• Anonym (Fundersam)

    Hur ser man om han tagit amfetamin?

    Hej

    Jag har en fråga som jag jätte jätte gärna skulle vilja ha svar på.

    Det är såhär att min kille som nu ska bli pappa till våra gemensamma barn (tvillingar) tar droger.
    Inte så att han är narkoman eller liknande men han tar amfetamin när han festar och ibland även kokain.
    Hasch har han rökt en hel del men det är jag ganska säker på att han inte gör längre för han blev själv rädd av de psykoser han fick av det.

    Nu har han sagt att han efter sommaren är slut ska sluta helt med amfetaminet också. (han säger att han har slutat med kokainet redan)

    Nu vill jag veta om ngn av er vet ngt sätt man kan se på honom om han är påtänd eller inte?

    Hasch känner jag ju lukten av och det märks också på hans personlighet, kokain märker jag oftast de gånger han har tagit eftersom han blir personlighetsförändrad. Men amfetaminet märker jag inte,

    Snälla vet ngn något sätt jag kan se det på honom? Syns det på ögonen?

    tacksam för svar

  • Svar på tråden Hur ser man om han tagit amfetamin?
  • Thaleia

    Har hört att man kan känna igen det på deras stora pupiller och att de är stirriga.

  • Anonym (Fundersam)

    Men han Får inte stora pupiller, de andra jag känner som tar amfetamin får en del jättestora pupiller och en del små. men på honom ser jag det knappt.
    Har försökt titta men ser inget särskilt...är du säker på att man ska få stora pupiller?

    Stirrig är han jämt..:/...så det är svårt att säga om det är värre eller inte

  • Thaleia

    Hittade det här under den här länken www.lankarna.nu/drogguid.htm

    "Amfetamin ökar ämnes- omsättningen, pulsen och kroppstemperaturen.

    Pupillerna blir vidgade och tänderna skadas genom att man blir torr i munnen och samtidigt spänner käkarna. Hungerkänslorna uteblir så det är vanligt att missbrukaren går ner i vikt. Det är vanligt att missbrukarens motorik drabbas.

    Amfetaministens rörelser blir ofta ryckiga och slängiga. Konditionen försämras avsevärt och detta bidrar naturligtvis till ökad känslighet för olika sjukdomar. Ofta injiceras drogen i en ven. Använder man inte rena sprutor medför detta en stor risk för sjukdomar som t.ex. gulsot och HIV - infektion."

    Kolla även här www.drogfritt.nu/Resources/RDS-tidn.nr2-03.pdf

  • lollisen

    be honom gå på urinkontroller... det kan varanästan helt omöjligt att se på vissa när de är påverkade av amf.
    de man kan kolla efter är att pupillerna är större och att ögonen ser "annorlunda" ut.
    så svårt att förklara...
    att personen oftast inte äter, dricker sover på länge....
    personen kan ha konstiga grejer för sig....
    tuggningar, gnissla tänder, klia sig nervöst eller rycka i kroppen på knasiga sätt...
    de finns så mycke...
    hoppas han verkligen ger upp sitt missbruk, men de låter inte som om han är beredd på att göra de, eftersom han ska fortsätta tills sommaren är slut...
    ska man sluta så ska man sluta på en gång...
    särskilt då man väntar barn!
    tycker synd om dig gumman... vet hur det känns, har en pojkvän som knarkat en hel del....

  • Anonym (Fundersam)

    Tack så jätte mkt ska läsa igenom det där och se..:D....tack hoppas verkligen att han klarar av att sluta men vill kunna se om han inte gör det

  • MrsKitty

    Man känner inte lukt som med hasch, men att han är rastlös, har ovanliga pupiller, glansiga ögon, tuggar med munnen, pratar ovanligt mycket...det finns många känner du honom nykter så känner du antagligen honom om han kommer hem påtänd. Inte så lätt att se men om du spanar noga, lyssna på din intuition!

  • Zazla

    Han smaskar, flänger med armarna och är löjligt trevlig. Men det dumma är ju att alla inte reagerar likadant. Tjackpundare har ju en tendens att sitta och pilla sönder grejer och hela tiden fingra med något. Och de har ju väldigt sällan en normal dygnsrytm.

  • Anonym (jag VET)

    Om han är van brukare syns det inte på pupillerna om han inte precis har tagit då pupillerna blir stora. Ögonen vidöppna. Man kan ofta se ögonvita både ovanför iris som under. Man blir spänd i kroppen, vilket ofta kan utmärkas med sända käkmuskler och "tuggningar", vana pundare kan få nervryckningar och blir "flängiga" i armar och ben. Vet du vem sångaren Joe Cocker är? Han är gammal pundare och det syns. Sover dåligt eller inte alls, ofta vakna flera dygn i sträck. Väldigt pratsamma och har förmåga att ha intima samtal men utan känsla. Torr i mun och strupe. Efter ett tag paranoida och har svårt med verklighetsuppfattning. Blir inte fulla fast de pimlar alkohol. Pillar gärna med saker LÄNGE, som att sätta upp träpanel med tejp, städa, bygga/laga saker, klämma finnar. Vana pundare kan också få problem med acne. Såg att nån hade skrivit att det inte luktar; men det gör det. Svårt att beskriva lukten som de andas/svettas ut, men den är söt och oren. Hoppas infot hjälper. En fråga bara: Tycker du att vissa droger är värre än andra? Använder han droger, DRA!!!! Det finns INGENTING som är positivt med droger, INGENTING som är konstruktivt i en relation med en människa som använder droger! Förhållandet grundar sig på misstro, lögner och våld, det är SKIT!! Dra inte in barn i det här, för fan!! Jag kan inte NOG understryka!!! Är det inte SÅ dåligt nu, vänta du bara, det kommer. Kokainet gör honom dessutom totalt dum i huvudet om det nu inte räckte med tjacket och brasset. Rädda dig och ditt barn, NU!

  • Anonym

    du skriver att han inte är narkoman. jag vet inte vad du klassar som narkoman men jga anser bara man använder en drog från och till tycker jag att man är de. de är inte snällt mot era barn att stanna kvar. han säger att han ska sluta. jag skulle aldrig tro på de en gång fast i skiten kan man alltid falla tillbaka. tro mig har har många fd vänner som har sagt att dom inte ska hålal på mer men sen efter ett tag så saknar dom de så mycket att dom är tillbaka i skiten igen. jag höl på att mista min kusin till droger. han skuld satte sig så mycket för att han bara vill ha mer fast han sa att han skulle sluta.
    vad vill du att era pengar ska gå till droger eller saker till era barn??
    för pengar kostar de om man inte sätter de på krika och då kan man få mer problem än bara drogerna. för din skull och barnen DRA.... lycka till och tänk på dig och barnen.

  • alifebymusic

    Om du inte märker att ögonen är väldigt känsliga för ljus och mörker och om han inte är speciellt nojig av sig så kanske du kan märka om han är extra torr i munnen, dålig andedräkt (torr och besk/söt) vill han äta? Om han är påverkad så är han antagligen inte speciellt hungrig. Svårt att sova får de flesta.
    En del killar kan få svårt att få stånd, men när den då väl har rest sig så är det svårt att få ner den istället.

    Dricker han mycket vatten? Det brukar vara ett säkert tecken på att någon är påverkad. Snuvig? Starka och koncentrerade grejer har en tendens att fräta i näsan och personen får irriterade slemhinnor och snuvar mycket och försöker snyta ut eller dra i sig resterna.

    Endel svettas och svetten får en annan doft sk. tjacksvett. Andra fryser och småhuttrar och har gåshud.

    Många "snöar in" på saker, som att duscha, borsta tänder, klippa naglar, laga/fixa grejer, städa mm.
    Många kan bli väldigt vulgära om de är påtända.

    Om du ändå inte märker något på honom kolla då honom noga dagen efter.
    Har han varit påtänd flera dagar i sträck och ska kliva av så får han en jobbig AT som är 10 ggr värre än en kraftig baksmälla. Även om han inte tar ofta så blir det jobbigt att kliva av, mycket kraftigare än en baksmälla.

    Hoppas att det löser sig för dig och dina bebisar och att din sambo letar på sitt förnuft och tar det till fånga.

Svar på tråden Hur ser man om han tagit amfetamin?