• nötskrikan

    Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd

    Hoppas på sommar snart i alla fall
    Jag har tagit bort några från listan, läser ni fortfarande här och vill stå med så säg till.

    11/1 Irma - mpta
    28/1 Emanuel - Lappen
    29/1 Nova - Puman78
    31/1 Lova - nötskrikan
    5/2 Emelie - spacebeare
    26/2 Ian - beavies


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-31 21:14
    28/2 Mio - Michayla
  • Svar på tråden Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd
  • nötskrikan

    Vi har ju varit borta ett par veckor och tänkt ta det lugnt med potträningen men Lova har velat ha trosor så hon har knappt haft blöja alls. Inte en enda olycka på två veckor men idag kissade hon på sig två gånger Vi var och hälsade på farmor och farfar och var utomhus på landet hela dagen. Lova säger inte till när hon behöver kissa utan hon kör med trotsvarianten - nej till allt när man frågar. Men hon springer själv till pottan eller toan när hon behöver kissa. Vanligtvis. Idag var vi ute, långt ifrån badrummet och dessutom hade hon byxor och skor och allt så det var inte så enkelt att bara sätta sig i skogen och kissa. Så hon höll sig istället och till slut funkade inte det.

    Vet inte riktigt hur man ska få henne att säga till? Just nu säger hon bara NEJ! så fort man försöker be henne om det. Hon sprang i alla fall och satte sig på pottan när hon behövde bajsa och hon kissade några gånger på pottan. Är lite svårt för mig att vakta henne hela tiden, jag ammar ofta och sambon har inte alltid koll på henne.

  • Puman78

    jag har inget trick. I början räckte det att man själv gick på toa så skulle hon med och kissa. Ibland kom det och ibland inte. Hon fick lika mycket uppmuntran och beröm båda gångerna och kom det inget så förklarade jag för henne att det kan vara så ibland.

    Pottan behöver ju inte vara bestämt på toa, man kan ha den synlig så kanske det är lättare att få dem intresserade. Men allt har sin tid.
    Kanske ni kan låna en bok på bibblan som handlar om att gå på pottan, jag vet att det finns en i Kråke serien. De kan kanske också väcka intresset för barnen.

  • mpta

    Irma är oftast trevlig men något som verkligen kan göra mig riktigt skit förbannad är hennes sätt som hon kan ha vid matbordet!
    Vet inte va vi gör för fel när d gäller matsituationen! Irma har en vana att kladda en hel del, säge rman åt henne att äta lite mat så kan vi leka sen lr nå ja då tar hon skeden å häller ner mat på golvet ¨så hon helt enkelt ska bli klar, ja denna dumma ide händer inte allt för sällan men den sker å sen kan hon kladda på andra sätt också.
    Något mer hon gör är att hon häller tamefan alltid ut mjölken/vattnet, hon dricker så mycket så d släcker törsten men det som blir över häller hon oftast ut på golvet, å d spelar ingen roll om hon står vid diskbänken, sitter vid matbordet lr dricker vatten i sängen hon slutar fasen alltid med att hälla ut det som är kvar!
    Och det spelar ingen roll på vilket sett vi säger åt henne; blir förbannade, talar lugnt, ignorerar henne, skickar in henne till rummet. Syrrans man sa även till henne på skarpen å då tycker man ju att hon ska hajja till lite men hon brydde sig inte ett fnatt!! Utan hon hånlog mest. Ja det där beteende som hon har fått när hon ska dricka får mig verkligen att gå i taket, pinsamt är d ju även, man tycker ju att ett barn på 2,5 år ska klara av att dricka vatten utan att hälla ut det och kladda.

    Ofta när hon gör saker å ting brukar man kunna köra med att hon är en stor tjej nu osv¨å att så gör man inte då men när det gäller det där tar hon inte åt sig, säger man åt henne att det bara är bebisar som gör så där kan hon svara typ: Ja bebisar och Irma!
    Börjar fundera på om hon har tvångstankar så hon måste hälla ut drickat haha..
    Hon har aldrig gjort nå liknande på dagis iaf men annars gör hon nog det på de flesta ställen.

    Ja sa jag byter gärna bort mitt barn under måltiderna

  • Michayla

    jo men mio med häller ut drckat, inte alltid dock. då tar vi den bara ifrån honom så får han vara utan, samma med kladd, är han inte mer hungrig får han vara utan helt enkelt.

  • mpta
    Michayla skrev 2009-07-22 21:56:11 följande:
    jo men mio med häller ut drckat, inte alltid dock. då tar vi den bara ifrån honom så får han vara utan, samma med kladd, är han inte mer hungrig får han vara utan helt enkelt.
    ja vi tar också undan men det är ju såå tråkigt att hon aldrig lär sig och gör samma sak om å om igen å sen att hon inte direkt tar åt sig om man säger åt henne utan hon tycker d är enbart kul att hälla ut mjölken.

    Irma är så "stor" annars i sitt beteende å för nån dag sen fick vi frågan om hon var 3 eller 4 år, ja 4 år va väl kanske lite väl kan ja tycka haha.. men när det gäller det där beteendet tycker ja att hon kan va värre än en liten bebis ibland.
  • spacebeare
    nötskrikan skrev 2009-07-22 21:28:21 följande:
    Och här önskar vi tips på hur man får en mysig dotter! På natten när Lova inte kan sova och kommer över och lägger sig tätt intill och kramas är hon riktigt mysig men på dagarna är hon lite jobbigare...
    har ingen aaaaaaning vad vi gjort!

    ska kämpa på med pottan, hon säger alltid nej om man frågar, lyckas en gång sen en gång på golvet osv.
    bläääääää orkar liksom inte vill bara att det ska flyta på.

    mpta - så är Em så fort vi har en bråkdag. så det är väl en uppmärksamhets grej?
  • nötskrikan

    spacebeare: Du är nog en bättre mamma helt enkelt
    Nej men man märker helt klart att uppmärksamhet är viktigt just nu, får Lova massor av uppmärksamhet är hon hur underbar som helst. Trötthet och hunger är inte bra heller, då börjar hon bråka. Har varit lite kämpigt nu när hon inte sover på dagarna längre.

    Igår sa Lova strålande glad att hon och Saga ska leka när Saga blir äldre. Då blir man glad


    Jag lurar med Lova in på toa ibland när jag märker att hon behöver kissa. Om man distraherar henne och pratar om annat kan hon kissa hur lätt som helst, då kommer hon inte ihåg att hon ska säga nej

  • spacebeare

    jaaaaaaa supermamman!

    bytte nattblöjan nu på morgonen å sa att vi tar av den andra när vi kollat klart på bompa - neeej- fick man till svar. tänker göra det ändå
    rumpanbar ska bli vår grej!

  • beavies

    peppar peppar... kan int påstå att Ian e trotsig av sig. Han e mest artig och go
    Då när han började äta själv runt året var det mycket kladd o tömde ut drickan o maten,som var kvar, på golvet när han var färdig.
    Men nu äter han fint med gaffel (gjort länge) och tackar för maten när han e färdig

    Han har väl int tid att va trotsig just nu... han har börjat prata en massa, så munnen går i ett

    Det är bara pottan han nekar o säger nej till... så den får va ett tag ännu.

Svar på tråden Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd