• Peand

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

     Glad Hejsan Glad  


     

    Här är vi ett gäng glada blivande undersköterskor, och även några som redan får titulera sig som det....


     

    Tillsammans stöttar och peppar vi varandra när motivationen tryter, vi gläds åt andras framgångar och hjälps åt när vi letar information. Vi finns här och stöttar när vi sliter våra hår i förtvivlan för att kroppens funktioner ska bankas in, när vi ska lära oss skillnaden mellan SoL och HSL, eller när vi inte förstår varför vi ska lära oss att göra en skarvsladd Fundersam


     Kort sagt finns vi här för varandra när vi kämpar på med våra studier


     Några av oss är precis i början och kommit så långt att de funderar på att börja läsa, andra har nyligen börjat, några är halvvägs och andra kämpar på sluttampen. Vissa är mammalediga och lagt böckerna på hyllan ett tag och andra pluggar så att pennorna glöder.

    Ja, detta är vi, de blivande super USKorna Skrattande
    Välkommna till oss!

     Glad Glad   Glad Glad

    Tidigare trådar:
    Part I - www.familjeliv.se/Forum-5-70/m13154498.html
    Part II - www.familjeliv.se/Forum-5-70/m16034044.html
  • Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III
  • Ida 84

    Peand: Haha, ja du.. säg det... Men frågan är ju om du verkligen får svar eller om du bara uttyder de svaren du vill ha från hundens blickar..
    Jag borde nog ta en frukostpaus men jag skall klara hålla ut tills pojkvännen skall upp om en halvtimme tänkte jag..
    Haha.. Jag kommer väl få döpa om mig till TT eller starta Idas aktuella nyhetsbyrå sedan.. ....


  • Peand

    ida - jag får jättebra svar - av mig Skrattande
    Och jag gillar detta med nyhetsbyrån... Den ska vi allt utveckla tills det är dags för dig/er att ger ut i verkligheten.

  • Fröken NollÅtta
    Jonna 3: Jag läser akutsjukvård nu, den sista kursen innan jag är klar med allt och ska ut och jobba på riktigt
    Läraren jag har nu har jag tack o lov bara haft under denna kurs som började för drygt en månad sen.

    Hon svarar aldrig på mina frågor som jag ställer till henne och är allmänt otrevlig mot mig. Hon har väl bestämt sig för att tycka illa om en bara utan grund.
    Det lustiga med henne är att hon märker ju av att jag kan mer än vad hon tror och det anmärker ju hon gärna på. Häromdagen på HLR när jag faktiskt klarade av 100 hjärtkomperssioner under 1 minur (vilket hon som är sjuksköterska inte fixar) så sa hon att det var bra, men du måste räkna bättre och göra 30 och inte 29. Det var liksom inte meningen att glömma 30, men jag räknade snabbt som man gör när man rädda liv, man sitter ju inte och sölar direkt, eeeeeet, tvååååååååå, treeeeeeeeeeeeeee.......

    Ida 84: Börjar du ny kurs på måndag? Kul!! Vad är det för kurs då?

    Peand: Jag blir ju klar snart, och jag lovar att rapportera från den andra sidan

    Insåg just att jag har en vecka plugg kvar, sista provet ever på torsdag, det ni SISTA PROVET, hur härligt låter inte det. Sedan på torsdag då är det BARA PRAKTIKEN KVAR!!!

    Sedan är jag....ja....KLAAAAAAAAAAAAAAR!!!!!!!!!!!

    Vet ni vad...nu har en till ringt på den ansökan jag skicakde in för några veckor sen ang sommar vik..det är förlossningen här där jag bor. Jag var inte anträffbar när sambon svarade så jag skulle ringa upp henne. När jag ringde satt hon i möte till 14 så jag ska ringa sen. Bara hoppas jag får tag i henne innan hon går hem innan helgen. Är så nyfiken vad hon har till mig Antagligen ett sommar vik....men vad säger man...känns så ovant och säga -jag har redan tackat ja till en annan anställning... Eller säger man så????????
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Peand

    Fröken NollÅtta - Vilket flyt du har, grattis... Räknar med att du berättar vad hon ville Flört och jag ser det som en självklarhet att du stannar kvar i tråden och berättar om allt spännande där på andra sidan Skrattande

    Nu har jag skrivet ytterligare lite sidor om vad kultur är. Håller på med symboler och sådana saker just nu. Riktigt intressant egentligen. Men stort....
    Dock blir det pause nu. Ska hämta hem store sonen som har sovit ute i natt Förvånad
    Min ena kusin är väldigt aktiv i fältbiologerna och de har sovit i tält i natt för att kunna titta på Orrspel på morgonen. Tur att jag ahr en sådan kusin för jag är då inte intresserad av det. Eller har tid med det heller.....
    Men nu ska de visst börja närma sig hemmet igen och då får jag hämta hem honom. Trött lär han vara då de var vakna vid 4 i morse för att titta på dessa fåglar. Då sov jag skönt Skrattande

  • Fröken NollÅtta
    Ida 84 skrev 2007-04-13 08:59:48 följande:
    Kegge: Ja det heter fortfarande ABC, men sen kan man tydligen fortsätta med några dill men de kommer jag inte igåg vad de står för...Jag vill också snart vara färdig... Sitter med näst sista arbetet i näst sista kursen. Hoppas jag blir färdig så jag hinner med sista med eftersom det skall lämnas in på måndag då jag skall börja läsa om Demens. Hoppas bara den envisa förkylningshostan ger med sig tills dess, annars vet jag inte hur jag skall orka med att sitta i ett klassrum...
    L= Livsfarligt läge

    A=Andningshjälp

    B=Stoppa blödning

    C=Förebygg/behandla chock

    D=Diagnostisk genomgång

    E=Evaluering, utvärdering
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand: Jag säger då det....ORRSÅNG?? Jaha, det låter intressant, ähhh!!!!

    Ja, min sambos brosa är likadan och jag är GLAD för att min sambo inte pysslar med sånt. Jag har fullt sjå att plugga, ta hand om barn och hem och hinna ägna mig åt mig själv typ 5 min/vecka typ till att hinna duscha ungefär Naaa, nääää så allvarligt är det inte , men nästan!

    Näää, nu måste jag börja plugga, sambon och barn är man ur huse och jag har nu inga svepskäl längre så nu är det bara att sätta igång, det är bara det att idag har jag ingen vidare lust att plugga och det brukar innebära att jag hänger på FL ungefär varannan rad jag skriver på pluggarbetet så det här kommer ta lång tiiiid  Vill inte
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand: Självklart berätta jag vad hon säger, bara jag får tag i henne. Men vad ska jag säga då om hon nu erbjuder mig ett arbete till sommaren? Jag har ju ett jobb i sommar på ett annat sjukhus om jag nu fixar praktiken vill säga (men det gör jag ju, hoppas jag).

    Grejen är det att det jobb som jag har ligger ca 1,5 tim pendlinsavstånd bort och det som ringde i dag ligger ca 10 min bussresa bort så det är ganska smidigt att ta sig dit och hem. Bara hoppas på bussen som går utanför vår hus tyo och så stannar bussen precis utanför sjukan, så det skulle vara perfekt och inte bygger dem om heller. Men å andra sidan det sjukhus som jag ska göra praktik på och kanske jobba hos det sjukhuset kan jag utan och innan, jag har fött barn där, känner många inom vården där och jag har ju tackat ja så jag kan ju inte svika dem nu, ta praktiken och sen dra, det vore taskigt så jag får väl säga som det är.

    Eller vad säger ni??
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Jonna3

    Fröken nollåtta:

    Intressant med akutsjukvård. Jag vet inte ens om vi skulle få läsa den kursen sista terminen. Det var ju meningen att vi skulle få ha valbara kurser sista terminen men det tog de bort, så jag tror att det var demens, psykologi, geriatrik och en till som jag inte kommer ihåg. synd för allt blir så himla inriktat på äldrevården.

    Men va skönt att du kommer att slippa tanten sen då. Sånt kan göra mig tokig, nonchalanta människor, blä. Hoppas bara att hon gör rättvisa bedömningar på dig trots att hon är som hon är då.

    Grattis förresten till jobbet i sommar, det är nog inte många gånger i livet som man får tacka nej till jobb pga att man redan har ett.

    Nej, nu ska jag ut och sätta mig på trappen och läsa vidare, fy, det handlar om kvinnlig könsstympning. Jag blir riktigt illa berörd.

    Ha det gott alla!

  • Ida 84

    Peand: Jag lovar att utveckla denna briljanta affärsidé!Räcka ut tungan

    Fröken NollÅtta:Ja just det ja, så var det... LABC...visste att det var nått fuffens i börja... Tack för att du redde ut det åt min trötta hjärna...
    Jag skall börja läsa Demens på måndag. Skall bli kul! Det var inom det jag gjorde min sista APU och nu läser jag ju om utvecklingsstörning och även där är ju demens vanligt.
    Sen är ju tanken att jag skall läsa upp sjukvård och ev psykiatri senare på distans.. Men det är bara planer än så länge... Det beror nog på hur det blir med jobb osv..

    Jonna3: Usch, ja sånt är jobbigt att läsa om. en grupp i vår klass gjorde ett arbete om barnmisshandel. Också väldigt påfrestande, men helt klart nyttigt att få upp ögonen för..


  • Peand

    Fröken NollÅtta - OM hon erbjuder dig sommar jobb sitter du ju i en liten knivig sits. Att ha nära till jobbet är ju bra skönt och så korta pendlingstider som möjligt gör ju vardagen enklare. Men frågan är ju hur framtiden ser ut där, om de kanske kan tro att det finns något eller inte.
    I värsta fall får du klura på vilket du vill vara på. För även om man tackat ja till ett måste man se det som är bäst för en själv. även om jag inte vet hur man ska ta sig ur det hela...
    Var visst tjädrar de tittade på. Sån koll har mamma Flört Ett liv som är helt främmande för mig....

    Nu har jag ca 1 timme kvar att plugga på innan lille ska hämtas.... Go Petra!!!!!

Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III