• Anonym (Hej)

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    anonym05swe skrev 2024-05-28 21:40:11 följande:

    Det är inte särskilt lämpligt att bara direkt efter andra gången (när jag fick känslor för henne) direkt bjuda in henne och antyda att jag gillar henne för då kunde hon tro att jag är en sådan kille som enbart bryr mig om henne pga hennes utseende (vilket inte stämmer). Har skrivit med henne under ganska lång tid för att visa att jag bryr mig. Vill verkligen göra det till en relation helst. 


     


    Fast om jag hade gjort det för fort hade det varit icke-autentiskt. 


     


    Hur ska jag gällande hur hon tolkar det då? Vill inte bli sedd som en sämre människa av henne. 


    Du resonerar faktiskt som att du har autism, tolkar allt bokstavligt och verkar sakna fantasi helt. 

    Du har haft chans varje gång du har skrivit med henne att utveckla er konversation, du hade kunnat närma dig henne mer och mer och på så vis sakta visat henne att du tycker att hon är intressant och spännande och att du gärna skulle vilja träffa henne själv. Hur ska hon kunna veta att du bryr dig om henne bara för att du har skrivit ett par gånger i månaden?

    Det är bara du som tänker i bättre-sämre människor, precis som att du tänker att andra bara dejtar för att göra slut eller bara vill bli ihop med någon för att den är snygg, s k modern dejtning. Det resonemanget finns inte hos någon annan, bara hos dig, med andra ord absolut inte hos henne.
  • Anonym (Hej)

    Märker du att du skriver samma meningar om och om igen? Samma svar repeteras med jämna mellanrum vilket säger oss andra att du inte är intresserad av tips eller idéer överhuvudtaget, annars hade du inte hållt fast vid din ursprungliga tanke. Du känns väldigt ego.

    1. Du säger att du genuint bryr dig om henne men du har inte varit intresserad nog att lära känna henne väl, din rädsla att få nej har varit större än ditt intresse för henne = ditt ego gick före

    2. Du har inte  föreslagit att träffas pga din rädsla igen = ditt ego gick före

    3. Du vill inte föreslå en dejt, kaffe, glass, promenad för att hon inte ska tolka dig fel = ditt ego gick före

    Allt handlar om dig och dina känslor, hur du mår och hur det kan bli fel för dig, ingenting handlar om hennes välbefinnande eller vad hon tycker är kul. Du vet väl inte ens om hon har fler intressen än er klubb? Det du har visat hittills är att du skulle bli en ganska dålig pojkvän eftersom ens personlighet inte förändras bara för att man blir ihop med någon.

  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-30 20:35:26 följande:
    Med dejta åsyftar jag inte modern dejtning.
    Det här är ju jätteroligt! TS går runt, runt i cirklar och kommer ingenstans.

    -Han vill inte ha modern dejting men faktum är att han är förälskad utan att känna henne på riktigt= attraktionen består av att han gillar utseendet och hennes personlighet som han egentligen inte känner till.

    -Han vill inte berätta för henne att han är förälskad för att hon inte ska tolka honom som ytlig men ändå tänker han att dom snart är ett par, dvs de ska bli ett par utan att känna varandra alls

    -Han tänker att hon ska förstå att han vill bli ihop men ändå inte förstå att han vill det för då blir det för komplicerat och han kan bli retad och bortgjord

    -Han vet redan att han är världsbäst på relationer men tycker att han har ett mycket tuffare läge än alla andra som är förälskade eftersom han minsann känner riktiga känslor till skillnad får alla ytliga människor som dejtar modernt.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-30 21:03:29 följande:

    Nej, jag trollar inte. Det är faktiskt rimligt att vara emot hur modern dejtning är. 


     


    Nej, jag mår bra och nej, det är inte social fobi jag har eller dylikt. Det är normalt att inte vara egoistisk. 


    Men du är ju egoistisk! Allting handlar om dina känslor och dina rädslor! Du försöker få det till att du respekterar henne eller visar hänsyn men allt du gör beror på att du inte vill bli bortgjord eller sumpa dina chanser.

    1. Du har valt att inte skriva mer personligt med henne på 8 månader av rädsla att hon ska bli skrämd och tycka att du är ytlig, alla andra människor skulle se det som ett normalt steg att ställa frågor som gör att man kommer varandra närmare.

    2. Du har valt att inte boka egen tid med henne av rädsla för att du ska få ett nej, det handlar ingenting om hennes känslor.

    3. Du har valt att inte föreslå en dejt av rädsla för att du ska få ett nej (och skyller på avstånd), ingenting handlar om hänsyn till henne.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-30 21:54:20 följande:

    Här bland annat: 


    www.vice.com/en/article/93k9jd/why-dating-sucks-we-asked-experts


    Finns även mkt mer om du söker på "modern dating and it's problems"


    Jag har även personliga preferenser rörande dejtning. 


     


    Jag hade helst föredragit att bara träffa någon och sedan bara växa in i ett förhållande utan krångel. Genom att träffas och sedan att det bara känns naturligt att ta nästa steg. 


    Ja, vi förstår att du vill att allt ska lösa sig med minsta möjliga besvär så att du enkelt kan lämna om det inte gick vägen utan att någon ska kunna kritisera dig. Jag känner ingen som har fått till ett förhållande utan att någon behövt ta ett steg, blotta sig, utsätta sig för att bli nekad och jag är väldigt mycket äldre än vad du är.

    Det är aldrig bara naturligt att ta nästa steg! Någon måste kontakta den andre och fråga om nästa träff och då riskera att få ett nej, någon måste lyfta frågan vad den andre känner eller om den dejtar fler, någon måste prata om vad man önskar hos en partner mm.

    Du vill ha allt lagt i ditt knä så att du inte behöver riskera något, du uppfattas faktiskt som lat och bekväm och självisk. Är du det?
  • Anonym (Hej)
    ?But dating fatigue will always be something everyone will have to juggle,? she adds. ?It will always be messy and complicated as people are messy and complicated. It will never be something that?s easy and pain free.?

    Nu förstår jag var du får dina ord ifrån: complicated och messy. Jag försökte hitta modern dejting också men lyckades inte men du har säkert en länk som använt det begreppet också. Du inser att det inte är ord någon annan använder i Sverige när det kommer till att dejta någon?
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-31 21:12:23 följande:
    Nä jag har inte upprepat floskler. Nej jag har inte översatt det och alla påverkas av andra. Vi är inte emeriter.
    - modern dejting
    - jag bryr mig verkligen om henne
    - tolka fel
    - kommer göra allt
    - komplicerat

    några av orden du har upprepat om och om igen och det blir floskler eftersom du inte talar sanning utan bara säger det du vill att det ska vara. Om du hade brytt dig om henne hade du vetat allt om henne trots att risken fanns att du skulle bli bortgjord eller bortvald eftersom det hade varit viktigare för dig att lära känna henne.

    Det hade inte varit ett dugg komplicerat om du bara hade varit tydlig med henne vad du vill, istället har du inte tagit tag i något alls eftersom du inte vill bli bortgjord.

    osv (jag har skrivit allt förut, orkar inte upprepa mig mer)
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-31 23:56:43 följande:
    Ja men det är det jag vill undvika. Vill ha en stabil första (förhoppningsvis enda relation). Jag vet vad för typ jag letar efter och vet redan vad jag inte är intresserad av i en relation. Såklart omöjligt att veta exakt varför men jag har också fallit för olika typer av tjejer personlighetsmässigt och så också. 

    Nej jag tar till mig av de bra råden och försöker verkligen gör det till en relation. Det är dock inte enkelt och hade helst redan varit i den relationen om det hade gått vägen och båda vill såklart. 

    Nej jag är inte en "dryg besserwiser" bara för jag inte vill begå omoraliska handlingar som att göra så hon riskerar tro att jag gillar henne enbart pga utseende eller dylikt. Och nej ska försöka agera rätt för att förhoppningsvis hamna med henne. Jag valde samtidigt inte att få känslor för henne utan det växte naturligt efter att jag hann prata med henne den andra gången och sedan efter det känna de känslorna. 

    Nej jag ska försöka agera för att jag ska bli den killen hon kan lita på och ge henne allt stöd och kärlek. Jag är som nämnt i ursprungsinlägget redo att göra mycket och är villig att vara på distans ex. Tror jag hade varit en bra partner överlag oavsett om det blir med henne eller inte. Jag vill göra mer för att få det att ske mn dessa känslor är tunga att bära, för har burit i känslorna i månader utan att kunna bar släppa ut det eller bara prata med henne på djupet. 
    Snälla TS, du har inte en högre moral än någon annan. Du har attraherats av en tjej pga hennes sätt och utseende, precis som det ska vara och är för alla andra, och nu försöker du hitta ett sätt att få ett förhållande med henne.

    Det är inte för att visa henne respekt eller andra floskler som du inte har kommit längre i din jakt, det är för att du är feg och ovan och rädd att göra bort dig. Du lurar ingen med dina ursäkter om att du inte dejtar modernt.

    Du har valt att inte lära känna henne på djupet, du hade kunnat veta allt om henne så här dags men har inte vågat och det finns ingenting som hittills visat att du kommer våga säga något till henne när ni väl ses. 

    Det som retar mig i dina svar är att du inte bara kan acceptera att du är blyg och ovan och tycker att det är svårt utan istället ska få det till att du minsann respekterar henne för mycket eller att du har högre moral än alla andra, det är så satans ocharmigt!
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-06-01 20:00:09 följande:

    Stressa fram att säga att man gillar ex. 


     


    Ja, jag skulle kunna ge komplimanger ja men är rädd att det tolkas fel. Ja, vill lära känna henne bättre men känns som att det är tufft när jag haft så kort tid på mig.


    Men det skulle ju tolkas helt rätt om du sa att du gillade henne och gav henne komplingar! Du skulle tala sanning och hon skulle förstå vad dina intentioner är, inget som är komplext eller svårt utan bara rättframt.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-06-01 21:05:35 följande:
    Nej att gilla någon är inte det. Däremot är det omoraliskt att vara det utan att känna personen det är därför jag tagit kontakt. Alla är omoraliska till viss del, ingen är perfekt. 

    Ja det är omoraliskt att göra saker som kan tolkas fel.
    Nu låter du som att du tillhör en religiös sekt, är det därför vi inte förstår dina hämningar? Har du några religiösa principer som gör att du inte kan vara attraherad i någon utan måste gifta dig först?

    Det du beskriver hör hemma för 100 år sedan, det finns inte längre tack och lov. Idag är man inte klassad som omoralisk bara för att man är förälskad i någon och vill bjuda ut den på en dejt utan löften om mer. Ingen tänker som du gör och framför allt inte tjejen, hon skulle nog bli helt förfärad om hon förstod hur dina tankar går.

    Om du har sådan tur att ni går på en dejt så är det mest troliga att hon chansar och ser vad hon känner, hon kan alltså lika gärna avsluta det direkt efter dejten om hon inte blev sugen på mer. Hon kanske tom har sex med dig och avslutar efteråt- och hon är inte omoralisk ändå!
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?