Inlägg från: iolanthe |Visa alla inlägg
  • iolanthe

    Vasa - Kristinestad 9

    Jag ringde och dagvårdsledaren och kollade hur det är med dagvården i Korsholm till hösten. Jag sa att vi ska flytta till Singsby, men där finns tydligen inga platser. Hon frågade var jag jobbar och jag sa Solf. Då säger hon att i Koskö finns om jag kör via där på vägen till jobbet. Men hur jag än vrider och vänder på det så får jag inte Koskö att vara på vägen till jobbet om jag ska från Singsby till Solf. Sa att jag inte har nån lust att föra dit henne.

    Talade just med mamma och hon sa att nog får hon vara där 1-2 dagar/vecka och så får väl F stanna hemma 1 dag i veckan eller nåt. Men inte skulle jag ju vilja att mamma ska känna sig tvungen att sköta heller då hon skulle få vara ledig och göra vad hon vill om dagarna annars.

    Får väl vänta och se vad dom hittar på för nåt, nog måste det ju gå att föra till Koskö om det inte finns nåt annat. Men då blir det nog långa dagar för mig och ida, jag arbetar ju 8-16, så blir ju att åka hemifrån 7 och sen är klockan 17 innan vi är hemma igen.

  • iolanthe

    ms17, gruppfamiljedaghemmet är också fullt. Finns ju en dagmamma på området också, men där var det också fullt. Hon har ett barn som ska vara 10 dagar per månad, och ida ska ju vara ca 12 dagar per månad. Så jag tycker ju det borde finnas plats för henne där. Visserligen kommer det ju att krocka nån dag, men med tanke på att ida är 2-3 dagar per vecka så ska det ju nog vara otur om dom dagarna krockar varje gång.

  • iolanthe

    Jag har varit på me&i ikväll. En granne bjöd in mig igår och jag tyckte inte jag kunde säga nej när det bara var att gå över gården. Jag var i februari så jag var inte så värst intresserad. Men dom hade ju rea nu så jag köpte 5 överraskningsplagg för 30 euro. Hoppas det är nåt jag gillar nu då bara, blir spännande att se vad jag får.

  • iolanthe

    Nu är vi hemma efter 2 dagar i Hesa, eller egentligen 1 dygn i hesa och massa timmar på ett tåg. Ida sov borta andra gången och det gick jättebra. Hon hade inte gråtit elle nåt när mamma la henne och inte hoppat och bökat i sängen som hon gör här hemma. Och så sov hon till 7.45. Typiskt då hon vaknat punktligt kl. 6 här hemma i över en vecka. Eller igår sov hon också till 7.45, då vi skulle åka och hade lite bråttom.

    Och här har det skrivits flitigt som vanligt, tur att vi inte var borta längre så jag orkar läsa ikapp i alla fall

    Grattis till nya jobbet Karina 80!

    Var så många sidor att läsa så jag minns inte ens vad ni diskuterat, men ska bidra lite i solskyddsdiskussionen i alla fall.

    Solskyddskläder köpte vi till ida förra sommaren. Men dom var så tajta och varma så hon blev genomsvettig genast, så dom använde vi en gång ca 1 timme och sen har dom bara legat i skåpet. Hittills har hon varit helt nöjd med att ha långbyxor och en tunn långärmad tröja när vi är ute, så det får hon nog ha så länge det inte blir varmare än så här. Men jag har också köpt weledas solskyddskräm, såg att den inte fanns med på testet. Den finns att köpas bara i hälsokostaffärerna.

    Jag tycker deras produkter är jättebra, de innehåller bara naturliga ingredienser och inget som är giftigt och inga mineraloljor och sånt. Vi har även deras babyolja, väder och vind kräm och igår köpte jag även deras tandkräm. Det var en konsulent vid Stockmann som övertygade mig. Vanlig tandkräm ska ju helst inte sväljas, men det gör ju ida alltid. Men weledas tandkräm var helt ok att svälja. Enligt konsulenten så menar antroposoferna (de som gör weledas produkter)att man inte ska sätta nåt på kroppen som inte går att äta. Och det låter ju vettigt tycker jag.

    merix, Jobbigt att dina levervärden inte är bra, hoppas medicinen hjälper. Och bra att du får gå ner i arbetstid så att du hinner vila lite mer.

  • iolanthe

    Nu har jag läst genom testet och nivea verkar ju klart sämst med så mycket mindre bra ämnen i. Och det använder jag alltid åt mig själv, jag tycker deras spray är jättebra. Men om dom har så många farliga ämnen i barnens kräm så har dom säkert lite mycket om inte mer i dom vuxnas. Så nu tror jag allt att jag tar och byter märke. Egentligen borde man väl smörja in sig med barnkräm själv också. Vad använder ni för solskydd åt er själva?

  • iolanthe

    Lolanna,

    Dålig stil av dagiset att inte vara försiktigare än så. Dom som jobbar på dagis borde ju veta hur viktigt det är att skydda barnen från solen. Hur man sen väljer att göra som förälder är ju en annan sak, men tar man hand om andras barn tycker nog jag att man ska skydda dom från solen så gott det går.

  • iolanthe

    karatelinda,

    Själv har jag inte riktigt koll på vad antroposoferna tror på, men har för mig att det är lite flummigt ibland, men är kanske helt ute och cyklar . F´s faster vårdades i Järna vid deras centrum när hon hade cancer och då var vi dit på besök. Dom hade inga fyrkantiga rum och så hängde det kristaller som skulle ha helande verkan i taket och så fick hon olika örtmediciner och sånt.

    Ida fick också kindtänderna före hörntänderna, och vet andra som fått tänderna i samma ordning. Så det är nog rätt vanligt.

  • iolanthe

    karatelinda,

    Såg att du skrivit om våtservetter också. Vi har använt väldigt lite våtservetter, har köpt två förpackningar totalt. För det mesta är man ju nånstans där det finns rinnande vatten så vi har alltid en handduk i skötväskan och så tvättar vi med vatten istället. Våtservetter har mest blivit använt vid villan och på resa eller om hon kackar på stan och såna gånger. Och även då finns ju nog vatten, är nog mest lathet från min sida att jag inte alltid orkar tvätta henne i baken. så det går nog att klara sig utan dom också.

  • iolanthe

    Lolanna,

    Tack för tipset . Fast jag är ju inte så pigg på att föra henne till Solf heller. Bättre än Koskö förstås, men vi hade ju tänkt att f skulle hämta henne tidigare så det inte blir så långa dagar. Har skickat in ansökan nu så får vi se, skrev Singsby och Karperö som alternativ. Det är en annan som sköter om Karperö, så hon skulle kolla med henne om det finns nåt där.

    Vi har i alla fall bestämt att vi inte för henne till Koskö. F jobbar kortare veckor då, och så får hon vara med mommo en dag i veckan.

  • iolanthe

    Pyzzlan,

    Blir snurrig av all info du skriver . Hur ska man veta om krämen man köper har fysikalist eller kemiskt filter. Står det nånstans?

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9