• Svar på tråden Augustibebisar 2008, del 8
  • Lina S

    Till råga på allt är Steve på ansiktsbehandling den grisen

    Jucea - vi kan bara hoppas att du får lugna fina barn haha
    Men kan du inte lära känna någon som har barn i din närhet så ni kan hjälpas åt lite?


    Sam och Elliot - världens finaste killar
  • jeng

    Melva,
    ni som har lite "bekymmer" hemma i relationen,har du/ni tagit er igenom några "självhjälpsböcker" om relationer/kommunikation osv? tänkte om du isåfall hade någon att rekommendera. annars kanske jag kan rekommendera en till er sen haha.köpte 4 stycken idag. redan riktigt förtjust i en som heter 7 gyllene regler av john gottman. såmycket av det han skriver om stämmer in lixom..

  • lille08

    Här hemma är i stort sett inget bråk alls mellan syskonen. A (9 år) och S (5½ år) leker hur bra som helst. Nån gång kan det i och för sig vara nåt som är orättvist, men för det mesta är de sams och kommer överens. Och mot lillebror William är de snälla och hjälpsamma.

    Men jag kan tänka mig att lugnet inte varar för evigt. Misstänker att när nästa kommer så kommer nog den och William inte dra helt jämnt alla gånger!


  • 3 barns mamma84
    jeng skrev 2009-07-03 18:33:55 följande:
    Melva,ni som har lite "bekymmer" hemma i relationen,har du/ni tagit er igenom några "självhjälpsböcker" om relationer/kommunikation osv? tänkte om du isåfall hade någon att rekommendera. annars kanske jag kan rekommendera en till er sen haha.köpte 4 stycken idag. redan riktigt förtjust i en som heter 7 gyllene regler av john gottman. såmycket av det han skriver om stämmer in lixom..
    jag har ju haft massa bekymmer med förhållander och mådde jätte dåligt då jag blev slagen.
    Men jag har inte sökt hjälp och nu är det inget som har hänt häller.
    Det var bara att prata och jag blev så arg så arg så jag sa till att ju j-vlar räker det eller så tar jag barnen och drar och du kommer aldrig att få träffa dem mer.
    för mig räkte det med att prata om våra problem.
    men ibland räker det inte så man måste prata med en familje terapi.
    Böker hjälper inte så mkt utan man ska då prata med familje terapi tror jag nog.
    Det kan hända att det blir lite så ''jobbigt''då mamman städar går upp tidigt lagar mat tar hand om barnen nattar dem går till rummen då barnen gråter ja allt är jobbigt + om man är gravid och mår illa och har sina dagar.
    Sen att vissa förhållander blir lite kokko då man skaffar barn och vissa blir bättre.
  • jeng

    lille, vad skönt att ni har en sån bra syskonrelationhemma. du får skriva tips till oss andra, elleren bok kanske

  • Vilda Tiger

    Carina
    Jag tror allt att man kan lära sig en hel del av böcker. Det är ju som att man kan lära sig massa om barn och graviditeter från böcker, utan att behöva träffa en bm eller läkare.

  • 3 barns mamma84

    Vilda Tiger skrev 2009-07-03 18:53:08 följande:


    CarinaJag tror allt att man kan lära sig en hel del av böcker. Det är ju som att man kan lära sig massa om barn och graviditeter från böcker, utan att behöva träffa en bm eller läkare.
    Jag vet inte hur det är men jag tycker att man ska prata och lära sig själv hur det blir bättre med något man vill förbättra.
    Jag läste inget då jag var gravid med ebba utan jag tog det som det kom och har lärt mig efter det.
    Samma är med honom med.
  • Vilda Tiger

    Carina
    Jamen alla startar väl med att tala med personen man är tillsammans med! Det utgår jag ifrån. Och sedan är det nog många som behöver läsa om eller höra från någon HUR man ska prata eller NÄR man ska prata med varandra. Det är lätt att harva runt i samma problematiska spår annars. Livet är ju till för att lära sig - så jag ser böcker som en bra källa. Lika bra som en öga-mot-öga-källa.

  • jeng

    Carina,
    Jag håller med dig. Jag tror inte att man kan läsa en bok och det pånåtvis skulle göra misshandel bättre... tyvärr tror jag inte heller att familjerådgivning funkar för att rädda en relation med misshandel i. det kommer alltid finnas kvardär,tror jag!

    däremot när man har problem som texjag och melva har, att maken "glömmer bort" att höra av sig när de inte kommer hem som planerat, eller att man inte får uppskattning för det jobbet man gör hemma som föräldraledig för maken tror att man är just LEDIG. eller kanske att det blivit förmycket vardag i förhållandet. då tror jag att man kan få jättemycket bra tips från böcker. om hur man kommunicerar, hur man "grälar" på ett bättre vis, hur man kompromissar osv. klart att inget blir bättre för att man läser en bok, om man inte sedan följer tipsen man får. men detsamma gäller ju hos en familjerådgivare, det hjälper ju inte att gå dit, man måste ju lyssna också.

  • jeng

    VT,
    jamen exakt. att man pratar med sin partner är väl alltid första steget. om man då inte vill ha just tips om HUR man tex ska ta upp en viss grej...

Svar på tråden Augustibebisar 2008, del 8