• Anonym

    Har legat med min systers kille

    Mia04 skrev 2024-06-05 09:06:13 följande:
    Jasså?
    Ja. Och just den här gärningen fick konsekvensen att du åker ut. Det kan du inte göra något åt.
    Du gjorde själv avvägandet "vinning mot konsekvens" och valde att vinningen kändes större samt accepterade konsekvensen.
    Det kan du ju inte ångra nu. Du valde själv.

    Du ska helt enkelt UT och det är ditt eget ansvar att bli av någonstans. Det är ju inte att "trycka ner" eller något annat löjligt. Det är bara objektiv, neutral fakta.
  • Anonym
    Goneril skrev 2024-06-05 12:04:38 följande:

    "Ung och dum" är det återkommande mantrat i tråden. När jag läser det TS skriver, till exempel att hon betraktar mammans högst rimliga krav som "tjat", får jag en annan bild. Att dessutom hoppa i säng med svågern och på allvar tro att ett "förlåt" skulle ställa allt tillrätta är inte bara dumhet utan tyder på något annat, diagnos av något slag.                                                                                                                                                                      Om nu TS lider av en lindrigare funktionsnedsättning är det ju väldigt illa att svågern utnyttjat den, den största skulden här vilar på honom. Han ska inte dricka sprit med någon som uppenbarligen inte har fullt förstånd, det borde han hålla sig för god för. Nu har han fått ta konsekvenserna av sitt handlade och blev utkastad med huvudet före.                                                                                                                                                                         Nu är systerns äktenskap i spillror och TS hemlös i det närmaste. Hon får väl böna och be "morsan" om husrum mot att hon utfäster sig att storstäda och fortsättningsvis dela hushållsarbetet, såsom en myndig person förväntas klara av, det vill säga om inte en diagnos är ett faktum. I så fall behöver TS boendestöd och en bostad genom kommunens försorg.                                                                                                                               Ponera att TS är normalbegåvad och just lämnat gymnasiet, förhoppningsvis med godkända betyg i alla ämnen. Hon ska då börja plugga på högskola och där handlar det om eget ansvar för studierna, det är inte som på gymnasiet. Att sköta sig i fortsättningen i alla avseenden är ett sätt att bli tagen till nåder i släkten, om inte en diagnos kräver andra åtgärder förstås.                                                        


    Naturligtvis har ts behov eller eventuella diagnoser ingen som helst inverkan på huruvida hon ska skickas ut i skogen som laglös eller ej.
  • Anonym
    tkisågildytebO skrev 2024-06-05 12:39:31 följande:

    Det jag ville ha sagt, är att det upplägget du pratar om är inte gemensam ekonomi, för det bygger på ett helt annat tankesätt


    Säkert jätteintressant men varför ville du ha det sagt här? TS boende hos systern är nog inte främst en ekonomisk fråga efter detta.
  • Anonym
    Mia04 skrev 2024-06-06 00:26:32 följande:

    Men jag har ju ingen bättre ursäkt så då får det bli så.

     vadå tacka henne för att hon skickar ut mig. 


    jag har tagit mitt straff 


    Har du? Vad var det för straff som du tog då?
  • Anonym
    Mia04 skrev 2024-06-05 23:21:54 följande:
    som sagt jag har gjort fel men ångrar. Borde förtjäna en andra chans.
    Extremt konstigt svar.
    Du hade ju din chans men valde som sagt mellan en handling och dess konsekvens, eller att låta bli. Du ansåg att handlingen var värd det, och ska ta konsekvenserna: att du åker ut. Det var ditt VAL.

    Nu försöker du få ett andra val för att du var DUM?!?! Det är väl för fan den sämsta tänkbara anledningen? Om du är "ung och dum" och inte tillför något så är väl det bästa för alla att du överlever max två meter ut på gatan, eller?
    Det är väl MÖJLIGEN om du inte varit dum och faktiskt hade tillfört något som du kunde ha fått en andra chans?
    Varför skulle omvärlden ge en andra chans till någon som redan gjort bort sig och dessutom är "ung och dum"?
  • Anonym

    Förra gången TS startade en tråd så handlade den om att hon hade varit otrogen (surprise!) och därför var osäker på om det var hennes egen killes barn hon nu var på smällen med.
    Retoriken och bristen på självinsikt i övrigt identisk.

  • Meddelande borttaget
  • Anonym
    Mia04 skrev 2024-06-08 03:47:02 följande:
    Jasså, för vad? Nej, jag är verkligen ingen barnrumpa..
    Du upprepar ju själv hela tiden att du är det?
  • Anonym
    Mia04 skrev 2024-06-08 19:41:16 följande:
    Kärring
    Hur går det med ungen som var på G i den förra tråden? Har du dragit ner snittet för jordens människovärde med ännu fler gener nu och vet du i så fall vilket av dina offer som är fadern?
  • Anonym
    Mia04 skrev 2024-06-14 09:40:09 följande:
    Klart att det är synd om mig
    Varför det? Du valde ju din egen sitattion?
Svar på tråden Har legat med min systers kille