• Svar på tråden Augustibebisar 2008, del 8
  • Mareldsbarn

    Åh vad ni är underbara! Tack alla för era kommentarer! Det värmer att läsa. Jucea, ang att gå ned till 75% med fp vet jag att jag får göra dock vet jag oxå att eftersom både D och jag jobbar helger så kommer vi att vara lediga på veckodagar vilket innebär att Julia inte behöver gå varje dag på förskola och inte heller heltid. Jag har tänkt att hon ska gå 3, max 4 dagar och då sluta runt lunch någon dag och runt 14 någon dag. I själva verket tror jag nu mer på att det kommer bli bra. Det bästa är också att förskolan ligger i huset bredvid där jag jobbar och när jag är i min jobblokal (lägenheten) så ser jag ut över deras gårdsplan så jagkan ju kika lite på henne för jämnan och få bekräftelse på att hon faktiskt har det bra

    Jag har pratat lite snabbt med D på telefon idag (han är hemma med J nu tills jag slutar jobba, sen börjar han jobba och jobbar hela natten). Vi bestämde att när vi båda är lediga på månd så ska vi ta en underbar familjedag med Julia och när hon har somnat så får vi unna oss något mysigt och gott att äta och få lite egen tid. Tror mycket beror på att vi aldrig hinner ses. Ta bara sex, vad är det? vi har knappt hunnit med det sen jag började jobba och oftast brukar vår relation tryta lite då vi inte hinner med den biten oxå.

    Jucea, hur går det för dig med jobb och allt? Har försökt hänga med i svängarna men säkert missat sista biten. Mår du ok annars trots den otroliga värmen? Hörde att ni hade haft åska och mängder med regn häromdagen när jag pratade med Växjö. Ja vännen som bor i Växjö

    Lille, Ett stort grattis till graviditeten! Först nu snappade jag upp det. Vad spännande! Hur långt är du gången och hur mår du?

    Carina, är du gravid än? Hur går det för dig? Så nyfiken när du pratat så mycket om det

    Lana; GRATTIS på födelsedagen stumpan! Vilken underbart vacker solig dag du får Ska ni fira på något speciellt sätt?

    Någon annan som är gravid?

    Och som ni säger, häftigt att vi alla känner oss på samma plan oavsett ålder! Det vi har gemensamt är ju våra barn och allt vad det innebär så visst känner vi oss jämlika.

  • Mareldsbarn

    Jucea, tack också för det du skrev ang Norge. Jag håller med dig i en del av dina tankar kring barn och förskola. Julia behöver stimulans och jag tror som sagt att det kommer bli bra för henne. Det handlar ju inte heller om heltid på förskolan. Otroligt egentligen att Norge har sådana regler som dom har men visst, hjälper det många föräldrar så kanske det är bra. Bara det inte utnyttjas...

  • 3 barns mamma84

    Mareld:
    Jag får vänta på Ägglossningen som kommer den 11 juli
    Testade mig för 4 dagar en och det var Neg så jag är inte gravid
    Misstänkte att det jag hade var mellanblödningar som kom liiiite,liiite så jag är nog inte gravid.
    Så jag får börja på nytt igen.
    Sambon kommer hem på Söndag Måndag då ska vi ka det roligt i säng kammaren haha
    Bröstvårtorna är stora och ljus börka så det är inte något jag undrar över just nu om grav testet vissar Neg då får jag lita på Rfsu testen.
    Har lite mage men,men.
    nästa gång kanske

  • 3 barns mamma84
    Mareldsbarn skrev 2009-07-03 11:24:25 följande:
    Carina, lycka till med bebbeverkstaden
    Tack,Tack
    Hur går det för er ??
  • jeng

    Mareld,
    Vi har ju nyss varit 3 dagar i kalmar,och varit ute heladagarna...jag har svällt upp 2 kilo! skitskoj... så från och med nu blir det lite försiktigare med värmen!! hoppas att lite vatten kan försvinna igen i höst iaf, så man slipper gå med det hela tiden. ja för det lärväl bli mer antar jag!

    annars mår jag bara bra. vissa dagar kan jag knappt röra på mig förnågot fogrelaterat,men jag har fått hjälp av sjukgymnaster nu 2 olika,så deflesta dagarna har jag inte ont alls!! (eller ja, ont harjag nog,men inte i jämförelse lixom)

    med jobbet har inget hänt.ellerjo,facket och DO harnu fått anmälningar som jag väntar på att se vad det blir av. jag har ju semester nu 4 v till. jobbar 4v i aug och sedan 4 v semester till. om allt går somdet ska med nya bebben så lär jag inte gå tillbaka till jobbet eftyer det förutomkanske för attlämna över osv. sedan väntarchefsbyten i alla nivåer förmin del i höst, så först då kan man väl se om det finns någon ny som man kan prata med om situationen. sannolikt så gårjag aldrig tillbaka dit igen efter föräldraledigheten är slut.

  • Mareldsbarn

    Carina, med bebisverkstad? Oh nej, vi planerar inget på ett par år nu

    Jucea, vad jobbigt det låter med värmen och allt vatten du samlar på dig men toppen att du har hittat två sjukgymnaster! Du har garderat dig alltså med två och inte bara en Skönt med 4 v semester nu. Hoppas att detta drivs vidare med anmälningarna du. Fast det måste de ju nästan göra. Ta tag i problemet alltså. Så tråkigt när det är från början ett drömjobb för dig. Finns det någonstans i växjö med omnejd som du kan få en liknande tjänst?

    Nej, nu tillbaka till jobb!

  • jeng

    Mareld,
    har inte sett en enda liknande tjänst nånstans. så det suger faktiskt! inte så sugen på att jobba på nån annan avdelning på uni heller riktigt men det kanske ändrar sig tills det är aktuellt. eventuellt så flyttar vi ju istället sen när det är aktuellt. beror ju på hur ph trivs med sitt jobb då också.just nu stortrivs han, annars hade vi nog funderat på flytt redan nu faktiskt.

  • Hallonsocka

    Mareld: Hå gumman, vad jobbigt det låter Ni får skriva kärleksfulla brev till varandra och berätta om era dagar så kan den andra läsa då den är hemma och vad gäller lilltjejen så är nog allt piano eftersom hon har ju er bägge. Det är ju ni två som inte ses! *kraamar* Haaappp nu upptäcker jag som vanligt att VT ger samma tips som mig :-P
    Okej, jag känner mer och mer att mitt meddelande till dig är totalt överflödigt eftersom jag bara upprepar de tips och kommentarer som du redan fått

    GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN LANA!

  • Lina S

    Herregud säger jag bara.

    Någon som är sugen på att köpa 2 söta livfulla pojkar fulla av nyfikenhet och upptäckarlust, kan även tänkas bortskänkas.....

    Alltså att ha båda två hemma en dag utan att träffa några kompisar, ja det är en pärs.. Ändå har jag aktiverat dem hela förmiddagen med vattenlekar i trädgården, bada i poolen, bada i krokodilvattenspridaren, åka vattenslide osv. Vi har ätit och lekt inne nu på em.
    Men Elliot ska bråka med Lillebror HELA tiden. Sist han var dum (petade honom i ögat med en leksak) så sa jag att jag slänger en av dina snuttefiltar nästa gång du är dum mot honom.

    Nu har han slagit honom igen och nu har jag "slängt" filten. Han står och illvrålar i  köktet just nu. Jag vill bara emigrera till något fjärran land just nu. Men det hjälper ju uppenbarligen inte att säga till honom så nu blir det drastiska åtgärder.

    Lääääängtar till Steve har semester, då ska jag åka till göteborg helt själv!!!!!!!!!


    Sam och Elliot - världens finaste killar
Svar på tråden Augustibebisar 2008, del 8