• Peand

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

     Glad Hejsan Glad  


     

    Här är vi ett gäng glada blivande undersköterskor, och även några som redan får titulera sig som det....


     

    Tillsammans stöttar och peppar vi varandra när motivationen tryter, vi gläds åt andras framgångar och hjälps åt när vi letar information. Vi finns här och stöttar när vi sliter våra hår i förtvivlan för att kroppens funktioner ska bankas in, när vi ska lära oss skillnaden mellan SoL och HSL, eller när vi inte förstår varför vi ska lära oss att göra en skarvsladd Fundersam


     Kort sagt finns vi här för varandra när vi kämpar på med våra studier


     Några av oss är precis i början och kommit så långt att de funderar på att börja läsa, andra har nyligen börjat, några är halvvägs och andra kämpar på sluttampen. Vissa är mammalediga och lagt böckerna på hyllan ett tag och andra pluggar så att pennorna glöder.

    Ja, detta är vi, de blivande super USKorna Skrattande
    Välkommna till oss!

     Glad Glad   Glad Glad

    Tidigare trådar:
    Part I - www.familjeliv.se/Forum-5-70/m13154498.html
    Part II - www.familjeliv.se/Forum-5-70/m16034044.html
  • Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III
  • Ida 84

    Jonna3: Det är helt okej! Jag gav upp själv och nu sitter jag och försöker skriva ihop nått bra innan jag skall gå till skolan om knappt en timme..


  • Jonna3

    fröken nollåtta:

    Åhh, jag gillar egentligen inte att snacka med folk så här, jag hade kunnat haft med det här på vårt föredrag om missförstånd i kommunikationen. Hade du och jag pratat IRL, så hade du hört på min röst vad jag menade, men eftersom man bara skriver kan man ju inte få med tonläge och miner osv, ja du vet ju vad jag menar.
    Klart jag var ironisk, kolla smilgubben som var med i det meddelandet.

    Lycka till på intervjun!

    Ida, ja, det är ju som sagt inte mitt ämne, jag vet inte ens om vi kommer få läsa något om bara funktionshinder, det är bara mot äldrevården. Visst är väl inte det något fel, men man blir lite låst sen när man ska jobba tycker jag.

    Hoppas du får ihop något bra.

  • Ida 84

    Jonna: När jag väl kommer till skolan visar det sig att läraren glömt tala om för mig att de flyttat fram nästa kursstart så jag har hela den här veckan med att klura ut något... Så jag får se om man kan få ihop något vettigt till slut ändå.. Sa till läraren att hon kunde kasta arbetet jag skickat till henne eftersom jag eg inte var färdig och det var helt okej som tur var..

    Har ni inga valbara kurser i sista terminen eller så?


  • Peand

    Jonna - jag förstod det ironiska i det du skrev Flört Men visst är det så att det kan vara lite lurigt att skriva och ibland är det ju så att alla kanske inte förstår det man vill få sagt eller att det tolkas på fel sätt.

    Ida - Vilken tur att det vart lite extra tid. Vad har du kommit fram till och är det något vi kan hjälpa dig med? Även om jag inte läst kursen så kan man ju spåna lite...
    Dock sitter jag på skolan och har data lektion nu Oskyldig men jag kan ju försöka....

  • Ida 84

    Peand: ja det är inte helt fel.. så nu skall jag passa på att vårstäda lägenheten och putsa fönster och så... och vara ute så mycket som möjligt om håller i sig...

    en del av uppgiften är: Jag skall fundera över om personer med svåra funktionshinder kan ha en plats i arbetslivet och i så fall hur. Och sedan olika förslag som jag skall motivera..


  • Peand

    Ida - Passa på att vara i solen. Rykten går om att de ska snöa i veckan.....

    När jag gick Turisthotell utbildningen som även hade en restaurang bit med sig så hade vi en blind kille som kom och berättade för oss om hur vi som blivande servitriser kunde hjälpa honom och andra blinda när de besökte restauranger. Kanske finns det frivilliga som kan föreläsa om hur det är att fungera i samhället om man har funktionshinder.
    Men usch vad svårt det var.... Ska tänka och återkommer....

  • Ida 84

    Peand: va? skojar du? det hoppas jag verkligen inte är sant...

    Skriv allt du kommer på så kanske min hjärna vaknar också... just nu är det helt hjärnsläpp... det enda jag kan tänka på är typ att byggnader och liknande inte alltid är anpassat till handikappade osv...


  • Fröken NollÅtta
    Ida 84 Så klart funktionshindrade kan jobba i samhället, fast kanske inte förresten utan det är mer skyddat som Samhall tex. På dagcenter. Gå in på din kommuns hemsida och kolla vad din kommun tex kan erbjuda, det brukar stå rätt så tydligt.

    Jonna 3 såg nu och jag ber om ursäkt *generad* Jag vet att det kan svårt att kommunicera ibland. Har själv stött på det problemet här på FL.

    Peand: Tack, börjar bli lite nervös nu. Är så himla trött också och skulle helst av allt vilja sova bara, men idag är en fulltecknad dag, med arbets intervju, BVC besök och bad på badhuset
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Peand

    Ida - jag har hört uppgifter om snö både i morgon och på torsdag. Man kan ju hoppas att det är helt fel eller att du bor i rätt del av landet och slipper allt.

    Fröken NollÅtta - Hoppas att det går bra men jag tror knappast att du kommer vara piggare efter badhuset Flört

    Håll för ögonen ni som vill för nu ska jag skryta Skrattande
    Fick tillbaks den sista uppgiften på Etiken, den som jag tjatat om så mycket - mina två religionsarbeten. Hur som helst kom de tillbaks idag med ett MVG. Så nu har jag lyckats få MVG på alla arbeten inom Etiken så slutbetyget på den kursen lär ju inte kunna bli så mycket annat.
    Hur kul som helst samtidigt som jag kände att nu höjdes prestationsribban lite, men bara av mig själv....

Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III