• Anonym (Hej)

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    anonym05swe skrev 2024-05-23 16:57:02 följande:

    Om de med bättre koll är personer som byter relationer jätteofta är inte det direkt jättebra att ha som grund. Jag vill enbart bli ihop med en person som jag kan stanna med så länge som möjligt. Jag har inget mål att vara ihop med flera tjejer direkt. 


     


    Jag vill dessutom bli ihop med henne ja så knappast så jag inte gör något.


    Men vad har du för människor runt dig som säger att de har som mål att byta ut sina tjejer hela tiden? Det är väl ytterst få som blir ihop med någon med avsikten att avsluta förhållandet och sen ta en ny? Du är varken speciell eller udda som vill ha så få partners som möjligt eller som vill att förhållandet ska hålla länge, det gäller till 95% av Sveriges befolkning.

    Släpp din moderna dejtingtanke, det är absurd och världsfrånvänd. Det är sådana åsikter som gör att jag misstänker att du lever ett liv utan vänner på riktigt utan bara lever genom nätet och tvserier. Du har en glorifierad bild av relationer och en skräck över att bli avslöjad.

    Du gör ingenting, bara för att du har stark vilja att bli ihop med henne som är det inte en akt i sig utan du måste agera fysiskt. Du måste vara tydlig med vad du vill, hon kan inte gissa sig till det!
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-23 17:42:42 följande:

    Min poäng är att med hur det fungerar i moderna tider är folk ihop rätt korta tider överlag. Mitt mål går emot normen. Dessutom så är det ett kulturellt fenomen att man hyllar folk som har haft många partners på sociala medier ex genom låtar av diverse artister osv. 


     


    Glorifierad bild av relationer? Nej, det skulle jag inte säga. Bara för att jag vill ha en kärleksrelation gör det inte att jag har en glorifierad syn på det. 


     


    Jag har skrivit med henne och hängt med henne på varje event. Vill inte att det tolkas fel.


    Så du känner alltså inga människor i verkliga livet där du får en riktig uppfattning om hur andra tänker och agerar? Det finns ingenstans en uppmuntran till att ha korta relationer, du har hittat på ett hinder så att du inte ska behöva agera förrän du är helt säker på att hon också vill bli ihop med dig. Alla de hinder du skriver om finns inte, det enda hindret är du själv och din oförmåga att chansa och att kunna utstå att eventuellt blotta dig.

    Du borde vilja att hon ska tolka dig rätt, dvs att du är intresserad av mer än vad ni har idag. Idag tolkar hon dig fel! Idag tror hon att du är nöjd med det du har och inte vill ha mer fast du egentligen vill jättemycket mer och till och med ser ett helt liv med henne. Du ger ju helt fel signal idag och borde vilja justera det men det vill du inte av rädsla att hon ska tacka nej till forsatt kontakt.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-25 17:24:29 följande:
    Jo, det gör det men hade varit mer krångel om jag hade varit för på. 
    Använd rätt ord! Det hade inte varit mer krångel om du varit för på, det hade kanske blivit pinsamt för dig om hon tackat nej, du hade kanske varit utsatt för andras kommentarer men det hade inte varit mer krångel.

    Du är livrädd att göra bort dig och visa intresse för tidigt utan att veta vad hon känner, det är den enda anledningen att du inte har agerat mer. Du kör supersäkert nu som inte kostar något men också ger mycket liten utdelning, dessutom tar det dig inte framåt trots att du verkar tro det.

    Det kommer inte att lösa sig automatiskt när ni ses, om hon också är intresserad av dig så måste någon av er ändå våga agera och utsätta er för risken att den andre inte är intresserad. Du måste agera!
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-25 19:21:58 följande:
    Jag kan läsa av det. Jag har däremot inte gett några tecken på att jag har känslor för henne varken i text eller när vi setts genom kroppsspråket.
    Vad har du gett för anledning till henne när du började skriva med henne? Vad tror du att hon tänker om att du fortsätter hålla kontakten med henne sex månader senare?

    Du säger själv att du inte skriver med någon annan tjej, det är självklart att hon tänker att du är intresserad eftersom det finns ingen annan anledning för dig att skriva med henne.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-27 16:37:10 följande:
    Jo det gäller fortfarande för vill verkligen känna henne bättre innan men det är inte enkelt. Det är dessutom inte så enkelt att bli ihop med folk som du målat upp. 

    Jag vet inte vad min plan är exakt. Vill känna henne på djupet och sedan bli ihop. 
    Det är väldigt mycket enklare att lära känna någon på djupet via text än via dejting så om du hade spelat dina kort rätt hade du känt henne väl vid det här laget. Om du hade vågat blotta dig lite hade du kunnat fråga mer personliga frågor, berättat mer om dig själv och på så vis fått henne mer intresserad av dig.

    Istället har du valt den säkra vägen där du inte kan kritiseras eller klandras men du får heller ingen vinst. Om du fortsätter som du gör nu kommer du ingenstans, en av skribenterna ovan är i samma sits och väntar på att någon annan ska göra något så att livet förändras...
  • Anonym (Hej)

    ditt sätt 


    anonym05swe skrev 2024-05-27 20:10:38 följande:

    Nej, det är inte omöjligt att bli ihop. Absolut inte. 


     


    Nej, jag vill träffa henne och prata med henne på djupet. Att göra det är inte så enkelt. Varför behöver det vara så otroligt komplext att bli ihop med någon?


    Varför tror du att det är så otroligt komplext för dig att bli ihop med någon när andra blir det höger och vänster om dig? Tänker du att de inte är lika seriösa som dig eller inte känner lika starkt som du gör?

    Tänk om, sitt inte på dina höga hästar och säg framför allt inte dina tankar till tjejen du trånar efter för det är nog inte mycket som skrämmer mer än ditt sätt att resonera. Få 19-åringar vill tänka att det är allt eller inget, de flesta blir ihop med någon men vet att det kanske inte håller.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-27 20:54:08 följande:

    Genom att bara växa in i det eller ses utan att kalla det "dejt" 


    Herregud det är inte enkelt


    Men det är ju det du kunde ha gjort sista halvåret! Du kunde "hängt" online med henne och sakta ökat närheten med henne men du har ju inte vågat, HUR tror du att du ska våga när du väl träffar henne?

    Du kommer inte få sitta med henne själv i flera timmar eller vid flera tillfällen, det kommer vara folk runt er hela tiden som stör och som tar hennes uppmärksamhet. Ditt kroppsspråk kommer försvinna i mängden människor.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-27 21:18:31 följande:

    För när jag väl träffar henne kan jag ge indikationer och aktivt visa att jag är intresserad av henne när vi pratar. Har inget problem heller att öppna upp mig för henne om hon har saker hon vill veta. 


     


    Inte om jag bjuder henne på en separat sak innan eventet börjar (vi båda är där dagen innan) 


    Men hur ska det rent praktiskt gå till? Ni kommer inte ha egentid där ni kan ställa frågor till varandra och där du kan visa henne vad du känner, ni kommer inte vara själva en sekund.

    Om det är som du tror, att hon inte anar att du är intresserad, kommer hon tycka att det är jättekonstigt att du vill träffa henne separat. Du får du nog börja hinta redan nu att du vill träffa henne själv för att kolla läget om hon är intresserad, tänk om hon tackar nej och du ska träffa henne hela helgen med vetskapen att hon dissat dig?
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-28 15:17:20 följande:

    Fast vad ska jag göra då? Vill som sagt känna henne väldigt bra innan jag avslöjar mina känslor. Mina känslor är äkta. 


     


    Att ha mål och så är inte särskilt konstigt. Hur blir det svårare med det jag nämnt?


     


    Nej, finns inga garantier men vill verkligen träffa någon som jag vill bli ihop med. Har enbart känslor för henne.


     


    Hon kan ju tolka en inbjudan fel och anta fel saker? Vill dock träffa henne.


    Men Herre Gud, du har fått svar på dina frågor tusen gånger! Vi har sagt vad du kan göra men du vägrar ju chansa eller blotta dig och då kan vi inte säga mer.

    Om du vägrar att visa henne att du har känslor för henne så kommer inget att ske, om du väntar tills att allt känns 100% för att du inte vill riskera att förhållandet tar slut kommer inget att ske, om du väntar på att ni ska vara själva så att du kan visa med kroppsspråket vad du känner kommer inget att ske. Inget kommer att ske om du inte vågar chansa.

    Din sista mening är ju bara för mycket, du vill väl att hon ska anta att du är intresserad av henne? Du vill väl att hon ska förstå att du vill mer och är sugen på att ses själva med eventuellt förhållande i sikte? Du vill väl inte att hon ska tro att du bara vill vara kompis med henne?
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-28 17:19:28 följande:

    Jag vill öppna upp mig för henne efter att jag lärt känna henne bättre ja. Vägrar chansa? Har på varje event varit med henne och skrivit med henne i DM i månader. 


     


    Jag vet att jag kanske borde sagt innan men det är inte enkelt. Vill göra det tryggt och fint och inte bara erkänna bara sådär. 


     


    Ja, det vill jag att hon antar och att hon förstår att jag söker relation med hennne. Vill dock inte att hon ska tro att jag gillar henne enbart pga yttre attribut ex helst. 


    Du har inte vågat chansa mer än att du vågade börja skriva till henne för 8 månader sen, efter det har du väl inte gjort något mer än att du hållit kontakt? Att du hälsar och småpratar med henne i sällskap med andra är INTE att agera.

    Vi vet att du vill göra allt tryggt men det kan du inte om du vill ha ett resultat, du sitter själv på beviset för det. Du har kört tryggt och fått 0 resultat...

    Hon kan tro att du enbart är intresserad av sex också, tänk på det! Eller att hon är ditt tredjehandsval, eller den enda du lyckades få eller något annat ocharmigt. Du kan inte påverka hur hon väljer att tolka dina inviter, det är bara i ditt huvud som du har gjort hennes tankar till ett hinder för dig att agera mer aktivt. Det är bara ett sätt för dig att fly undan det jobbiga och som kan få allt att avslutas (om hon tackar nej).
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?