Mia Skäringer heter egentligen något annat – sanningen om namnet

Mia Skäringer är en av Sveriges mest populära och omtyckta skådespelerskor. Nu avslöjar hon att hon egentligen inte heter Mia Skäringer. 

Mia Skäringer avslöjar sanningen om namnet

Mia Skäringer Lázár är en svensk skådespelare, manusförfattare och komiker. Hon är främst känd för sin roll som Anna i den omåttligt populära humorserien ”Solsidan”. En roll hon även blev nominerad till en Guldbagge för Bästa kvinnliga huvudroll år 2017. 

Under 2010-talet fortsatte Skäringer att utveckla sin karriär med egna intervjuprogrammet "Mia på Grötö" och huvudroller i humorprogrammet "Ack Värmland" samt dramaserien "Ängelby".

 Hon startade även en populär podcast med Anna Mannheimer, "Skäringer & Mannheimer", som blev Sveriges största kommersiella podd innan den lades ner 2021. Därefter startade hon en ny podcast med Hampus Nessvold.

I höst är hon aktuell med den nya serien ”Tabitas tattoo och cär” på TV4.

Mia Skäringer heter egentligen något annat 

Att Mia Skäringer är en igenkänd och uppskattad skådespelerska råder det alltså ingen tvekan om. Men i en intervju med Hemtrevligt avslöjade hon nyligen något som många svenskar kommer chockas över – hon heter inte Mia Skäringer egentligen. 

Skådespelaren heter egentligen Maria Johansson, men hon började använda namnet Skäringer när hon var tolv år efter sin gammelmormor som hon stod nära, skriver sajten.

Gammelmormorn har tidigare sökt upp Mia i en dröm och sa ”Du behöver inte oroa dig han ska komma hem nu”. Kort därefter dog Mias pappa.

– Jag förstod att det var gammelmormor som sa till mig ”Du behöver inte bekymra dig, jag tar hand om honom”, har Skäringer tidigare berättat i SVT-programmet ”Vem tror du att du är”.