Inlägg från: Giftskåneman |Visa alla inlägg
  • Giftskåneman

    Överklaga soc beslut.

    Anonym (Sara) skrev 2024-09-18 10:25:25 följande:

    Det där är 100% fel. Jag har hyresrätt precis som min utflyttade äldsta dotter, båda vi har hemförsäkring. De flesta hyresvärdar kräver att man ska ha hemföräkring när man skriver kontrakt. Jag har drulleföräkring också och det har jag ordnat så min dotter också har.

    Om jag till exempel skulle råka orsaka en vattenskada i hyresrätten kan det kosta mig hur mycket som helst om jag inte har hemförsäkring. Det är jätteviktigt oavsett hur man bor. Det är inte bra att du sprider såna här totalt felaktiga påståenden på internet. 


    Har jag nånstans skrivit man inte behöver försäkring?
  • Giftskåneman
    Anonym (Sara) skrev 2024-09-18 10:53:44 följande:

    Du skrev att man inte har hemförsäkring om man bor i hyresrätt och det har man. Dessutom kräver många hyresvärdar att man har det. Och ja det heter hemförsäkring. Du skrev att man bara behöver lösöresförsäkring om man bor i hyresrätt, hur skulle det hjälpa om man råkar orsaka en vattenskada eller förstöra något i fastigheten tänkte du? 


    Tror verkligen inte du är rätt person att hjälpa dina grannar (om de nu är det) med nånting för du sprider så mycket felaktigheter och verkar inte ha koll på speciellt mycket. 


     Du har missuppfattat, sluta tjafa om försäkringen
  • Giftskåneman
    Anonym (Sara) skrev 2024-09-18 10:55:18 följande:
    Du svarade inte på min fråga utan tog upp hur svår dottern är. Du kan väl prata med henne även om hon kanske har ADHD och har lätt för att bli arg? Men du verkar bara vilja lyssna på föräldrarnas version.
    Har pratat med dottern i familjen, går inte nu då hon är omhändertagen, föräldrarna får inte träffa barnen, hur ska jag då kunna göra det.
  • Giftskåneman

    Att lösöresförsäkring var för de i lägenhet, hemförsäkring till för de i villa. 
    Eftersom du inte förstår skriven svenska kan jag inte göra mycket åt. Har skrivit svar på dina frågor, du har inte förstått, fortsätt då gissa.

  • Giftskåneman

    Jag vet inte, antar du känner dig redig när du påtalar det uppenbara.
    Kul se ditt inlägg i andra tråden, men låt mig då påtala min åsikt.
    Nä, ångrar mig, så får man inte skriva, men, du är inte den som sprider god stämning. Tvärtom, pompöst och högtravande, detta är vad jag vågar skriva.

  • Giftskåneman

    Ja precis, de kan få hjälp efter 1/6, inte innan.
    Sen tror jag inte de får hjälp, eftersom händelsen inträffade i maj, även om det skulle bli förhandlingar i förvaltningsrätten senare.

  • Giftskåneman
    EpicF skrev 2024-09-18 17:41:18 följande:
    Nej, jag påstod aldrig att man kan få hjälp bakåt i tid.

    Men de har kunnat få juridisk hjälp sedan runt 2,5 månder (beroende på bolagets vilkor). Juridisk hjälp kan man också behöva även vid en frivillig sol-placering, speciellt om man inte helt förstår varför och har de problem som ts grannar har. Då är juridisk hjälp bra att få. 

    Ja, självklart får man hjälp från den dagen man blev medlem i en fackförening. Därför är det alltid bra att vara med i en fackförening från början. 

    Hur lång karenstiden för juridisk hjälp är beroende på försäkringsbolag. De bolaget jag har kan man få juridisk hjälp, oavsett orsak, månaden efter man tecknat försäkringen.
    Jättebra att veta, vi har inte visst hur det har förhållits sig vid sol, men som sagt, de lär inte få hjälp ändå, de får kolla upp det, men låter för bra för att vara sant
  • Giftskåneman

    Vi har gått igenom pärmen beslut och orosanmälningarna, diskuterat, vad har ni gjort för fel här.
    Vissa av orosanmälningarna är vansinniga, andra ligger det befogad kritik i.
    Har sagt att det är som när man besiktigar bilen och får många 2or, man tar lappen och åtgärdar ett fel i taget, när alla fel är fixade kan man göra ombesiktning.
    Så är väl där vi är nu, tar bort tvåorna men inte redo för ombesiktning.
    Men så jättesvårt i vissa fall vad man ska åtgärda, tex stora barnet ville ha läsk till frukost vid hembesök av soc, och frun sa, du vet vi bara har läsk på lördagar, och barnet blev jätteledsen och sprang därifrån.
    Soc menade att frun skulle springa efter barnet , de har öppen planlösning så barnet var i samma rum.
    Soc menar att frun skulle förklara för barnet varför man inte får läsk till frukost, frun sa att detta händer varje gång det blitit läsk över, och att barnet alltid får samma svar, vi väntar till lördag. Känns som både frun och soc har rätt, mitt hemmanickrade förslag var, köp inte för mycket läsk så behöver ni inte ha denna diskussion varje gång.
    En enkel lösning som kan undvika konfrontion i fortsättningen. Frun menar hon satt gränser, soc menar att man inte bara kan säga, nej vänta till lördag, jag vet inte.

Svar på tråden Överklaga soc beslut.