• Anonym (Anonym)

    Tredje barn för att få bägge könen?

    Ok, känsligt tema, jag vet. Men ville höra om det är någon här som skaffat ett tredje barn delvis för chansen att få ett barn av motsatt kön mot dem ni redan har?

    Har två pojkar och är egentligen väldigt nöjd med vår familjestorlek. Vi räcker till som föräldrar, boendet räcker till, och vi har både tid, pengar och ork att finnas där för barnen. Däremot hör jag så ofta om hur härligt det är att ha en dotter med, hur det är annorlunda, hur man får andra saker både nu och senare. Så jag funderar ju.

    Nu är det ju ingen garanti att nästa barn blir en dotter alls, givet att vi har fler pojkar med i släkterna på bägge sidor. En pojke till vore också fint dock - de två vi har är ljuvliga. Men frågan då blir ju lite mer om det vore bättre med att stanna vid två och verkligen räcka till.

    Någon annan som gått i samma funderingar? Hur gjorde ni tillslut och hur blev det?

  • Svar på tråden Tredje barn för att få bägge könen?
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Nej) skrev 2024-07-19 15:13:27 följande:

    Jag tänkte inte så.
     Jag ville ha en trea eftersom de andra 2 var så fina tillsammans. De första är tjejer och jag önskade faktiskt att 3an blev en tjej. Detta trots att jag önskade både första och andra graviditeten att det skulle bli en pojke. Mest för att jag ville att syskonen skulle ha varandra. 

    3an blev en pojke MEN det blev oxå väldigt mycket mer att stå i och mycket att inte räcka till. Din barnlänktan låter inte sååå stark om jag läser inlägget(kanske jag har fel) men jag hade inte satsat på nr 3. 

    Jag älskar min son men om jag kunde ändra mig hade jag nog gjort det. Kvalitetstiden som jag får med barnen är mycket mindre och det är tufft att inte kunna vara där som man vill.


    Tack för ditt ärliga svar! Jag har en rätt stark barnlängtan men också en rädsla att inte räcka till. Detta eftersom jag är någon som själv mår dåligt när jag känner mig otillräcklig, och jag har lite oro kring hur det skulle bli om jag verkligen blev för splittrad med barnen. Samtidigt älskar jag barn och de två jag har är mina största kärlekar i livet.
  • Anonym (Förstår längtan)

    Det du ska tänka på är om du har orken och riktiga viljan för ett tredje barn.Dessutom ekonomin spelar roll.

  • Anonym (Förstår längtan)

    Många önskar dig en av varje ,för att stilla sin nyfikenhet.Men viktigaste är lyckan och bra hälsa.

  • Anonym (Laban)

    Detta är en fråga som ofta lockar fram de mest vidriga kyrktanter världen någonsin skådat när det kommer till "moral".

    Givetvis är det olika med pojkar och flickor och givetvis är det fullt naturligt att hoppas lite extra på det ena eller det andra könet. Jag finner det inget konstigt alls. Alla har sin bild av sin kommande familj och sitt föräldraskap. 

    Som yngre såg mig mig själv som far till endast söner. Det ändrades dock under min frus första graviditet till att jag önskade en flicka och blev smått besviken när vi fick reda på att det var en pojke. Besvikelsen gick lyckligtvis snabbt över och kom inte tillbaka.

    Har idag 3 barn av bägge könen och det är ett fantastiskt privilegium. Jag skulle absolut köra på en till och hoppas på att ni får en av det andra könet. Blir det inte så kommer det barnet ändå älskas lika mycket som de andra. 

     

  • Anonym (L)

    Min kusin hade 4 pojkar och fick som femte barn en flicka. Alla var så säkra på att det skulle bli en pojke till Men detta var då med en ny partner och vad jag förstår så spelar det in också. 

  • Anonym (Jadu)

    Vi har 3 barn flicka pojke flicka 
    När jag var gravid med 3e var det faktiskt flera som uttryckte förvåning över ett 3e eftersom "ni har ju redan en av varje "

    Jag vet och hör att många har drömmar om just döttrar
    Men kom ihåg att det är så otroligt mycket personlighet och så lite en fråga om kön

    Äldsta dottern är pappas flicka. Alltid varit och kommer alltid förbli.
    Hon är vuxen idag. Hon har aldrig varit tjejig utan mer som en pojkflicka
    Sport som största intresse 
    Sonen är en betydligt mildare person. Mjuk och lugn. Lättsam. Musik och friluftsliv som största intresse 
    Minsta dottern är mer vild än tam. 
    Kavat som få.
    Aldrig stilla som liten och knappt nu som tonåring heller. Även hon en pojkflicka 

    Skaffa 3an om ni vill ha 3 barn.
    Kanske blir det en tös, men den tösen kan vara pojkigare än de söner ni redan har.

  • Anonym (Ulf)

    Vi skaffade barn för att vi ville ha barn. Första gången fick vi en dotter, andra tvillingdöttrar och när vi väntade fyran hoppades alla på en pojke åt oss. Vi tyckte att det gjorde detsamma. Det blev en pojke så när vi väntade barn en gång till tyckte folk att det var onödigt. Nummer fem och sex(tvillingar igen) blev döttrar.

    Skaffa barn för att ni vill ha barn. Man vet ju heller aldrig vilka intressen barnen kommer att få. Jag delar mitt största intresse, fotboll,  med samtliga döttrar. Till och med de två minisarna har börjat på bollskola nu. Sonen kan titta på fotboll och gillar att heja på sina systrar, men han valde en helt annan sport som varken jag eller frugan hade provat och har nog aldrig ens kickat boll i trädgården. 

  • Anonym (Verkar vanligt)

    Om du börjar titta på syskonkullar i din närhet, både yngre och äldre sp kommer du troligtvis se ett mönster att det är betydligt vanligare med tre barn om de två första har samna kön. Om familjen har fler barn än tre så är min erfarenhet att mönstret inte är lika tydligt. Så min slutsats är att många verkar skaffa rn trea för att försöka få barn av båda könen.

  • Anonym (Hanna)

    Vi fick fyra pojkar,  och vi var helt nöjda med det och färdiga med barn.   
    Sen när jag var 42 år blev jag helt plötsligt, oplanerat och oväntat gravid, trots preventivmedel.    Vi hade inte alls tänkt oss fler barn, men abort kändes inte som ett alternativ.   
    Det blev en liten tjej.    Hon har precis fyllt tre år och är helt underbar och härlig,  precis som killarna var.  
    Känner ni att ni kan ta hand om ett barn till så kör på det! 
    Men ställ er också frågan hur ni hade gjort om ni kunnat se in i framtiden och redan nu visste att det var en pojke?     
    Hade ni fortfarande haft samma tankar på ett barn till? 

  • Körsbärsdalen

    Tånk såhär:

    Detta barn kommer garanterat bli en pojke, en son, en lillebror - inget annat. Vill du då ha ett tredje barn? Jag tror att det kan vara bra att tänka den tanken innan man slänger kondomer och drar ut spiraler, för det svarar lite på frågan om det är ett till barn ni helst vi ha, eller om det är en dotter ni helst vill ha.

    Vi har fem barn och har fått varannan sort, pojke-flicka-pojke-flicka-pojke. Vi har varje gång velat ha ett BARN och aldrig tänkt att vi vill ha en särskild sort, men det är såklart lätt att säga när vi fick en av varje med första och andra barnet. Oavsett så var vi dock helt säkra redan från början på att vi ville ha en stor familj, så vi hade absolut skaffat ett tredje barn när vi hade två oavsett könen på barnen, men jag hade säkert hoppats på en flicka om jag redan haft två pojkar. Den biten är nog rätt vanlig (hoppas på ett visst kön alltså, om man redan har av den andra sorten) tror jag, men däremot bör man nog primärt vilja vilja VILJA ha ett till BARN snarare än att man gör det hela för att få just en son/dotter.

Svar på tråden Tredje barn för att få bägge könen?