Inlägg från: iolanthe |Visa alla inlägg
  • iolanthe

    Vasa - Kristinestad 9

    Pyzzlan,

    Ler lite åt din promenadkommentar. När jag flyttade till stan så sa jag till mamma att där finns det ju ingenstans att promenera, så när jag vill ut och gå så tar jag bilen och kommer till Singsby . Vilket jag aldrig gjorde, det är ju så underbart att gå vid vattnet. Så nu vet jag inte hur jag ska klara mig då jag inte får gå vid vattnet utan bara vid en trist landsväg. Så jag sa till mamma att sen när jag vill ut och gå så får jag fara till stan.

  • iolanthe

    ms17,

    Det gör vi gärna. Jag antar att ni har redskap/medel att ta bort dom med?

  • iolanthe

    Hoppas jag inte gjort nån ledsen när jag skrev liten fjuttig by bakom takana, det var verkligen inte meningen. Huvudsaken är ju att man trivs där man bor.

    Nog är jag själv lite skeptisk också till att bo på ett planeområde, för det är ju inte som jag är uppväxt själv. Men nu är ju huset köpt, så hoppas det går bra.

    Vi har en tomt i Vikby som vi hade tänkt bygga på först. Och den är på ett sånt ställe som många av er skulle vilja bo på. Efter en liten väg, ca 200 m till närmaste grannar och det är då F´s pappa och hans bröder som alla bor där. Och på sommaren är det jättefint och lugnt och skönt och man kan gå ut i pyjamas utan att nån ser som escorpito skriver. Och så skulle ida få gå i en liten skola istället för i Karperö där det är rätt många elever.

    Men sen finns det ju nackdelar med att bo så också. Som på vintern när det är mörkt och trist och ingen vägbelysning (jag är mörkrädd). Den enda jämnåriga som jag vet av bor rätt långt bort och så ska man över strandvägen, medan det i Singsby finns många barn i idas ålder. Och så får vi nära till mommo och moffa och det är dom som sköter när det behövs. Och så hoppas jag att både ida och kusinerna kommer att tycka att det är roligt att ha nära till varandra. Så det är nog dels för hennes skull också som vi flyttar till Singsby istället.

    Och svaret är nej, vår tomt är inte till salu.

  • iolanthe

    Grattis tandtrollet till bebisen!

  • iolanthe

    Picknick kl. 15 passar bra för oss. Nästa vecka ska jag och gubben till Hesa onsdag-torsdag, och ida ska vara med mommo och moffa. Tänkte nog ta med henne först, men blir inte så mycket shopping då. Men annars har vi inget speciellt för oss den närmsta tiden.

  • iolanthe

    Strutin,

    Jo det är nog lite konstiga funderingar med gamla hus. När vi skulle flytta från stan så ville vi först hyra på landet. Och då ringde F till ett par som hade ett gammalt hus som stod tomt. Men hyra ut ville dom inte, men inte skulle dom sälja heller. Verkligen konstigt att man hellre låter ett hus stå och förfalla tycker jag.

  • iolanthe

    Lägger till mig på listan då vi inte har nåt annat. Vet inte om vi hinner till 15, men ni är väl där några timmar.

    *Picknick to 12.6 KL 15

    mjauen
    lilja76
    Millami
    Devania
    Strutin
    iolanthe

  • iolanthe

    merix,

    Vad hade du tänkt studera i såna fall, nåt som du inte kan studera på island? Tänkte bara att det kan bli rätt jobbigt att bo själv och studera med två barn.

    Förstår att du har hemlängtan, men så är det säkert om man är tillsammans med nån från ett annat land. Det är alltid en som inte är hemma.

  • iolanthe

    Devania,

    Jag skulle nog ringa igen. För i brevet var också en svarsblankett om man tackar ja till platsen och det skulle man skicka in inom två veckor annars ger dom platsen till nån annan.

    Vi var och skrev på köpebrevet idag, så nu är vi officiellt husägare. Det borde ge några vuxenpoäng va?

  • iolanthe

    Markettan,

    Vi har väldigt varierande morgnar nu. På söndag sov vi till halv 9, men idag vaknade hon redan före 6 och vägrade somna om. Men vi har börjat göra så att vi tar henne till vår säng och så dricker hon sin mjölkflaska där så då får vi ligga och halvsova en stund till. Och har vi tur så somnar hon om en stund till.

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9