• Anonym (Hej)

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    anonym05swe skrev 2024-04-27 11:31:05 följande:

    Risken finns att hon tolkar det fel bara för jag träffat henne överlag ganska få gånger (Fyra totalt). Har inte sagt att jag har känslor för henne och inte bjudit ut henne än men vill bjuda ut henne. 


     


    Så jag ska skriva mer, vara mer personlig, bjuda in till något, vara med henne på något enkelt utan att det överbelastar. Vill inte överbelasta henne. Hur får man kärleksrelationer att komma naturligt då? Vet par som träffats en enstaka gång och blivit ihop nästan direkt (bland annat Marcus Ericsson som jag läste i expressen idag och hade gärna haft samma upplevelse själv)


    Vet inte exakt hur mycket vi pratat själva.


    Om du vill att hon ska börja tänka på dig som mer än vän måste du rikta samtalen åt det mer personliga och ja, självklart kan det innebära att det blir pinsamt eller fel om det är så att hon inte känner något sådant men då vet du det iallafall.

    Var har du fått ordet överbeslasta ifrån? Vad är det för engelskt ord som du har översatt? Jag vet ingen annan som någonsin refererar till att överbelasta i relationsfrågor.

    Det är faktiskt ganska relevant om ni någonsin pratat själva eller om det alltid har varit i grupp, har hon överhuvudtaget visat något intresse för dig?
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-04-27 13:43:00 följande:
    Hon vet inte att jag har ett intresse för henne 
    Hur är din plan på riktigt? Är det att du ska fortsätta skriva lite random en gång i veckan till henne, hoppas att ni får en pratstund nästa gång ni ses i sommar och att det ska få dig att våga skriva lite oftare om det känns bra när ni ses?

    Du inser väl att din rädsla för att tappa ansiktet gör att hon försvinner från ditt liv? Du har inte en aning om hon har börjat dejta någon annan, hon kanske har varit tillsammans med någon i två år redan och du är kär i en upptagen tjej. Du vet ingenting eftersom du aldrig vågar fråga!
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-04-27 14:12:16 följande:
    Vet inte exakt plan men ska skriva med henne och försöka få till att ses själva. Är så jobbigt med all denna stress och beslut rörande dejtning dock. 

    Vad ska jag göra med min rädsla då rörande de riskerna? Är liksom vän med hennes syster också så vet att om hon vet vet nog hennes syster. 

    Hade varit fel att säga direkt att jag gillar henne också då jag vill känna henne bättre innan. 
    Ditt värsta scenario är att tjejen inte är intresserad och andra får reda på att du blev dissad- stämmer det? Ingen bryr sig om du varit kär i någon, ingen skulle orka fokusera på att dig och dina känslor. Bara för att du blev retat i sjuan så blir det inte likadant nu, har du sett hur små 13-åringar är och hur barnsliga deras beteenden är?

    Om du skulle bekänna dina känslor till tjejen och hon tackar nej så behöver du bara vara artigt trevlig nästa gång ni ses, hon kommer då att tro att du har gått vidare och inte tänka något konstigt alls om dig. 
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-04-27 21:18:10 följande:
    Det är normalt att det är jobbigt i ett sådan komplex situation speciellt om man aldrig haft tjej innan. 
    Nej TS, du resonerar faktiskt inte normalt. Det är inte normalt att läsa sig till hur man ska agera mot andra människor istället för att leva och lära sig det genom att agera (och kanske göra misstag). Din rädsla hindrar dig från att leva och du målar upp scenarior som är gigantiska för en crush som du har träffat helt kort fyra gånger.

    Eftersom du inte svarar så antar jag att du faktiskt aldrig har pratat enskilt med tjejen utan bara i sammanhang där andra människor var runt er, har ni ens sagt något mer vettigt än artiga fraser? Du väljer att bli förälskad i någon som inte kan skada dig istället för att se alla tjejer som finns i din faktiska närhet (men där du kan bli sårad och kanske bortgjord). Den här förälskelsen är så säker att du aldrig behöver utsätta dig för några jobbiga känslor, mer än att du drömmer dig bort i säker hemmiljö.

    Kurator TS!
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-04-27 22:11:38 följande:

    Jag har visst pratat med tjejen delvis enskilt. 


     


    Att följa terapisters råd och råd från folk är rätt rimligt. Jag har redan agerat så tidigare och det har enbart lett dåligt, att agera på känslor snarare än rationalitet är inte rätt väg just nu. De scenariona är inte fokuserade på henne utan oavsett vem som jag gillar (som är henne då jag just nu har känslor för henne). Ja, hade gärna träffat henne mer. 


     


    Ja, vi har pratat om saker vi gjort tillsammans på event och gjort saker på eventen ihop. 


    Jag väljer dessutom inte vem jag förälskad i dessutom. Man väljer inte det utan det sker bara. Jag har fått känslor för henne som sagt efter andra gången jag träffade henne som blivit stärkta för varje gång efteråt jag träffat henne. 


     


    Exempel? " Den här förälskelsen är så säker att du aldrig behöver utsätta dig för några jobbiga känslor, mer än att du drömmer dig bort i säker hemmiljö." 


     


    Varför ska jag prata med kurator angående det? Finns folk med större behov och jag mår bra.


    Ditt luddiga svar om hur mycket ni har pratat säger väldigt mycket. Ni har inte haft några ordentliga samtal någonsin, att ni har träffats fysiskt fyra gånger och utbytt artiga fraser är något man gör med människor på event och du måste ha gjort det själv med människor fast du inte ens kommer ihåg det. Att du blev förälskad andra gången är väl för att hon är snygg och trevlig? Människor blir förälskade hela tiden men de flesta släpper taget om man inte ses mer men du har valt att hålla fast i en omöjlig dröm, omöjlig men trygg.

    Du följer ju redan terapeuters råd, varför inte prata med någon som kommer att prata om just dig? Inte allmänna råd som mest verkar hamna om amerikanska resonemang utan för en 18-åring som är rädd att bli utsatt av andra, som är livrädd att sticka ut och blotta sig och där kuratorn kan sätta fingret på vad som skadat dig tidigare.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-04-28 19:21:06 följande:
    Med djupa saker betyder sådant som man inte pratar om första gången man ses utan snarare saker som visioner i en relation, hur man vill att en relation ska se ut exempelvis, håller med om de sakerna du skrev om som är de andra sakerna men är så nervöst och jobbigt att göra det. Vill verkligen lära känna henne på riktigt mer och träffa henne själv. 
    Det är inte ett dugg konstigt att fråga om framtidsplaner, vad hon ska göra i sommar, om hon har många prov, är stressad, taggad för lumpen osv. Alla dessa frågor som oftast för samtalet framåt och gör att man lär känna en person lite mer.

    TS, är du väldigt ensam och utan träning i hur man pratar med andra människor?
  • Anonym (Hej)

    TS, går du i tvåan eller trean?

    Ju mer du skriver, desto mer låter det som att du absolut behöver träffa skolans kurator. Om du är ensam och känner dig osäker på hur man ska vara runt andra människor så är det sådant man får hjälp med, du tar inte någon annans plats hos kuratorn och du mår inte för bra för att gå dit!

  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-04-28 21:11:34 följande:

    Jag går i trean och vet hur man ska umgås socialt. Jag har inte heller något emot per se att vara hemma en del för har en del onlinekompisar ändå som jag pratar med på olika delar av internet. Jag tackar också nej till vissa saker jag blir inbjuden till pga dåliga busstider så är inte direkt ett reellt problem på det sättet. 


     


    Jag känner absolut inget behov av det.


    Du borde känna behov av det, dina resonemang runt andra människor och hur ditt liv ska se ut är inte friska. Du behöver någon som berättar för dig att ditt sätt att tänka inte kommer föra dig framåt mot din dröm, man slösar inte med tid för att man umgås med folk som man inte vet om man kommer träffa om fem år. 

    Lev i nuet, ditt sätt att tänka handlar bara om framtiden och hur du ska ha det sen. Lev nu istället!
  • Anonym (Hej)
    Anonym (K) skrev 2024-04-29 17:15:59 följande:
    Fråga henne om ni kan träffas för en fika.
    Om du vill kan du ju säga det som föreslogs för många månader seda - skriv att du ändå skall till hennes stad i annat ärende och att du vill passa på att träffas.
    Hur många rader var ditt respektive hennes meddelande? Bara så att vi får perspektiv på er kommunikation.

    Ibland får du det att låta som att ni har kommit varandra nära genom era meddelanden, ibland som att ni bara har skrivit helt random.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-04-28 21:23:51 följande:
    Dessutom så lever jag i nuet. Det är nuet hela tråden handlar om.  Den nuvarande situationen men allting med dejtining och kärlek är så otroligt jobbigt att ta hand om under en så lång tid.
    TS, du lever inte i nuet utan helt tvärtom! Du lever för att träffa henne någon gång i framtiden och under tiden skriver du någon rad här och där för att hon inte ska glömma bort dig. Har du alltså väntat tre veckor på att skriva till henne för att sedan bara ställa en enda fråga? All energi för så lite belöning.

    Du lever också i framtiden när det kommer till vänner, du vill inte engagera dig nu i de som finns runt dig utan sen när du är på universitetet och du vet att det är människor som kommer stanna i ditt liv. Du vill inte festa eller umgås pga busstider?
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?