Inlägg från: Puman78 |Visa alla inlägg
  • Puman78

    Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd

    Lite känner jag att jag håller på att få psykbrott på Nova. Hennes favorit ord är just nu vill inte och va? man kan stå framför henne och fråga henne saker eller prata med henne och hon säger bara en massa va. tror hon gör det för att jävlas med mig.
    Nu efter ha kommit från några dagar från farmor har hon även börjat med "vet du va mamma?" men jag får inga svar när jag frågar tillbaka.
    Hon är värsta papegojan och upprepar samma sak om och om igen.

    I helgen hade hon ridit på både en ponny och en stor häst. Synd att man missade det och kunna fota och vara med om den upplevelsen.

  • Puman78

    I helgen är det marknad i stan. Igår var vi ned en sväng och Nova åkte karusell. En häst som åkte upp och ner, runt runt. Efteråt ville hon prova en ny häst och hon blev inte speciellt sur när hon inte fick.
    Idag var vi ned igen för vi hade lovat att hon skulle få åka flygplan med pappa sin. Jag trodde hon kanske skulle tycka det var lite läskigt att vara högt upp i luften, men hon tyckte det var super kul och blev så ledsen när hon inte fick åka mera.

    Här blir det inte heller några fler barn, Michayla

  • Puman78
    Michayla skrev 2009-06-02 09:17:38 följande:
    får ni betala olika på dagis??? vi betalar 1250 tror jag för 40 timmar men oftaste e han kanske 20 timmar per vecka. nu i sommar får vi betala 2 månader då han inte e där.. så fult!!
    förskoleavgiften är inkomstbegrundad men max behöver man betala 1250:- men då ska man iaf här ha en ingångslön på 40.000.
    Då jag studerar betalar vi "bara" 633 :-/ mån.

    Under sommaren är det många som betalar för förskolan trots att barnen inte är där. Vill man inte det och barnet ska vara hemma kan man ju säga upp sin plats och hoppas på att man får tillbaka den till hösten, men den sannolikheten är oftast ganska liten.
  • Puman78

    tittar in och säger hej. Hoppas ni alla har en skön sommar =)

  • Puman78

    Vilken mysig helg det har varit. Igår var vi i byn Novas farmor bor och Nova fick rida häst igen, denna gången var det inte det lilla russet som hon ridit på tidigare utan en mycket större häst. Hans framben och Nova var typ lika långa. Nova älskar att rida och ville aldrig sluta. Som tur är har hon hästarna nära till hands när hon är hos sin farmor.
    Vi ska någon dag vara och köpa en ridhjälm i hennes storlek som hon kan ha när hon är iväg och rider.

    Idag har vi varit på järvzoo, Nova gick nästan hela slingan på 3 km själv.
    Hon var i paradiset. Eftersom det var ganska mulet idag hade vi turen att se nästan alla djur. Nova tittade, pratade med dem och ropade efter dem så de skulle komma eller stanna kvar.

    Nu blir det en kväll i lugn och ro, Nova ligger och läser och sjunger i sin säng och för oss vuxna blir det bara att slappa hela kvällen.

  • Puman78

    Nu har min tös kommit hem igen. Ja, hon har faktiskt varit hos sin farmor den större delen av tiden. Men nu har hon börjat jobba så nu får vi ha henne hemma i några veckor innan det är dags för förskolan igen.

    Hon har varit blöjfri den större delen av sommaren, och det hade hänt lite olyckor då och då, men annars hade det gått bra med pottan.

    Igår när jag kom in till Nova hade hon tagit av sig blöjan i sängen, men ingen olycka hade hänt. Det kom en massa pink i pottan istl :)
    Idag på morgonen gick vi och pinkade på pottan och sedan åkte trosorna på. När hon satt och tittade på TV sa Nova att hon skulle gå och kissa igen.
    Jag sa att hon skulle ropa när hon var färdig och när jag kom till toan sedan hade hon bajsat i pottan. Helt underbart.
    Nu är det bara och köra på och hoppas på att hon snart är blöjfri.

  • Puman78

    jag har inget trick. I början räckte det att man själv gick på toa så skulle hon med och kissa. Ibland kom det och ibland inte. Hon fick lika mycket uppmuntran och beröm båda gångerna och kom det inget så förklarade jag för henne att det kan vara så ibland.

    Pottan behöver ju inte vara bestämt på toa, man kan ha den synlig så kanske det är lättare att få dem intresserade. Men allt har sin tid.
    Kanske ni kan låna en bok på bibblan som handlar om att gå på pottan, jag vet att det finns en i Kråke serien. De kan kanske också väcka intresset för barnen.

  • Puman78

    mpta - visst är det härligt med barn ibland :)
    Nova är precis likadan. Ibland kan hon beté sig som en riktig bitch =)

Svar på tråden Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd