• Anonym (Fundersam)

    Hur ser man om han tagit amfetamin?

    Hej

    Jag har en fråga som jag jätte jätte gärna skulle vilja ha svar på.

    Det är såhär att min kille som nu ska bli pappa till våra gemensamma barn (tvillingar) tar droger.
    Inte så att han är narkoman eller liknande men han tar amfetamin när han festar och ibland även kokain.
    Hasch har han rökt en hel del men det är jag ganska säker på att han inte gör längre för han blev själv rädd av de psykoser han fick av det.

    Nu har han sagt att han efter sommaren är slut ska sluta helt med amfetaminet också. (han säger att han har slutat med kokainet redan)

    Nu vill jag veta om ngn av er vet ngt sätt man kan se på honom om han är påtänd eller inte?

    Hasch känner jag ju lukten av och det märks också på hans personlighet, kokain märker jag oftast de gånger han har tagit eftersom han blir personlighetsförändrad. Men amfetaminet märker jag inte,

    Snälla vet ngn något sätt jag kan se det på honom? Syns det på ögonen?

    tacksam för svar

  • Svar på tråden Hur ser man om han tagit amfetamin?
  • Pamela

    nar man tar amfetamin ar man valdigt vaken och full av energi, stora pupiller behover man inte fa, det ar ecstasy som ger en enorma pupiller.

  • Anonym (Fundersam)

    Hej igen

    Jo han är ALLTID törstig, det spelar ingen roll om han har tagit ngt eller inte, han dricker ändå typ 5 liter vatten om dagen....

    och han blir inte ryckigare i kroppen heller. han är nästan alltid rastlös och så men det blir inte värre när han tagit ngt.'

    Det enda jag hittills lyckats märka det på är ju att han inte blir full på samma sätt.

    Hans sömn är ett kapitel för sig, ofta sover han bara 2-3 timmar varje natt när han är "ren" och när han har tagit ngt så sover han inte alls.

    Jo när det går ur kroppen märker jag ju det på han, då får han ju EXTREM ångest och mår jättedåligt. men jag skulle gära vilja märka när han _är_ påtänd också

    mmm jag vet att jag borde lämna honom, men jag vill iaf ge honom den här chansen att faktiskt visa att han vill sluta. m jag inte ger honom den kan jag inte med gott samvete förklara för våra barn sen varför vi inte lever ihop. Han är trots allt det absolut bästa jag har och jag älskar honom, han har ALDRIG gjort mig illa och skulle aldrig göra det heller.

    Men självklart vill jag inte ha honom kvar om han fortsätter, tänker INTE utsätta våra barn för det....

  • dio

    Amfetamin är lite svårare att se än andra droger tycker jag. Det märks oftast inte så väl på personer som är van att ta det. Bara att dom är väldigt pigga och uppåt. Sover inget och sen när det går ut så är det som att falla. Från att ha varit väldigt uppåt och allt är toppen till att allt är skit.

  • Anonym (Erfaren)

    Jag var länge tillsammans med en som brukade amfetamin dagligen och på honom märkte man som alla säger. Man märker det på sömnen, stirrigheten, maten, torr i munnen. Kunde inte bara sitta tyst i soffan och mysa framför en film. Han blev nojig för saker och ting. Kunde anklaga mig och sina vänner eller i stort sätt vem som helst för vad som helst. Han blev pervers och ville ha sex. Inte vanligt sex utan så perverst som möjligt.

    Att du inte äter mellanmål med honom som mjölk eller fil... När mna tagit amf så är magen sur och om man äter såna saker så kan det hända att magen får fil/mjölk att surna och man kräks sura klumpar. Det kan vara ett sätt att testa. Se om han klarar av att äta sånt och om man verkar må dåligt på det... Tuggar han ofta på tuggummi?

    Jag tycker att det bästa vore att lämna honom och är det så att han inte kunde sluta när du blev gravid så har jag svårt att tro att han kommer göra det efter sommaren.. Vad hade han för ursäkt till att inte lägga med en gång utan skall leva med drogerna några extra månader? Jag ångrar varje dag som jag stannade hos min kille. Det tog flera år innan jag kom över honom och det som han hjorde med mig. Han brukade aldrig våld på mig, men han psykade mig.

    Fick mig att känna att jag var sämre än honom, inte dög till något. Anklagade mig för saker. Det enda som han gjorde mot mig som jag kan ta som fysiskt våld var hotade mig med pistol. Det var en gång, och den enda. Snälla... Lämna honom! När dom tar droger är dom kalla! Dom har inga känslor, dom bryr sig inte om nåt eller någon. Inte ens sina barn! Tro mig! Han kanske inte visat den sidan än... Men den kommer komma! Jag fick flytta 30 mil för att komma ifrån honom. Låt inte det hända er!

    Jag är anonym och tror att det se flesta här förstår mig...

  • alifebymusic

    Jag förstår att du vill ge honom en chans.

    Men mitt tips till dig då är att tala om för honom att det verkligen få vara nog med droger och säg att from ett visst datum ska han gå på regelbundna kontroller urinprov ger inte lika säkert resultat då många dricker mycket vatten och får det ur systemet efter en mycket kort til och kissar därför rent. Blodprov är det mest effektiva då det kan visa på mycket liten mängd även om han dricker och urinerar mycket.

    Det är jätte viktigt att han får veta att han tvingar dig och barnen till att leva i en mycket osäker miljö om han förtsätter. Var väldigt konsekvent i de krav du ställer på honom och låt honom inte klanta till sig.

    Har du funderat på hans umgänge?
    Hans nuvarande kompisar kan vara en stor del i att han fortsätter. Kanske skulle ett miljöbyte vara en god idé för eran familj?

    Jag önskar dig verkligen lycka till, och hoppas att allt ordnar sig för er.

  • Anonym

    Min kille har också nyttjat amfetamin. Oftast kom han inte hem då eftersom han då snöat in på något och satt och pilla på i flera dagar på samma ställe. Han sov inte, satt vid datan. Han var snurrig och talade väldigt osammanhängande man fatta inte vad han pratade om ibland. Han åt aldrig mat bara godis isf. När han väl sov vaknade han upphelt genomsur av illaluktande svett. Han var inte rolig att leva med då. Men tillslut ville han ha hjälp och vi har hjälpts åt att få honom drogfri. Som tur var gick det bra eftersom han fattade att han ite mådde bra själv av det.

  • Anonym

    Ja just det man blir paranoid också. de kunde sitta några kompisar och "punda" och så fick en för sig att alla skulle döda han helt plötsligt. Man för för sig att folk är ute efter en och att man är förföljd m.m. liknande. Min kille berättade det sen.

  • MammaHela

    *suck*

    "Min kille är inte narkoman men han tar amfetamin, kokain och har rökt hasch"

    Vad är han då om han inte är narkoman?

    Det enda jag kan råda dig till är att lämna honom så fort som möjligt. Varför skaffa barn med en kille som inte kan låta bli droger?

    Jag har gjort det stora misstaget att ha en dotter med en narkoman (trodde självklart att han inte tog nått medans vi var ett par *vadå naiv* men det gjorde han självklart).

    Du kan juh aldrig lämna honom själv med barnen om han är påverkad och om du inte ser det så är det juh på snudd av barnmisshandel.

    Min dotter har noll kontakt med sin knarkande far (japp han håller fortfarande på efter ca 7 år) och många gånger har hon farit illa när hon har varit ensam med honom. Jag lämnade henne själv med honom för jag "litade" juh på honom.

  • Anonym (i släkten)

    Tänk i första hand på ditt barn, i andra på dig själv och sist på missbrukaren. Lämna honom innnan ni far illa alla tre. Låt honom visa under ett antal år att han är en hyvens kille som har slutat missbruka och börjat arbeta/studera och är pålitlitlig. Därefter kan du funderar på om du vill ha tillbka honom (och han er) Att barnet får en lugn upåväxt är mycket viktigare än ert förhållande till varandra. Hårda ord men baserat på min och många andras erfarenhet. ( Jag var barnet)

  • Anonym (f.d missbr)

    hej!
    Jag gick på amfetamin i nästan 3år,mer eller mindre dagligen. Jag blev precis så som andra beskriver,torr i munnen rastlös och orolig när jag inte tagit,men såfort jag fick det i kroppen blev jag lugn och trevlig och överdrivet generös. Städade ofta energiskt,en gång skurade jag trappen med en diskborste i två timmar!!Mitt hem var kliniskt rent,garderoberna var i perfekt ordning,jag gick ner massor i vikt för jag åt nästan aldrig.
    Själsligen var jag totalt död,jag pratade ofta om känslor men jag kände aldrig nånting.
    Tillslut var jag som en robot,jag bara grejade med en massa saker helt manisk!!
    Avtändningarna var HEMSKA jag sov i flera dygn hade panikångest och vanföreställningar,trodde alla förföljde mej osv.Tillslut gick jag en 12stegs behandling och har idag varit drogfri i 2år.Amfetamin är en DJÄVULENS drog,den släcker allt liv i människan.Tillslut blir bara ett skal kvar inge innehåll....Kram en som vet...

Svar på tråden Hur ser man om han tagit amfetamin?