Inlägg från: Kattmor |Visa alla inlägg
  • Kattmor

    LCHF tråden 3

    I dag gjorde jag mos på hälften blomkål & hälften broccoli, kokade detta i grädde med en stor klick smör, hade vitpeppar & örtsalt i, detta blev kanongott!! Glad

  • Kattmor
    Pess skrev 2008-09-24 21:39:22 följande:
    Ja, alltså om du kör riktig LCHF så ska du inte använda någon mjölredning alls eller ingen stärkelse....Så då återstår grädden Men då måste du ju även ha skurit ner på alla andra kolhydrater tillräckligt. Gärna till omkring 5% av det dagliga totala matintag.
    Jag såg att nån tipsat om att man kunde ha i lite fiberhusk för att få liye tjockare sås, men jag har inte testat detta så jag vet inte.

    Ta i så fall bara lite i taget & vänta, kan bli jättetjockt om man tar för mycket!!
  • Kattmor
    Buttran skrev 2008-09-27 13:37:36 följande:
    Måste bara lägga en liten "varning": jag åt matlagningsyoghurt 10% (ca 2 dl)till frukost idag och tyckte jag att jag kände mig konstig en stund efteråt. Kollade mitt blodsocker och det hade då stigit till 7.8 från 4.5 som jag brukar ligga på innan frukost (jag är diabetiker). Kanske nåt att tänka på för er som vill undvika kolhydrater... Jag tänker sluta med yoghurt
    Oj då, det låt ju inte bra!!

    Vad var det för sort & hur mycket kolhydrater/100g var det?

    Vi här i tråden har blivit tipsade om mezeyoghurt 10%, det äter jag varje dag...kanske är lika illa det med!!
  • Kattmor
    Buttran skrev 2008-09-27 15:12:38 följande:
    Det var den 10%-iga i 5-dl förpackning från Arla. 4% kolhydrater.
    Aj då, i mezeyoghurten är det 3,5g kolhydrater så det borde ju vara ungefär lika illa!

    Knepigt för Annika.D rekommenderar ju Kefir till frukost & det åt jag innan men när jag fick tips om meze´n tänkte jag att det borde ju vara betydligt bättre eftersom den är mycket fetare!
  • Kattmor
    JewelGirl skrev 2008-09-27 17:09:11 följande:
    Sen är vissa känsligare mot mjölkprodukter än andra, dvs att vissa bör dra ner på det för att gå ner i vikt och andra kan äta lite större mängd utan att viktnedgången stannar av.
    Jo det är väl så!  Är så svårt att veta var gränsen går för en själv bara!
    Man vill ju kunna äta så mycket som möjligt av det "gottiga" utan att komma över gränsen & börja gå upp i vikt.....lättare sagt än gjort det! 
  • Kattmor
    Buttran skrev 2008-09-27 17:13:22 följande:
    Nu verkar det dock inte som att yoghurten har rubbat min ketos, för jag testade positivt idag (man sabbar väl flera dagar om man äter något som är "no-no". Vill dock påpeka att det tydligen är tillräckligt mycket för att påverka blodsockret/insulinproduktionen.
    Ja när jag åt glass & fruktcoctail förstördes ketosen i ca 1 vecka.

    Det kanske bara är om man är väldigt känslig som man påverkas av yoghurten.
  • Kattmor
    Buttran skrev 2008-09-27 19:13:55 följande:
    Fruktcocktail är väl ganska sött (om det du menar är sån där i sockerlag i konservburk). Vad var det för glass?
    Ja frukcoctailen är ju väldigt söt!

    Jag kommer inte ihåg vilken sorts glass det var men det var nån sorts bigpack vanilj.
  • Kattmor
    Tristanya skrev 2008-10-09 13:06:53 följande:
    finns på KiF, men vet inte länken dit så skiver det här åt dig ½ burk keso (låt den rinna av)1,5 - 2 dl riven ost3 st äggsaltpeppar, pizzakrydda, oregano etc vad man känner förhårdvispa äggvitorna till ett fast skumm (så man kan vända bunken upp o ner), vispar man ner salt med äggvitorna ska det tydligen bli styvare!mosa keso med äggulorna och rör i den rivna osten.krydda efter smak! vänd FÖRSIKTIGT ner äggvitorna med keso/ost röran (så luftbubblorna inte försvinner).klicka ut röran på bakplåtspapper, blir ca 8-10 st (dock ganka små, jag fick ut ca 6st o då blir dom som vanliga polarkakor), flyter ut något under gräddningen.man kan även ha i bacon, skinka eller nått om man vill.in i ugnen på 175 grader i ca 20 min, tills dom fått gyllenbrun färg!förvara i kylen, går att frysa!
    Ska det vara en liten eller stor burk keso?
  • Kattmor
    Smurfan 81 skrev 2008-10-09 16:11:08 följande:
    Liten.
    Ok, bra.
    Då ska jag iväg & handla ingredienser, så får det bli polarbröd med ost & bregott senare i dag
  • Kattmor
    Tristanya skrev 2008-10-09 16:21:29 följande:
    beror ju på hru många du vill göra men ja, en liten 250g burk.. så hälften av det i brödet! så en burk räcker till två satser! ska slänga ihop en deg nu
    Det ska bli spännande & smaka på detta!!

    Då har jag nåt gott att se fram mot i kväll! f
  • Kattmor
    Tristanya skrev 2008-10-09 17:10:25 följande:
    vad kryddade du med?jag tog pizzakrydda båda gångerna! men inte så jättemycket, men så man kan ana smaken av det!men jag tyckte dom blev godast efter dom hade varit i kylen.. o glöm inte massa smör o nått gott pålägg! smaskens!
    Typiskt nog hann jag inte med att göra brödet!!
    Har haft fullt upp hela kvällen!

    Men men, den som väntar på något gott.......
    Jag får försöka hinna med det i morgon i stället!

    Jag köpte pizzakrydda & oregano, det var väl vad som rekommenderades har jag för mig.... men hur mycket ska man ta tro?
  • Kattmor

    Nu är polar bröden i ugnen

    Ska bli spännande att smaka på detta!

    En sak jag undrar över är att det står att keson ska rinna av, men jag la keson i en typ pastasil & det kom inte ut en droppe... ska man pressa ut vätska tro eller är det ok ändå?

  • Kattmor
    Smurfan 81 skrev 2008-10-10 17:28:04 följande:
    Det hade jag också svårt med! Sen rann ju iofs mina "bröd" ut lite också. Jag tänkte prova lägga i ett kaffefilter i en sil som får stå ett tag så ska jag göra en sats ikväll.
    Ja det kanske kan funka!

    Jag får se hur dessa blir som är i ugnen nu.

    Jag gräddar i mitten av ugnen men jag tyckte att de redan efter ca 5-10 min är gyllenbruna.
    Ska man grädda längre ner?  Det står inget om detta i receptet.
  • Kattmor

    Nu har polarbröden varit inne lite drygt 20 min & är rejält gyllenbruna.... men de är mer eller mindre råa inuti & så sitter de fast på bakplåtspappret

  • Kattmor

    Jag åt några polarbröd förut & jag kan ju inte påstå att det var särskilt goda!

    Tunn & fluffig konsistens var det också, så det gick ju inte ens breda bregott på dom för de gick sönder direkt.

    Kanske är godare om man tar i mer kryddor & t.ex lite bacon så det blir typ som potatisbullar, men som bröd var det inte gott.

  • Kattmor
    Tristanya skrev 2008-10-11 18:04:47 följande:
    vände du in äggvitorna förstiktigt? ju mer man rör runt det ju mindre luftbubblor blir det o ju rinnigare blir brödet.. mina blir "fluffiga", men har inge problem o bre bregott på dom! jag har i lite pizzakrydda o jag älskar detta bröd! helt underbart! jag gjorde ca 6st av en sats, så dom blev ungefär lika stora som vanligt polarbröd!
    Ja jag vispade äggvitorna & salt tills det var så fast att man kunnde vända bunken upp & ner utan att det rann ut.

    Sen "vände" jag ner detta i resten av röran
    Men man fick ju vända & greja många gånger för det ville inte blanda sig ju!

    Jag vet inte vad som blev fel för jag gjorde precis som det stod.
  • Kattmor
    Smurfan 81 skrev 2008-10-11 19:48:27 följande:
    Brukar aldrig ha några problem att bre dem!Hade i svartpeppar den här gånge (hade inga kryddor alls sist), men jag kände inte så stor skillnad. Åt en dubbelmacka till lunch med ost och skinka mellan, supergott tyckte jag i alla fall!
    Nä det var konstigt, vet inte vad som blev fel.
    De var lite lättare att bre när de förvarats i kylskåpet.
Svar på tråden LCHF tråden 3