Inlägg från: Anonym (Myggan89) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Myggan89)

    BIM September 2024

    Siripiri skrev 2024-09-17 20:08:29 följande:
    Någon sade att det vara positivt med förkylning efter ÄL, blev också krasslig efter ÄL och jag fick ju mitt plus, så behöver inte vara dåligt  Hjärta
    Nä men! Vad spännande 😍 tack för pepp ❤️
  • Anonym (Myggan89)
    Babybooom24 skrev 2024-09-17 22:30:48 följande:

    Grattis till alla som plussat!! och styrkekramar till alla som hoppar över till oktobertråden!Hjärta

    Men!! till alla som fortfarande inväntar BIM, kanske ni mot slutet - jag har den 30/9 och tror jag prickade in min ägglossning i förrigår. Eller iaf några dagar innan + på morgonen på vad jag tror vad min ÄL-dag.

    Hur mår ni? som har BIM mot slutet av september? Har ni några symptom eller för tidigt ännu? så jobbigt - kan inte tänka på annat än att googla/analysera symptom - om något känns minsta annorlunda! Tycker mig ha lite metallsmak i munnen!


    Jag har BIM om typ en vecka. 25/26 där nån gång. Så jag är fortfarande väldigt tidigt.. har inga symptom. Men är också jätteförkyld så antar kroppen mest fokuserar på att få mig frisk. 


    Brukar annars få ömma bröstvårtor ganska snabbt efter ÄL fram till mens. Så antar det kommer snart. Jag känner igen känslan av att analysera allt. Vi har försökt i fyra månader nu utan framgång, denna cykeln ska jag inte googla och analysera (lättare sagt än gjort). Men mina chanser är ganska små för var bortrest precis innan ÄL så fick bara till det två-tre dagar innan och thats it. Så inte höga förhoppningar direkt 😅

    Lycka till 🥰

  • Anonym (Myggan89)
    Anonym (Rutiga) skrev 2024-09-18 06:07:31 följande:

    Jag har BIM 27/9. 
    Men ingenting har hänt! Testat ägglossnings test varje dag men negativ hela tiden samma som förra i augusti månad suck men vi har såklart sex varann dag för säkerhets skull. 
    Första gången med ägglossnings test sen augusti månad. Förra gången när jag blev gravid med första barnet följde jag bara på appen. 


    antar ingen ägglossning i månad?! 😢


    Tar du tempen? Det är egentligen det enda säkra sättet att bekräfta när ÄL har skett. Ibland ger inte testen utslag fast du har ägglossat.. 

    Kan ju också vara så att kroppen inte haft ÄL denna månad, eller att den var tidigare/senare än du trott

    Håller tummarna🤞 
  • Anonym (Myggan89)
    Anonym (Rutiga) skrev 2024-09-18 09:54:12 följande:

    Har försökt men tycker ej det går bra, eller jag fattar egentligen inte exakt hur man gör. Läste att man måste tempa kvar i sängen och i samma tid varje Dag?
    ökar tempen om man får ägglossning? 


    tack för pepp 🙏


    Nä det kan vara lite krångligt till en början. Men ja, du ska tempa när du ligger kvar i sängen precis när du vaknat. Jag brukar ha termometern under kudden för easy access 😅 och precis, samma tid varje dag. Men jag tror typ jag diffar max en timme varje morgon och för mig funkar det Iaf  


    Precis! Tempen stiger efter ägglossning ganska rejält. Jag kan visa min kurva denna månad för referens. Ingen perfekt månad då jag varit lite sjuk så vet inte hur väl alla temperaturer stämmer men ungefär så här kan det se ut. 


    Tempen stiger i alla fall efter ÄL

  • Anonym (Myggan89)
    Anonym (Myggan89) skrev 2024-09-18 11:17:29 följande:

    Nä det kan vara lite krångligt till en början. Men ja, du ska tempa när du ligger kvar i sängen precis när du vaknat. Jag brukar ha termometern under kudden för easy access 😅 och precis, samma tid varje dag. Men jag tror typ jag diffar max en timme varje morgon och för mig funkar det Iaf  


    Precis! Tempen stiger efter ägglossning ganska rejält. Jag kan visa min kurva denna månad för referens. Ingen perfekt månad då jag varit lite sjuk så vet inte hur väl alla temperaturer stämmer men ungefär så här kan det se ut. 


    Tempen stiger i alla fall efter ÄL




    bilden kom inte med i förra inlägget. Sorry
  • Anonym (Myggan89)
    Eost skrev 2024-09-18 12:32:06 följande:

    Hej, 

    hoppar in här. denna cykel är det första gången jag tempar och skulle vilja höra era tankar om min graf. min cykel brukar vara på 32 dagar men NC har bedömt att jag denna cykel endast kommer ha 28 dagars cykel, men jag tänker att appen tänkt fel bara. har alltid haft 12 dagars lutealfas. 


    kan dippen på cd 22 vara när ägget fäst? väldigt mycket önsketänkande här. 


    en skillnad från tidigare cykler är att jag from cd25 och framåt har gått på toa och gjort nummer 2 minst en gång om dagen, vilket jag aldrig gör annars!! och tidigare cykler har jag alltid varit förstoppad tills dagen innan mens. Så det har alltid varit ett säkert kort, vetat exakt att mensen kommit dagen efter jag varit på toa. Men det är alltså inte alls lika denna cykel. Gott tecken? önsketänkande här med Skäms

    någon som har någon tanke? hur tycker ni min graf ser ut?

    /E


    Alltid svårt att analysera någon annans graf då det är så himla individuellt 😊  men ägget kanske fäste cd22, därav dippen, kan också ha varit något helt annat som påverkade. Men oavsett så har du ju fortsatt hög temp ganska många dagar efter ÄL. 

    Har du tagit ett test?
  • Anonym (Myggan89)
    Eost skrev 2024-09-18 13:21:51 följande:

    ja det förstås! 


    tog ett test imorse, RFSU vanliga. Men det var negativt. Dock så har jag ju egentligen bim 22-23 sep :) så det är ju några dagar kvar. Läste även i en annan tråd att många inte gillade RFSU testerna då de visat negativt medans andra test visat positiv?


    Jag fattar! Men då är det nog lite för tidigt för ett vanligt test. Rekommenderar att ta ett digitalt test om man testar före bim så slipper man analysera svaga streck osv. Så står det gravid eller inte gravid. Mycket skönare 😅

    men jag hoppas det slår över till positivt närmare bim 🥰
  • Anonym (Myggan89)
    Anonym (Nyckelpigan) skrev 2024-09-18 13:28:51 följande:
    Jag är lite i samma sits. Eller jag har bim imorgon och testade första gången nyss och fick + med CB digital men - med RFSUs vanliga stickor 
    Kul!! Grattis 😍
  • Anonym (Myggan89)
    Anonym (Rutiga) skrev 2024-09-18 17:17:29 följande:

    Tack så mycket för förklaring och nu har jag hämtat app, samma som du har. känns kul att prova!
    Bra idé att ha termometern under kudden 😄
    Appen är på engelska , vet du om man kan ändra till svenska språk? 


    Jag börjar tempa imorgon morgon även om det var nog över med ägglossning nu. Bra att börja lära att tempa på rätt sätt. 


    Så lite så 😊stort lycka till!! och helt rätt att bara sätta igång oavsett var du är i cykeln 

    Tror det kommer gå galant!
    Hmm nä inte vad jag vet, så kan man inte ändra språk. Kanske finns nån annan app på svenska men tror inte fertility friend finns på svenska 
  • Anonym (Myggan89)
    Kanelkringla skrev 2024-09-19 12:26:36 följande:

    Fick visst inte med bilden 


    Positivt ju!! Grattis 😍😍
  • Anonym (Myggan89)
    Mikaaelaa skrev 2024-09-19 21:43:20 följande:

    Hur går de för er som snart har BIM/ har passerat BIM?
    Har ni gjort något test än? Jag ska testa för första gången i morgon på BIM-3.


    Jag debatterar lite om jag ska testa tidigt eller helt skippa det och vänta tills efter BIM. Hatar negativa test men ibland blir också väntan och ovissheten för stor. Kan inte sova, kan inte tänka på något annat så ibland bara MÅSTE jag testa för att stilla tankarna. 


    Är bara på ÄL+6/7 idag så testa tidigt blir isåfall tidigast på söndag. Får se hur det blir..

    Stort lycka till imorgon ❤️

  • Anonym (Myggan89)
    Anonym (L) skrev 2024-09-19 15:39:57 följande:

    Hej,

    jag har inte varit med i tråden innan då jag inte trodde jag skulle hinna få ägglossning denna månaden, tog ut spiralen denna veckan. Men nu verkar det vara på g - jag funderar dock på registreringen i min app, den säger att LH är lågt men jag tycker det ser ut som att det ska bli positivt ikväll/imorgon? Kan tillägga att jag har 0 koll på när min mens borde komma eftersom jag inte haft någon med spiral, men hade en liten blödning 6e september som jag skrivit in som beräknad mens trots att det bara varade någon timme.


    Är jag helt ute och cyklar?????


    Ser absolut ut som det kan slå över till positivt snart. Tänk inte så mkt på om appen registrerar testen som ?högt/lågt? osv. Du gör nog bäst i att själv bedöma styrkan på strecken och även räkna in övriga symptom 😊 tempar du?
  • Anonym (Myggan89)
    Siripiri skrev 2024-09-20 06:12:59 följande:

    Blir nog att hoppa över till BIM oktober tråden.. 


    Brösten slutade ömma igår typ och idag har tempen hoppat ner samt vilopulsen 😞


    Förlåt vill inte alls vara okänslig bara förstå, du har ju plussat? Varför skulle du inte längre vara gravid? ❤️ symptom kan ju komma och gå utan att något är tokigt. Och har läst att man ska sluta temps efter positivt test. Plus att du ligger ju ändå över cover line. Men har du kraftiga blödningar eller dylikt? Hoppas frågan är okej och jag menar bara väl 🙏💕
  • Anonym (Myggan89)
    Anonym (L) skrev 2024-09-20 07:47:51 följande:
    Tack för input :) nej det gör jag inte, har svårt att lyckas med en och samma tidpunkt varje dag då vår son inte alltid vaknar samma tidpunkt, ibland 5 och ibland 7..  hur löser ni det? ställer ni klockan på 5 och tempar för att sedan somna om, om ni har barn som inte sover regelbundna tider dvs :)
    Har inga barn så det är inte ett problem. Men jag kan också vakna oregelbundet ibland men brukar ändå få till det inom ramen så att säga 😊 finns även en omvandlare man kan använda om klockslaget diffar. Då skriver man in sin temp och vilket klockslag man tog tempen. Sen skriver man in vilken tid man NORMALT tar tempen och så räknar den ut. Kanske inte 100% tillförlitligt. Jag skulle säga att det viktigaste är att du ser en ökning i temp efter ägglossning så får du inte till det exakt alla dagar i en månad kanske det inte är hela världen 😅

    Men vet inte hur andra med barn gör? Kan säkert någon svara på
  • Anonym (Myggan89)
    Prisma55 skrev 2024-09-20 09:27:13 följande:

    hoppas hoppas! Har försökt över 3 år och endast lyckats med abort i v14 och ett utomkvedshavandeskap. Så man blir ju sååå spänd o nyfiken. Har dock inga tester hemma, så tog det jag hade men vågar inte hoppas för visst kan dom där testerna visa felaktigt? :) 


    Ja säkrast är ju såklart med gravtest 😊
  • Anonym (Myggan89)
    Prisma55 skrev 2024-09-20 12:03:18 följande:

    jag tog ett till ÄL test o ett gravidtest 😭😭😭🙏🏼🙏🏼  så glad efter denna långa resa, även om vad som fortfarande kan hända 



    Woho! Grattis!!! 🥳🥳 fint plus 🥰
  • Anonym (Myggan89)
    Siripiri skrev 2024-09-20 14:12:12 följande:
    Nejdå du är inte okänslig ♥️ 
    just för att temp och vilopuls är lägre, samt tog ett CB med veckoindikator och det visade fortfarande 2-3v, när det borde visa +3.. Läst i flera trådar kring symtom som försvunnit eller varit vacklade och det vart MA, även dipp av temp som slutat i missfall. Plussade ju i vintras, sedan slutade brösten ömma och sen kom mensen :( Har bara fortsatt vanliga vita flytningar vilket många med MA verkar fortsätta ha..  Ska såklart höra av mig till mödravården efter helgen om mensen inte kommit så man får ta blodprov och se vad HCGt ligger på. 
    Jag förstår. Och tack för att du orkar förklara ❤️
    Har själv varit med om MA, i v 9 fick jag bekräftat via tidigt UL och började blöda i v 11. Det är absolut tufft och svårt att gå igenom. Jag kan inte säga att jag hade liknande ?symptom? som dig men om det är okej vill jag ändå skicka hopp!! 🤞🥰 man vet aldrig förrän man kollat upp. Och jag håller alla tummar för dig! lycka till!
  • Anonym (Myggan89)
    Siripiri skrev 2024-09-20 14:40:15 följande:
    Ingen orsak ♥️ 
    ahh juste! så tråkigt :( Hur betedde sig din graviditet innan och efter v 9, märkte du någon skillnad i symtom innan du började blöda? ♥️ 

     Tack fina du🥰
    Ja, jag tyckte mig känna lite symptom som försvann, som tex ömma bröst. Men läste att det hänt många som haft lyckade graviditeter också. Det största jag märke var bruna flytningar/spottings. Små bruna blödningar som började kanske i v 6-7, väldigt sparsamt och rätt sällan. Kunde gå flera dagar nästan en vecka emellan. Sen i början av v 9 var det typ varje dag och då kom även lite rött blod. Så därför bokade jag UL som bekräftade missfall och att blödningen var på väg att starta. Men ang mina flytningar så läste jag också att det kan vara helt normalt. Och min barnmorska sa samma sak. Så därför jag vill skicka hopp för att symptom på missfall/MA kan också vara helt normala symptom vid graviditet. ❤️ kämpa ❤️🥰
Svar på tråden BIM September 2024