Inlägg från: Anonym (typ så) |Visa alla inlägg
  • Anonym (typ så)

    Ångrar min otrohet

    Anonym (Vid sidan om (Man)) skrev 2024-03-04 14:36:21 följande:
    Ja var det inte snällt...
    Jag måste nog tala om för dig att svaret till dig är ironi, för jag känner att d väljer att misstolka allt så som djävulen läser bibeln...

    Så klart var det för att jag inte vill ha bråk och allt det där i förhållandet...

    Nu återstår en sak och det är att se hur många gånger jag blir nedsablad för det här SkrattandeSkrattandeSkrattandeSkrattandeSkrattandeSkrattandeSkrattandeSkrattandeSkrattande
    Din partner kanske hade tyckt de var värt lite bråk för att slippa leva med en skithög, men det sket ju du i så du skulle slippa det.
  • Anonym (typ så)
    Anonym (Isa) skrev 2024-03-06 19:29:11 följande:
    Jag hade faktiskt inte velat veta om min man var otrogen.
    Det räckte med att mitt ex berättade om sitt fyllemisstag.
    Det man inte vet kan man OMÖJLIGT må dåligt över.
    Jag hade sluppit må dåligt när jag var ung om mitt ex inte hade varit så jäkla patetisk så att han ville spela offer.och erkänna hur mycket han ångrade sig.
    Nej tack jag hade helst sluppit det patetiska med just den situationen.Jag höll på att spy bara...Och jag hoppas att OM min man är otrogen att han HÅLLER KÄFT! 😄

    Jag vill INTE veta.

    Så jag håller med dig..Varför berätta om ett misstag..Finns liksom ingen mening med det..
    Dom som tycker att man ska berätta om ett enda misstag tänker först och främst på hur dåligt dom själva skulle må av att inte få berätta om det förfärliga misstaget dom gjorde..
    Dom berättar ju INTE för att dom tänker på sin partner som dom redan svikit..utan BARA på sig själva.
    Det kallas att "lätta sitt hjärta" tror jag..😂 
    Jag tycker du gör en ganska stor tankevurpa här. Vad får dig att tro att det bara stannar vid en gång?

    Om du inte vill veta så har du också avsagt dig all slags möjlighet till att påverka någonting eller göra egna val. Och då är det fritt fram för din partner att göra "fyllemisstag" hur många ggr han vill, hur länge han vill och med hur många han vill.

    Varför skulle han bara hålla det till en gång när det du i praktiken säger är att det är fritt fram för honom att göra som han vill bara du slipper veta det?

    Genom att berätta så gav ditt ex dig chansen att förhålla dig till det han gjort och göra dina egna val, och nej det är absolut inte egoistiskt, egoistisk hade varit att skita i vad du tyckte och manipulera dig att vara kvar i relationen så länge han kände för det så han kunde springa runt och ligga med andra ostört.

    Du har inte funderat på att det kanske finns viktigare saker i livet är att slippa bli sårad? Som tex slösa bort sitt liv på en otrogen skithög? Vem vill tex skaffa barn med en sån person? Och hur ska man kunna undvika att skaffa barn med en sån person om man inte får reda på vad hen pysslar med?

    Ditt resonemang är som att säga att det är bättre att inte veta om att man har cancer för då slipper man bli sårad... och om en person berättar för dig att du har cancer så du ska kunna göra något åt det så är det jätteegoistisk och personen tänker bara på sig själv. 
  • Anonym (typ så)
    Anonym (Jag vet, men ingen annan) skrev 2024-03-07 14:12:43 följande:
    Det är väl ändå du som gör en tankevurpa av gigantiska mått.

    Det jag inte vet mår jag inte ont av.

    Att inte få veta att jag har cancer hjälper föga, jag kommer få väldigt ont av det, oavsett om jag får veta det eller inte.

    Men med det jag inte vet följer inga som helst konsekvenser och inga svåra känslor av något slag. 
    Att bli sjuk i cancer går ju inte på något enda sätt jämföra med detta.

    Nog klarar väl även du att förstå det, åtminstone nu när du fått dessa två tydliga skillnader förklarade för dig?

    Diskutera gärna ämnet men avstå från att hitta på dina som vanligt så extremt ogenomtänkta exempel, som oftast saknar all anknytning till ämnet.
    Förstår du inte att du gör så du alltid ställer dig själv i en mycket dålig dager?
    Nja, det får inga konsekvenser för DIG men det får absolut konsekvenser för den som bli manipulerad att vara kvar i en relation med en skithög. Att du sen vill låtsas som att det inte skulle vara en konsekvens är en helt annan sak.

    Exemplet har all relevans till ämnet eftersom ENDA sättet att kunna göra något åt sin situation är att man är medveten om vad som sker. Du kan inte göra något åt cancer om du inte vet om att du har det och du kan heller inte göra något åt din partners otrohet om du inte vet om att personen är otrogen, ganska självförklarande.

    Diskutera gärna ämnet utan att hitta på en massa BS och sura när det ifrågasätts.
    Om du inte klarar av att dina självlögner ifrågasätts eller kritiseras så säger det mer om dig än om de som ifrågasätter dina ofattbart löjliga argument. 
  • Anonym (typ så)
    Anonym (Jag vet, men ingen annan) skrev 2024-03-07 14:16:49 följande:

    Väldigt många otroheter förblir okända.

    Men flera i tråden verkar inte kunna ta till sig och förstå detta utan hittar på massor av svåra följder och massor av svåra tankar.

    Men självklart gäller det som fler i tråden mycket riktigt har påpekat.
    Det man inte vet mår man inte ont av.

    I de fall man väljer att inte berätta, alla de fall som förblir okända, så får det överhuvudtaget inga konsekvenser och det skapar inga svåra känslor hos någon.

    Detta bör man åtminstone försöka ta till sig, och den sanningen måste man klara av att acceptera, om man ens ska kunna föra en vettig diskussion i en sådan här tråd.


    Det är snarare du som hittar på och försöker låtsas som att manipuleras att vara kvar i en relation med en skithög inte är en konsekvens. Och ja vi har nog alla fattat varför Drömmer

    Att du skulle kunna ta till dig något annat än dina egna självlögner finns det nog inget hopp om, möjligen kommer polletten trilla när när din partner får reda på dina aktiviteter och du ska försöka få henne att svälja ditt BS men även det är ytterst tveksamt. Jag håller tummarna för att det sker så snart som möjligt. Vem vet det kanske leder till att till och med du lär dig nåt nytt om konsekvenser.
  • Anonym (typ så)
    Anonym (Krkf) skrev 2024-03-07 16:03:23 följande:

    Man har redan valt att rasera allt när man väljer att stoppa in den i någon annan. Det är då man väljer det. Det kan man väl tänka på liiite tidigare än så.


     


    Ja det borde ju vara ganska självklart, men i kroniskt egoistiska/narcissistiska människors underbara värld så funkar det nog inte riktigt så utan ALLT är alltid andras fel. Det är helt magiskt... man kan göra precis som man vill oavsett vilka konsekvenser det får för andra, och det är alltid helt ok. Rätt och fel existerar inte utan det är vad man själv känner för stunden som är facit inte bara för en själv utan för alla andra med, jättepraktiskt ju Flört
  • Anonym (typ så)
    Anonym (Glenn "Gökar'n" Göransson) skrev 2024-03-07 16:32:21 följande:

    Det där är sånt som händer. Alla par har nog hemligheter för varandra.

    Glöm och gå vidare. / "Gökarn"


    1) Saker händer inte bara av sig självt, det händer för att någon vill det och ser till att det blir så

    2) Alla har inte hemligheter för sin partner och av de som har det är det långt ifrån alla som har just såna hemligheter. Men folk som har såna hemligheter vil gärna tro att alla är lika falska som de är för att normalisera sitt beteende för sig själva.

    Glöm om gå vidare, men glöm inte att föst meddela din partner så hen oxå kan glömma dig och gå vidare med någon annan.Flört
  • Anonym (typ så)
    Anonym (Göran) skrev 2024-03-08 11:14:32 följande:

    En otrohet kan faktiskt vara bra. Både för den som blir utsatt och för den som begår den. 


    men ofta är det inte så. Den som begår en otrohet kan just som i det här fallet ångra sig och inse att partnern är fantastisk, underbar och att man ska uppskatta det man har. 


    håll tyst säg inget. 


    Men gösses vilket löjligt argument... om otroheten nu är så jäkla bra för alla varför ska man vara tyst om det då?

    Samtliga otrogna i denna tråd fortsätter motsäga sig själva konstant... att vara otrogen är tydligen skitbra för relationen, och att hålla tyst om det någon man gör av ren empati och inte aaaaalls pga feghet och egoism men man vill ändå inte att ens partner ska få reda på vilka fina saker man gör och vilken hjälte man är.

    Snack om patetiskt!
  • Anonym (typ så)
    Anonym (Je) skrev 2024-03-08 14:11:25 följande:
    Du kanske har sett att vi är flera drabbade som hade önskat att inte få vetskap om detta. Det är kanske några otrogna som svarar också. Jag tycker det är mer egoistiskt att berätta för att lätta sitt dåliga samvete. Man sårar sin partner jävligt mycket och som någon skrev så tappar man känslorna på 5 röda sekunder. Det tar otroligt lång tid att bygga upp nån form av förtroende igen. Nä, bättre att den otrogne håller käften, skärper sig och jobbar på sig själv. Och aldrig gör om samma misstag (om det nu var ett misstag) Istället för att dyvla över all jävla dynga på sin partner. 
    Ni är är en väldigt litet undantag, och kan knappas ses som nån mall för majoriteten. Den absolut majoriteten vill själva kunna avgöra om de vill eller inte vill fortsätta ha en relation med en skithög.

    Vad spelar det för roll av vilken anledning den som berättar gör det när det i slutändan ändå resulterar i att du får chansen att förhålla dig till det och göra dina egna val?

    Är att inte bli sårad det enda som spelar någon roll i livet? Att att bli manipulerad att slösa bort sitt liv på en skithög spelar ingen roll bara man slipper bli sårad? Att skaffa barn med någon man absolut inte skaffat barn med om man vetat vad för slags person den egentligen är spelar ingen roll, bara man slipper bli sårad?

    Känns ju som ett ofattbart svagt och omoget sätt att resonera kring relationer där man är så panikslagen över att bli sårad att man hellre är beredd att leva i en lögn och bli blåst år efter år bara man slipper bli sårad. Jag tror att relativt få människor är så svaga att de resonerar på det sättet. De flesta vill nog själva kunna avgöra vilken slags relation och vilken slags partner de lever med ÄVEN om det innebär att bli sårad. 
  • Anonym (typ så)
    Anonym (Je) skrev 2024-03-08 14:49:29 följande:
    Som jag förstår det så handlar det om ett misstag. ETT. Inte år efter år. Du får det att verka vara mer än det. Om det är en notorisk otrogen kan man snacka om skithög, men då märker man det troligtvis på andra sätt också än bara att nån ljuger om just detta.
    ETT misstag just nu ja, men hur ska han kunna förhindra att ETT misstag blir 150 om han inte får reda på det och får en chans att göra något åt det?

    Om ETT misstag räcker för att avsluta relationen eller ej är upp till honom att avgöra, och det du och andra propagerar för är att skita i vad han tycker och frånta honom chansen att själv välja.

    Det spelar lixom ingen roll vad du, jag eller TS tycker är bäst för honom, den ENDA som kan avgöra det och borde få chansen att göra det är han själv.
  • Anonym (typ så)
    Anonym (Je) skrev 2024-03-08 15:27:16 följande:
    Håller inte med.
    Nähe? Så du menar att du och TS vet vad som är bäst för honom bättre än han själv?

    Om han ska vara kvar i en relation med en otrogen partner ska inte avgöras av honom utan av TS?
Svar på tråden Ångrar min otrohet