Inlägg från: iolanthe |Visa alla inlägg
  • iolanthe

    Roligt att ni gillar det . Men behåller nog priset för oss själva. Vi har också varit fundersamma över att det inte är så stort, ett sovrum till skulle vi nog gärna ha också. Men, men, nu blev det inte så. Får ju hoppas att vi inte får tvillingar bara, då blir det trångt.

  • iolanthe

    mjauen,

    Dom tavlorna är jättefina

  • iolanthe

    Pyzzlan,

    Kan ju inte svara på varför andra inte trivs, men åtminstone jag skulle inte vilja flytta till en by på landet som jag inte har nån anknytning till. Vilket gjorde att vi valde mellan Singsby-Jungsund-Karperömrådet, eller Vikby-Tölby-Solf. Skulle aldrig kunna tänka mig att flytta t.ex. Replot eller Kvevlax eller ve och fasa till en kommun längre bort från Vasa än Korsholm, för då skulle man verkligen vara utböling.

  • iolanthe

    merix,

    Rummen är inte så stora, så blir nog smått att dela upp dom i två. Men vi har tänkt att ida får dela med en eventuell lillasyster/lillebror tills hon är större, så tar vi det ena rummet och det tredje så blir till F´s son och datorn.

    Och märker vi att det blir för litet så får vi väl sälja och köpa nåt större då. Svårare än så är det ju inte.

  • iolanthe

    Själv lyckades jag just och just hålla mig vaken tills det var Finlands tur, men efter det somnade jag och har inte sett mycket efter det. Jag vaknade när det var klart och ryssen sjöng, men inte var det många sekunder för jag har ingen aning om hur det låter.

  • iolanthe

    Någon annan än jag som tycker att Wasalandia har helt sjukt biljettsystem??? Alltså 19 euro i inträde, det är ju inte klokt. Jag skulle gärna gå dit med ida så hon får åka karusell, springa runt och leka och äta en glass. Men ska vi gå dit båda två så kostar det ju 38 euro, för att en 1-åring ska få åka kaffekopp. Jag tycker det är så sjukt så det är inte sant.

    Och även för en vuxen eller ett äldre barn är det ju dyrt, det finns ju inte så mycket för äldre heller. Det mesta är ju för små barn, men dom far ju inte dit ensamma. Jag tycker verkligen att det borde vara så att man betalar några euro för att gå in och sen köper ett armband eller biljetter till det man vill åka i.

  • iolanthe

    Tror ju nog ida skulle gilla Wasalandia också, men å andra sidan är hon så liten så hon vet inte att hon missar nåt heller. Och så far nog jag nästan hellre till power park istället, där har dom ju systemet med inträde och armband/biljetter. Och så finns det mer att välja mellan. Inte för att det spelar nån roll för mig, för jag sätter mig inte i nåt som går fort eller far upp och ner.

  • iolanthe

    Tack för alla hus-grattisar

    ms17, inte täcks jag ju åka till wasalandia nu när jag suttit här och gnällt över priset . Låter ju nog kul i och för sig, men tror nog vi hoppar över det denna sommar i alla fall.

    annamanna, ida är också helt galen på att ta bort knapparna på laptopen och det är skitjobbigt att få dit dom igen. Enter får vi inte alls fast längre, så där trycker vi bara på gummipluppen som är under.

    karatelinda, Japp, är ett älvsbyhus. Är väl samma som ni har, men utan vind.

    pyzzlan, jag har nog ingen skillnad mellan byarna på det viset, mer än att jag inte skulle vilja flytta till en by där jag inte känner nån. Och inte heller till nån liten fjuttig by bakom takana som t.ex. veikars, petsmo eller hankmo. Och inte till Replot, och inte till Smedsby heller. Men i korsholm vill jag bo, så då lämnade det inte så många alternativ . Men när vi skulle och titta på ett hus i karperö så var nog pappas kommenter: där kan ju ingen bo . Och så har jag aldrig nånsin simmat vid Carpella för pappa sa att det finns blodiglar i karperöfjärden. Han hade visst sett nån som fått en på sig . Men jag tänker nog lära ida att det går nog att simma i karperöfjärden också, måste inte vara grönvik.

  • iolanthe

    Vad för slags picknick har ni tänkt er? Jag tänkte mest på vad man ska ta med i matväg då. Jag kommer nog gärna på em när ida sovit, men vi har mat ca 16.30. Jag äter jättegärna ute i det gröna, men vill ju inte vara den enda som har med middag om ni andra bara har saft och kakor. Inte för att jag nu fattar vad det spelar för roll egentligen.

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9