• Peand

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

     Glad Hejsan Glad  


     

    Här är vi ett gäng glada blivande undersköterskor, och även några som redan får titulera sig som det....


     

    Tillsammans stöttar och peppar vi varandra när motivationen tryter, vi gläds åt andras framgångar och hjälps åt när vi letar information. Vi finns här och stöttar när vi sliter våra hår i förtvivlan för att kroppens funktioner ska bankas in, när vi ska lära oss skillnaden mellan SoL och HSL, eller när vi inte förstår varför vi ska lära oss att göra en skarvsladd Fundersam


     Kort sagt finns vi här för varandra när vi kämpar på med våra studier


     Några av oss är precis i början och kommit så långt att de funderar på att börja läsa, andra har nyligen börjat, några är halvvägs och andra kämpar på sluttampen. Vissa är mammalediga och lagt böckerna på hyllan ett tag och andra pluggar så att pennorna glöder.

    Ja, detta är vi, de blivande super USKorna Skrattande
    Välkommna till oss!

     Glad Glad   Glad Glad

    Tidigare trådar:
    Part I - www.familjeliv.se/Forum-5-70/m13154498.html
    Part II - www.familjeliv.se/Forum-5-70/m16034044.html
  • Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III
  • Fröken NollÅtta
    Kegge: Jag har själv varit på katastrofövning (kunde gått på en till i dag men avstod). Jag vet och kan själv prio så, men det jag undrar över är frågorna som det inte finns några svar på i nån kursbok, alltså motivera varför jag gör som jag gör, ähhh. Vet inte, jag gör bara som det känns rätt, men det svaret godkänner ju knappats läraren.

    Jag gör ju rätt, men jag tänker inte så mycket på vad jag gör, står inte och läser instruktionerna direkt, men ändå så blir det oftast rätt ändå eftersom det syunda förnuftet talar med mig.

    Det enda jag kan göra är ju att fälla ner sätet hos den skadade tjejen och se om hon andas och kanske börja ge HLR.

    Jag vågar ju inte flytta henne till en annan plats, det måste jag ha hjälp med eftersom man måste tänka på att nacken och ryggen kan vara skadat.

    Dem andra tjejerna är ju det inte lika akut med.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Peand

    God kväller.....
    Oj vad ni håller på... Och jag känner att jag inte riktigt är insatt i dessa bitar än, men ABC håller jag helt med. Och beroende på hur mycket folk det är på platsen och jobbar så kan det väl vara så att barnet sitter säkrast kvar i stolen i bilen. Om det är ambulanser som är på G och det är lite personal än så finns det kanske inte utrymme till att avsätta en för att sitta med barnet. Och om det skriker så är det inga problem med andningen.

    Mitt pluggande gick åt pepparn.... Maken är inte hemma så jag fick natta den lille vilket innebar att han mamma somnade. Natten till idag var nämligen ingen hit så sovkontot låg på minus. Och när man vaknar halv nio är man ju såååå motiverad att plugga. Men jag har skrivit några stolpar inför morgondagen och i morgon kommer tangentbordet glöda.

  • Fröken NollÅtta
    Peand: Jag är själv på olycksplatsen, det står överst att du kommer först fram som sjukvårdsutbildad....
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Peand

    Fröken NollÅtta -  Ska beställa tid hos Synsam i morgon Skrattande alternativet är att sätta på sig glasögonen för då blir det lite bättre.
    Ja är du själv är det nog lika bra att låta barnet sitta kvar även om mamma hjärtat säger något annat. Men se till att mamma se sitt barn hela tiden, eller iallafall är i närheten. Annars kan hon ju vimsa till det lite. Och är hon i chock så kan det gå galet. Men annars är det väl att larma, kolla andning och hoppas på att de kommer riktig fort.Skrattande Jösses vilken bra uska jag blir då!!! Bara larma och hoppas på hjälp Skrattande

  • Jonna3

    Fröken nollåtta:

    Visst fasen är det svårt, man kan ju bli tokig för mindre. Hade det nu varit en riktig olycka du kommit till hade du ju vetat direkt vad som skulle göras. Det är som du säger, att reflektera på ett papper. Det är ju så självklart varför man gör som man gör. Jag har själv ingen aning om hur jag skulle motivera det i ett arbete. Måste lura lite på det. Är nog lite körd i huvet just nu efter kulturarbetet, kan inte sluta tänka på det.

    Kom att tänka på en sak som kom upp på en lektion när vi läste arbetsmiljökursen. Jag är en tänkare och fantiserar ihop olika scenarion som jag sedan funderar på. Jag frågade min lärare (hon är utbildad sjuksyrra) hur hon skulle göra om hon kom till en bilolycka och någon behövde HLR. Vad gör jag? Kan man göra det i en bil? Törs jag flytta personen med tanke på ryggskada?
    Hon svarade att hon skulle flytta personen. Har man att välja på en förlamad människa eller en död människa som man kunnat rädda om man flyttat på denne så skulle hon välja förlamad. Jag tror jag håller med.
    Vet inte om det hjälper dig i ditt reflekterande men jag hoppas det!

    Good luck babe!

  • Fröken NollÅtta

    Exakt så Peand skulle jag också göra. Fick en helsjuk uppgift häromdagen 2 uskor kommer till en gubbe som svimmat, dem larmar vad skulle du göra???

    Ähhhhh, ja samma sak antagligen, eller varför skulle jag agera annorlunda för???

    Nu ska jag se på TV, jakten på en mördare på trean, återkommer om 1 timme!!


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Kegge

    08: Jo det står i nån kursbok men vilken...hmmm...
    Köpte inte så många böcker jag fixa ändå genom erfarenhet och internet jag googla järnet å smörade för lärarna! Tihi!

  • Jonna3

    Skrytdax!

    Fick tillbaka första provet på människan socialt, igår. VG!

    Lite besviken är jag för jag vet att om jag hade motiverat mig på ett annat sätt så hade det blivit MVG, men nej, jag var för stressad så jag bara krafsade ner något halvdant och lämnade in, vet inte varför. Jaja, som sagt, redovisningen igår gjorde succe och jag får plugga på desto mer till nästa prov så kanske jag kan få mvg på kursen i alla fall!

  • Peand

    Fröken NollÅtta - Skönt att höra att det inte bara är jag som först och främst skulle larma. Ju fortare man får dit mer personal ju större chans att rädda alla.

    När VGT och jag läste etiken (typ i söndags Flört) så diskuterade vi just såndana här fall, eller om man sitter på flyget och de efterlyser sjukvårdspersonal. Alltså hur man skulle reagera. Idag så här halvvägs in på första terminen skulle jag inte ställa mig upp och skrika här är jag! Och skulle jag komma till en olycksplats skulle jag förmodligen inte kunna göra så mycket mer än någon annan. Men sen när man är färdig så blir det en annan sak. Då tror jag att man gör det automatiskt...
    Min bror är polis och det är han 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan. Tror det är det samma med oss uskor.

Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III