• Anonym (Hm)

    Ingen av oss vågar ta steget, vad göra?

    Anonym (S) skrev 2024-05-14 22:16:16 följande:
    Det enda du kan styra över är att du isf tar initiativ. Du kan ju inte tvinga någon annan att göra det. Du vet dessutom inte heller hur hon känner, faktiskt.
    Exakt. Det är därför jag funderar på att lägga ner hela den här grejen, än att gå och vänta på något som inte kommer bli något.
    och satsa på någon tjej jag träffar mer naturlig väg där vi måste prata, eller genom gemensam kompisar, eller kanske på någon dejtingsida.

    Även om jag ofta tänker på denna tjej, vilket gör mig väldigt blyg också, jag har många gånger tänkt att nu ska jag ta initiativ, men så blir det aldrig av ändå, och jag samtidigt hoppas på att hon ska göra det, men tänker mer om jag borde lägga ner istället för att hoppas på det? 
  • Anonym (Hm)
    Anonym (Tuff love) skrev 2024-05-13 20:47:20 följande:

    Testa att ha ögonkontakt med henne, om du får respons t.ex om hon tittar tillbaka och typ ler, så kan du fråga henne om fika eller sådant. Annars får du släppa. Ibland när två attraherade till varandra men inget händer beror det på en av parterna inte är redo för nån anledning. Minns när jag pluggade var jag förtjust i en kursare, det var ömsesidigt men på den tiden var jag inte redo för honom och tyckte inte att de kommer att leda till något heller därför var jag passiv. Sedan frågade han om vi kunde fika(uppfattade mig dom blyg säkert) det blev inte förtjust. 


    Någon annan hade jag en likadan situation men det var jag som tog steget sedan blev det inget, den där gången var han passiv.  Då började jag inse att det är verkligen inte menar ibland. Det kan bero på att den andra person har känslor eller attraherad men inte tillräckligt mycket för att inleda en relation. 


    Om du nu väldigt attraherad att det gör ont fråga ut henne, men tänk på att det finns en stor chans att fet inte blir något så att du inte får ditt hjärta krossat. Det är farligt när man håller på med attraktion och blickar långt för att hjärnan börjar uppfatta det som en äkta relation, blir det inte av kommer det att föra svin ont i hjärtat och man håller på att bli knäpp för att man inte förstår varför man ens ledsen och besviken på någon som man inte ens känner.

    Lycka till!


    Exakt så känner jag. Det är inte bara ett vanligt intresse från min sida, utan jag tänker på henne hela tiden. Och jag vill gå vidare, samtidigt som hon ger mig tecken hela tiden, men ingen av oss gör något. 
  • Anonym (Hm)
    Anonym (S) skrev 2024-05-14 22:38:34 följande:
    Det är ju din förlust isf. Jag förstår inte varför du är intresserad av en tjej som inte ens pratar med dig. Obegripligt.
    Ja. Hade jag fått bestämma hade jag inte varit intresserad av henne, speciellt när det inte verka bli något. Men det verkar inte som att jag styr över det. Hon kommer i mina tankar hela tiden ändå. Och jag blir nervös och blyg runt henne.
  • Anonym (Hm)
    Anonym (Våga och sluta undra!) skrev 2024-05-15 15:02:07 följande:
    Men alltså den här Janne Max, vad är det för filur här? Har du reflekterat över att i ALLA trådar där du medverkat i och skrivit om PRECIS DESSA åsikter (så som att män ska ta initiativet, men att de inte vill det samtidigt, att de säger dittan och dattan fram och tillbaka) så möts du ALLTID av kommentarer från i princip alla andra som motsäger dig? Varför är det så tror du? Vad för erfarenhet har du egentligen, om du säger att du "kunde blivit av med oskulden vid 26 års ålder", säger inte det dig något om att du är helt ute och cyklar i dina egna resonemang? Nej, du fortsätter om och om och om igen på samma hjulspår som ett trasigt kasettband som spelar samma låt på repeat.

    Utifrån min erfarenhet så har jag stött på många tjejer som tagit initiativet, men inte för att jag varit passiv utan snarare i situationer där de velat ta för sig och visa sitt intresse. I flera fall har deras initiativ blivit grunden till mitt intresse för dem. 

    Till TS: Du måste våga för att vinna! Fortune favors the brave, svårare än så är det inte. Jag säger inte att du måste ta initiativet för att du är man, nej. Jag säger att du måste ta initiativet för att du uppenbarligen tycker väldigt mycket om (eller är attraherad av) denna tjejen, och du vet inte vart hon står och hon har inte tagit initiativet själv. Ekvationen är enkel - antingen så gör du ingenting och fortsätter undra och tänka på henne, eller så tar du makten över ditt liv och faktiskt gör något åt saken! Man måste lära sig att ta för sig, och man måste lära sig att hantera att det inte alltid går så som man vill när känslorna inte är besvarade. Men om du inte frågar kommer du alltid undra. Är det värt det? Du har en potentiell möjlighet att uppleva ett äventyr med en ny person - det händer inte varje dag i livet att man hittar någon som man blir så magnetiskt dragen till.

    Uppmuntrar dig till att försöka, du har inget att förlora. Oavsett vad hon säger, så är det värt det!
    Hur menar du med att deras initiativ har blivit grunden för ditt intresse? 
    Var du inte intresserad innan men när du visste att hon var det så blev du intresserad? 

    Ja det är ju verkligen så att man inte varje dag man hittar någon som man känner så för. Vilket även gör att man blir mer tillbakadragen och blyg.
    Jag tror ju och hoppas att hon känner samma för mig.Och inte att hon plötsligt blir intresserad när jag tar initiativet? 
  • Anonym (Hm)
    1omtänksam skrev 2024-05-14 23:49:22 följande:

    Hej Ts! 
    Det är jobbigt att sväva i ovisshet. Eller när det finns en spänning och en attraktion i luften men ingetbgörs. Vet själv exakt hur det känns. Hur lång tid har det gått?  Du skriver att ni båda är blyga samt att det gått för länge nu och att ni hamnat i nåt "konstigt läge" hur menar du då? Jag tycker du ska ta initiativet. Skickar lite mod till dig :) fråga henne om en kaffe eller glass eller ett glas på stan. Sen säger du till henne öga mot öga att du känner dig attraherad av henne. Om DU tar första steget, så kan det bli så att allt blir mycket lättare för er. Sen  Då vet båda. Och hon kan också svara dig på hur hon ser både på det du säger och på vad som händer. 

    Så kom igen nu ts! Ta steget!  Berätta för henne att du gillar henne och att du attraheras. Berätta sen för oss hur det gick. Om du vill. Jag lyssnar. Jag tänker även, med anledning av ditt inlägg, att liver är kort. Det vore synd om ni två gick miste om varandra på grund av att ingen av er sa som det var. Att det finns något mellan e

    Seså ts - berättta för henne nu :) lycka till! :).


    Det har gått ca 8 månader nu, och med konstigt läge är nog just att det gått så länge med signaler fram och tillbaka, men ingen gör något? Man får liksom känslan att jag kanske bara borde lägga ner?
    Med tanke på att jag bara tänker på henne hela tiden, och hon kanske inte ens gör det om mig.  
  • Anonym (Hm)
    Anonym (S) skrev 2024-05-15 17:02:51 följande:
    Tycker det är uppenbart att du får "lägga ner" jag vet inte vad du menar med det egentligen. Du har ju inte gjort något, så vad ska du "lägga ner" då?
    Med lägga ner menar jag att försöka sluta tänka på henne, fokusera på kursen istället för på henne, och gå vidare och leta någon annan.
  • Anonym (Hm)
    Anonym (Tuff love) skrev 2024-05-15 22:44:06 följande:

    Då tycker jag att du ska fråga henne ut, hon kommer nog att tacka ja. Men var förberedd på att det kanske inte blir något av det. 


    Jag känner inte dig , men jag har varit med den känslan och sits du har nu och antar att ?vi? som kan blir så förtjusta i någon och tänker på personenen hela tiden och vänta så länge är ganska extra romantiker. Det jag vill komma fram till är att du kanske känner så starkt för henne men när ni ska nu gå ut kommer du märka att hon ?kanske? inte känner lika starkt. Du kanske har jättestora romantiska förväntningar när hon säger ja, men i verkligheten finns det inget emellan er och det blir ett krock.
    Det har hänt mig tidigare men har lärt mig att inte vänta länge och inte ha några förväntningar förutom att se vad det kan leda till. Och naturligtvis att komma ihåg vad som är viktigt för mig i en relation/partner.
    Att bara falla för en person och låta känslorna måla en bild på den perfekta kille/tjej istället för att ta reda på vem den personen egentligen, gör dejtandet helt omöjligt.
    Det tog mig flera år för att fatta varför jag ofta hamnar med fel killar.

    lycka till


    Det är så jag känner.
    Sedan ska jag träffa henen på kursen varje vecka om hon skulle säga nej

    Hon vet ju att jag är väldigt intresserad också.
    Om hon nu skulle känna samma för mig, tror du då hon också väntar? Eller så blir det som du skriver hon kanske säger ja, men jag sedan upptäcker att hon inte känner lika starkt för mig? 

    Jag vill ju inte tänka på henne ,eller ha starka känslor om det inte blir något av det hela, eller att hon inte känner samma. och jag har försökt att inte tänka på henne, men det verkar som sagt omöjligt. Jag måste nog sluta kursen om det ens ska gå, vilket jag har funderat på att göra eftersom jag inte kan sluta tänka på henne när jag ser henne där hela tiden? 
  • Anonym (Hm)
    Anonym (Janne Max) skrev 2024-05-16 10:38:24 följande:
    Tycker inte du ska sluta kursen bara p g a henne. Inte ens om du tar initiativ och får nej. Jag har ju själv gjort det flera gånger med tjejer jag fortsatte jobba med sen. Det var lite genant och spänt ett tag, men gick över. Då har du i alla fall försökt, och vet.
    Fick höra idag av en kurskamrat att han såg henne på en dejtingsida för några veckor sedan. då betyder det alltså att hon inte känner samma för mig som jag gör?
  • Anonym (Hm)
    Anonym (Janne Max) skrev 2024-05-16 10:54:06 följande:
    Inte säkert. Jag har varit på dejtsidor trots att jag haft känslor för kvinnor. Vi var ju singlar och då håller man dörrarna öppna. Även om hon skulle känna nåt för dig, så kanske hon tänker som dig. Att hon inte vet. 
    Ja och saken är att jag håller inga dörrar öppna. Jag går och väntar på henne för att hon är den enda jag tänker på. Vilket börjar bli jobbigt, speciellt nu om hon dejtar runt andra.
    jag ville veta hur det bli med henne innan jag eventuellt går vidare?
  • Anonym (Hm)
    Anonym (Janne Max) skrev 2024-05-16 11:06:02 följande:
    Jag var kär för några år sen och jag tänkte på henne hela tiden, jag var ändå med på dejtstidor och öppen för att träffa andra. Men man är ju olika. Jag visste ju inte om hon kände nåt, och jag vågade inte försöka. Inte förrän vi inte längre jobbade tillsammans.
    Ja, det är jobbigt, man vill veta.
    okej. Borde jag bli medlem och försöka matcha med henne där? Då får jag ju veta?
Svar på tråden Ingen av oss vågar ta steget, vad göra?