• Anonym (Glidare)

    Bli aldrig tillsammans med en hästtjej/kvinna.

    Du kommer aldrig bli prioriterad, allt med hästen är viktigare. Och oftast är de helt opålitliga och tar ens energi. Hästtjejer/kvinnor är oftast jävligt egoistiska och sätter sig alltid i första hand. Detta säger jag för alla hästtjejer/kvinnor jag varit tillsammans ned har varit exakt likadana. De suger på allt annat i princip eftersom de är totalt ointresserade av allt som inte har med hästar att göra. Alla deras pengar går åt till hästar och tävlingar så hitta på roliga saker tillsammans kan man glömma. Sorgligt men sant!
  • Svar på tråden Bli aldrig tillsammans med en hästtjej/kvinna.
  • Anonym (XXX)
    Anonym (031) skrev 2024-04-21 18:08:32 följande:
    Bli aldrig tillsammans med en hästtjej/kvinna.Lite samma som att varna för att bli ihop med en förälder...
    Ja, det är ännu värre. Det tar ALDRIG slut. Hästarna GÅR åtminstone att sälja eller skjuta, och de lever inte så länge annars heller.
  • Anonym (M)

    Förstår TS helt. Var tillsammans med en hästtjej ett tag och hon tillbringade mångdubbelt mer tid med hästen än mig. Inräknat nätterna. När jag bröt upp blev hon hysterisk och tyckte jag var orättvis. Aldrig mer en hästtjej.

  • Anonym (Mano)
    Anonym (?) skrev 2024-04-21 20:04:33 följande:

    Ser ju också att hästtjejer lägger mycket tid på sitt intresse. Hästar är också konstant sjuka, halta, sneda i ryggen, halta igen, har hosta, får Covid mm. Stora kostnader. Behöver också rätt ofta avlivas.
    MEN - hästtjejer är ofta rätt tuffa och har en "kan själv" attityd som skiljer dem från andra tjejer. De kan hugga i och är inte rädda för skit under naglarna. 
    Visar sig ofta i övriga livet, de skruvar, sågar snickrar och renoverar. 
    Om kusen tar tid så får man ju också egentid till det man vill, eller hur?
    Man kan ju faktiskt också ha egna intressen.


    Den där tiden bör gå till familjen, inte till hästar.  Ett intresse som slukar massa tid och pengar är inget att ha. 

    Jag håller därför med TS. 
  • Anonym (?)

    Finns ju tjejer som inte äger sin egen utan är medryttare.

  • Anonym (Hästkvinnan)

    Förstår att det skrämmer svaga karlar att man är dedikerad till något annat än dem. Själv har jag byggt min gård, sågar min ved, anlägger min trädgård, sköter om mina hästar. Jag kan inte vara ihop med en mespropp som vill ?ta det lugnt i soffan? så oattraktivt haha. Jag vill ha en man med driv, engangemang som brinner för nått !

  • Meddelande borttaget
  • BlåFisk
    Anonym (Hästkvinnan) skrev 2024-04-21 23:07:40 följande:

    Förstår att det skrämmer svaga karlar att man är dedikerad till något annat än dem. Själv har jag byggt min gård, sågar min ved, anlägger min trädgård, sköter om mina hästar. Jag kan inte vara ihop med en mespropp som vill ?ta det lugnt i soffan? så oattraktivt haha. Jag vill ha en man med driv, engangemang som brinner för nått !


    Det verkar som att du känner dig attackerad av trådstarten. Att svamla om svaga karlar har ingen bäring på ämnet, det borde du vara medveten om. Och ingen vill veta om du vill ha en man med "driv och engagemang". 
    Du vet absolut ingenting om mannen som startade tråden. 
  • Anonym (True)

    Det kan man väl bli, men man måste vara beredd på att de spenderar många timmar med hästarna.

    Säger istället se upp och bli inte vän eller ihop med en narcissist. Det är verkligen något att varna för! Spring därifrån så snart ni kan, de kan få sitta själv resten av livet och älska sig själv i ensamhet och bli ännu galnare!

  • Anonym (fd hästflcka)
    Anonym (Skeden) skrev 2024-04-20 21:21:48 följande:
    Håller fullständigt med. Motsvarigheten till hästtjej är väl jakt/ fiskekille.

    Nä, jämförelsen håller inte hela vägen. Jakten och fisket sysslar du med i perioder och månader och pausar. Fyller på frysen din med vilt och fisk och är sedan mentalt mest i din relation.


    Hästen din ska däremot utfodras, ryktas, dresseras, motioneras och sedan ska stallet mockas, utrusning putsas upp, hovar skötas enligt schema som får din häst att må optimalt och leverera i manegen, på travet eller i ridskolan. 


    Bäst för hästen är om killen eller tjejen som kommer in i bilden delar hästintresset och helst är en skicklig ryttare med meriter inom hästsporten. Eller om hästägarinnan/hästägaren är på grön kvist och har resurser att leja en hästkarl som tar hand om det praktiska runt hästen eller hästarna. Alla dagar i veckan. Då kan du eventuellt få den uppmärksamhet du vill för att må bäst. Tjejen/killen du gängat dig med tar sina ridturer om helgerna när det passar er bägge. Winwin. Var beredd på att hästen eller hästarna och allt runtomkring är högprioriterat. När inledande känslor lagt sig och svalnat graderas du i bästa fall till mockande stallfolk.

  • Anonym (fd hästflcka)
    Mannen63 skrev 2024-04-21 06:32:25 följande:

    Hästintresse är, speciellt. Ex. en mc/segelbåt/fiskespö, kan stå oanvänt utan problem.

    Är hästmänniskor "speciella"? Ja, det krävs en målmedvetenhet som man bara hittar hos riktigt ansvarstagande människor.


    Menar du hästfolk är ansvarstagande i positiv bemärkelse när omgivningen typ TS upplever sig negligerade? Pga starka hästintresset. Visst, kontakten med hästar och andra djur bereder barn och tonåringar goda möjligheter till träning i ansvarstagande inför vuxenlivet. Likaså möts det förpubertala närhetsbehovet hos tonåringen utmärkt i kontakten med hästen. Gott så långt! Men att driva sitt specialintresse all in som vuxen kan medföra vissa konsekvenser. Det är väl dem vi diskuterar. En balans är självklart bra och ja det finns förvisso hästmänniskor som löser ekvationen fine. En hästkarl är aldrig fel. Ridelever på ridskolor är också bra att plocka in i stallet när så behövs. 
Svar på tråden Bli aldrig tillsammans med en hästtjej/kvinna.