ted är hängig och vill sova mycket också! Plus att det är perfekt väder att åka i!

    Nehepp, nu verkar det som att vi skulle åka allihopa iaf!! Så det är bara att packa ihop!

  • jeng

    Carina,
    Tycker du att andningen är konstig så måste du ju kolla upp det! Svininfluensan, om det är den du tänker på, är MILD, och de flesta friska vuxna kommer bara känna av det som en rejäl förkylning - precis som du nyss har haft! För små barn kan det ju däremot bli värre med andning och vätska osv. Jag tycker du ska ringa sjukvårdsupplysningen och höra!

  • jeng

    Hej,
    En snabb hälsning innan vi far iväg till nya huset igen! Lär väl vara lika kasst internet där den här gången

    Ted har fortfarande feber och han får ipren nu dygnet runt! Då är han iaf pigg och orkar vara med så att säga. Dock sover han inte om nätterna, gallskriker... Usch inatt blev jag orolig att det är öronen igen... Vi har ju öronbarn i släkten, och jag är själv frisk från det så det är ju "sagt" att mina barn "ska" få det.... (Det hoppar ju en generation) Dock drar han inget i öronen om dagtid, så jag tror det bara är hög feber och ont av tänderna och att han vill vara hos oss. Inatt var han så slut efter några timmars skrik att han somnade på Phs arm i VÅR SÄNG!!!! Han har inte sovit 5 minuter i vår säng sen han var några månader gammal och fick egen säng! Han brukar vägra det, och bara vilja leka istället! Skönt, så där fick han sova till kl 6 då han vaknade och knäade mig rätt i näsan 3 ggr så jag trodde den gick av!!!

    Nej, åka nu, ska försöka uppdatera mig mer på vad ni har skrivit sen!!

  • jeng

    Hej,
    Nu är vi hemma igen! Duktiga Ph har rivit klart allt och städat och kastat allt skräp och haft sig! Jag har varit förkyld och bara inte orkat nånting! Tur att ted har varit snäll iaf! Men en morgon så bara gallskrek han för allting! Totalvägrade att lyssna och skulle bara ha på sitt sätt annars blev det panik minsann! Så när man tar upp honom för att trösta så börjar han slåss och sparkas! Usch jag blev så jävla ARG på honom att jag bara satte honom och gick ut! Det var lixom droppen! Blä jag gillar inte att känna så med ens eget lilla barn, men man pallar ju faktiskt inte vad som helst! Och när han sparkas och slåss så får jag skitont och vill bara tjuta, och jag tycker han kan få lära sig att om man gör så så får man sitta ensam i sin säng och glo utan mamma! Så nu har jag fått det ur mig!

    V27 bör det vara idag ja, någon frågade. Och imorgon packar vi till Mallis. Mitt i nyheterna om att svininfluensan inte alls kommer bli så farlig i Sverige så har vi massa folk här från området som varit just på Mallis och blivit sjuka såklart... Det vore ju för typiskt lixom... Trots att på nåt vis, om vi blir sjuka nu (jag tror inte det kommer bli så farligt om man sköter om sig) så slipper man vela om det förbannade vaccinet som ändå aldrig verkar komma! Uppskjutet en vecka till nu som ni säkert har hört...

    Firman som ska fixa huset åt oss lämnade en helt ok offert igår, och idag då vi skulle höra om extra kostnaderna för att fixa garaget också (som vi tänkte vänta med pga ekonomin) så visade det sig att han hade glömt att vi ville ha det separat så det var redan inräknat!! Nog blir det dyrt, men vi ska nog lyckas skrapa fram pengarna så löser det sig! Det är ju rätt jäkligt hela den här idiotin med att man måste renovera klart för att få låna pengar till renoveringen... Jaja... Om jag orkar (Ted har störtgrinat några timmar i sträck nu igen så jag är lagom less) så ska jag trotsa bloggen ikväll och försöka lägga upp några bilder på huset. Firman sätter igång i nästa vecka och håller väl på i 2-3 veckor. Skönt att de verkar bra, har bra pris och dessutom kan komma igång snabbt! All kontakt vi har haft med firman har varit toppen, så jag tror de kommer göra ett bra jobb också!

  • jeng

    Heidi,
    Jag äter mängder med vacuumförpackad mat!! Jag har tyckt att just den biten har varit så absurd! Ska man låta bli allt vacuumpackat så får man sluta äta på McDonalds eller för den delen många andra restauranger! Sedan skulle man ju sluta med påläggsmat som inte var köpt färsk över disk (vilket du inte heller kan få garanterat att den är på tex icas disk, många paket kommer vacuumpackade dit, men i hel förpackning så att säga, som de sedan skär av!)... Jag minns inte risken att drabbas, men den är ju extremt liten iaf! Man har några rapporterade fall varje år i sverige som man tror härrör till tex vacuumpackad mat, eller till mögelostar, och pga det så måste man då varna gravida. Anledningen är att det inte finns nåt att göra mot det vad jag har förstått, och att foster är väldigt känsliga. Blir du drabbad mot slutet av graviditeten så har jag hört att man blir igångsatt för att hjälpa barnet genom sjukdomen... MEN då vi var gravida sist, så rapporterades massa listeriafall i tex isbergssallad här i Sverige... Och vem fasen lagar sin sallad i 80 grader innan den äts? Man får nog låta bli all mat om man ska vara säker...

  • jeng

    Lite lagom panik idag.... Har ju förträngt hela den här semesterresan, med resultat att jag inte har några som helst kläder att packa med mig, inte heller baddräkt... Så idag blir det en tur till stan alltså för lite sistaminutenshopping!!

  • jeng

    Oj SHIT!!! Vad i har skrivit! Här som tråden har varit lite halvdöd på sista månaderna, och sen nu är jag borta en vecka och så får jag läsa hela kvällen!!

    Först och främst GRATTIS till VT, fast jag har ju redan fått sms med nyheten så jag har kunnat gratta!

    Sedan till Kvack och Rosanapp,
    Fy fasen vad jobbigt att var ai den där sitsen. Känner igen mig själv då vi verkligen inte alltid har haft det guld och gröna skogar här hemma... Mest bråkar vi om riktiga skitsaker, vilket gör att livet känns så himla menlöst!... Jag tror iaf som ni, att det är att fatta beslutet som är det svåra - sedan löser det sig alltid på något vis!!! Rosa, vad gäller pengar, så är det ju bra att få klarhet i det där med vårdnad osv. Sedan kan det ju bli tal om vårdnadsbidrag eller kanske uppfyllnad från soc och bostadsbidrag och såna saker... Jag är inte jättepåläst om allt, men det kan jag säga är att se till att ta tag i det direkt, för det tar tid!! Och som Luz så fint visat här så är det ju ingen som bryr sig om andras ekonomi, allra minst staten!!! Trist att man ska åka på betalningsanmärkningar osv pga att de inte kan sköta sina utbetalningar i tid! Kvack, hoppas du kommer fram till ett bra beslut!!

Svar på tråden Augustibebisar 2008, del 8