• Ida 84

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    God dag allihopa!
    Har varit hela dagen i GBG idag på ännu ett studiebesök. Så nu har jag massa bra idéer om hur man kan arbeta med ljud och färger och liknande för att stimulera våra sinnen.

    Peand: Du har all rätt att skryta! Var stolt över dig själv, du är ju jätteduktig!

    Fröken NollÅtta: Hoppas att praktiken skärper upp sig på slutet så du får vara med och se lite mer.

    Kattahossas & FamiljenPeura: Välkomna hit!


  • Ida 84

    Hej! hur går det för er?
    Jag skall skriva mitt arbete om kommunikation och bemötande idag är det tänkt, men motivationen vill inte infinna sig..
    Skall även skriva om ett störande beteende som dementa kan ha, men kan inte komma på nått kul att skriva om...


  • Ida 84
    Peand: Nu hoppas jag att jag kan få komma igång..*äntligen* först ringde mamma och ville fika, så jag tyckte att det kunde få bli en "morot" för att kunna plugga efteråt.. Det var bara det att precis när jag kommit innanför dörren här hemma igen ringer min pojkvän som är på svensexa och berättar att han har ramlat i vattnet...! Så det var bara att ge sig ut igen så han fick åka hem och duscha och sätta på sig torra kläder och sen in till närmsta skoaffär så jag fick köpa nya skor åt honom eftersom hans plånbok var borta med...*irriterad*
    Men nu skall jag använda ilskan åt att skriva istället och hoppas att jag kan få nån timme innan han ringer och vill nått annat..

    Det kan ju som sagt vara många störande beteenden. Läraren ville helst inte att vi skulle skriva om att de kan bli arga eftersom så många väljer att skriva om det... Funderar på oro/nattvandring eller nått... Får se vart jag hamnar..

    Det där med grupper är ju mycket att skriva om. Det är ju samma med de roller vi är i. Hemma med familjen, med kompisar, på jobb osv... Men jag tror nog att det räcker att du tar några exempel för att visa att du förstått uppgiften. annars kan man ju skriva hur mycket som helst...
  • Ida 84

    Peand: Han började dricka vid 9.30 så jag hoppas att han blir trött tidigt så jag slipper sitta uppe hela natten för att hämta honom sen..

    Ja det är ju vanligt med nattvandrare bland dementa. Så jag tänkte att det kunde vara lite intressant. Men hur hittar man lösningarna utan att inkräkta på integriteten osv. Man får ju inte låsa dörrar och sånt hur som helst.. svårt det där.
    Jag jobbar lite extra på ett ställe där en man är likadan. Han stänger alla dörrar han ser... ALLT ska vara stängt... Kan ta lång tid att få honom i säng om man inte är duktig att stänga dörrarna efter sig..


  • Ida 84
    jagosa43: Skulle vara jätteintressant om du ville berätta lite hur ni löst det. Hur får man dem att komma till ro på kvällen? skulle vara snällt om du gav mig några tips att spinna vidare på!
  • Ida 84

    Peand: Nu tror jag att jag vet hur det är att ha småbarn..

    Jagosa43: Tack så jättemycket! "babysitter" har jag aldrig hört talas om.. här är det mest larmmattor och liknande ifall de går ut ur rummen. Nu har jag mer att spinna vidare på! Tack igen!


  • Ida 84

    jagosa43: Ja absolut, det tror jag med. Att man hjälper dem att behålla tidsuppfattning och inte vänder på dygn och liknande.


  • Ida 84
    Peand: Jag får alltså se kvällen som preventivmedel... Jag är ju trött på det bara efter en halv dag, hur skulle jag då klara av det 24-7??
    Vilka lyxpass du jobbar..*avundsjuk* Annat är det med mina tre nästa pass som jag skall in om en vecka... då är det 21.30-7...*gäsp*

    Fröken NollÅtta: Skönt att armen är bättre! Härligt med småbarn som fingrar på allt.. Hoppas du får tag på henne iaf..
  • Ida 84
    Peand: Natt är inte det roligaste, men det är goa pengar... Just nu vet jag inte.. Men han var gullig som sa att han skulle ta taxi hem ikväll. Sen ringde han en gång till och ville att jag skulle hämta mer att dricka, då ville han att jag skulle ringa när jag åkte ut till honom.. Så jag får väl höra snart om han vill hem eller om han vill stanna.. Jag är iaf trött och vill sova, hur mycket man nu kommer kunna sova när han kommer hem och först skall dra hela kvällen i repris 15 ggr innan han somnar och snarkar så väggarna vibrerar..

    Fröken NollÅtta: Lycka till och hoppas hon hör av sig.
Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III