• angelofthedevil

    Vi som gör egen barnmat - recept

    Här skriver vi in alla våra RECEPT.

    Denna tråd är ENDAST till för recept.
    Frågor och diskusioner om recept, ålder mm lägger man i den andra tråden.
    Detta för att det skall vara så enketl som möjligt att kunna hitta recepten.

    Diskusionstråden: www.familjeliv.se/Forum-3-39/m26730097.html

    Gamla recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-3-39/m23905626.html


    *Leonardo 070220*
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-29 18:22:35:
    Skriv helst från vilken ålder man kan ge maten då det är många som undrar.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-29 13:42
    Den andra länken fungera ju inte så jag hoppas denna fungerar nu då. www.familjeliv.se/Forum-3-39/m26730444.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-29 13:45
    nehej tidigare länk vart helt fel, gör ett nytt försök.
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m26730097.html
  • Svar på tråden Vi som gör egen barnmat - recept
  • goatess82
    CupcakeMomm skrev 2011-06-15 21:25:01 följande:
    Fisk i ugn.

    Lägg en torsk i en ugnsform (lax går också bar), jag delade den i 4delar.
    Blanda 2dl grädde med 1dl gräddfil, peppar, dill och lite citronsaft.
    Häll blandningen över fisken.

    Skär upp grönsaker (champinjoner, paprika, tomat, purjolök) och lägg runt om fisken.

    In i ugnen tills fisken är klar och servera med potatis.

    Vi åt samma mat hela familjen och det var mycket uppskattar av alla.
  • burret84

    Nån som kan svara,är det oki att använda lite buljong i maten man gör? elr är det för mkt salt? gossen är 10 månader.

  • goatess82
    burret84 skrev 2011-10-31 12:45:17 följande:
    Tex om jag kokar kyckling i lite "svag" buljong. 
    Jag är ingen specialist men om jag vore du skulle jag använda buljong, det är ju inga mängder salt i utspädd så det klarar nog en 10 mån!
  • anansie

    Nja koka kycklingen tillsammans med grönsaker så blir det ju buljong.. jag har inte använt vanlig buljong, massa salt i.

  • mli01
    anansie skrev 2011-10-25 21:15:08 följande:
    Jag brukar ta:
    potatis
    rotselleri
    purjo
    rödspätta
    ärtor
    bönor
    ägg
    grädde
    lite vitpeppar & citronsaft.
    Lillan (8,5mån) älskar det !

    Du kan ju kolla innehållet på burkarna och se vad de har i med :) 
    då ska jag prova det .. =)
  • HappyMummy
    goatess82 skrev 2011-10-31 14:05:29 följande:
    Jag är ingen specialist men om jag vore du skulle jag använda buljong, det är ju inga mängder salt i utspädd så det klarar nog en 10 mån!

    Enligt Livsmedelsverket ska salt undvikas upp till 1 års ålder så varför då använda buljong som innehåller ca 50% salt?! Finns alternativ till exempel:

    - saltfri buljong (finns i hälsokostbutik)

    - koka kycklingen med andra kryddor och smaksättare som exempel lagerblad, hela pepparkorn, rotfrukter som rotselleri ger väldigt fin smak åt kött  

    - blanda i torkade eller färska örter som persilja, timjan etc
        
    Stolt mamma till Ellie 110604
  • goatess82
    HappyMummy skrev 2011-11-01 21:23:39 följande:
    Enligt Livsmedelsverket ska salt undvikas upp till 1 års ålder så varför då använda buljong som innehåller ca 50% salt?! Finns alternativ till exempel:

    - saltfri buljong (finns i hälsokostbutik)

    - koka kycklingen med andra kryddor och smaksättare som exempel lagerblad, hela pepparkorn, rotfrukter som rotselleri ger väldigt fin smak åt kött  

    - blanda i torkade eller färska örter som persilja, timjan etc
       
    Jag svarade vad jag trodde och jag tror inte barnet tar skada av väl utspädd buljong när barnet är 10 mån, klart det finns andra alternativ men det var buljong hon undrade om!
    Jätte bra tips om saltfri buljong, det är ju bra!
Svar på tråden Vi som gör egen barnmat - recept