• Anonym (Hej)

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    anonym05swe skrev 2024-01-21 14:14:10 följande:
    Hon bjöd inte in mig direkt utan anledning. Är fullt möjligt att vi blir ett par inom en snar framtid.
    Med tanke på din andra tråd om åsiktsfrihet och din totala avsaknad av social kompetent/förståelse för andra människor känns det tveksamt att du har läst av henne rätt.

    Har du vänner på fritiden? Några intressen som innefattar andra människor? 
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-01-26 22:28:22 följande:
    Det var dock rena hån liksom, pikar har jag inget problem med. Samtidigt så sade folk att jag gillade en person som jag inte gjorde ex. 
    Allvarligt, du var 13 år gammal. Har du sett hur små 13-åringar är? Jag föringar inte din dåvarande upplevelse men att du avstår från saker/handlingar grundat på en upplevelse som du hade när du var barn så hindrar du dig från mycket.

    Pratar du med skolans kurator? Det känns som att du har mycket inre tankar om dig själv som kanske inte stämmer i omvärldens syn på dig och du behöver kanske höra det från någon utomstående.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-01-27 10:31:46 följande:

    Det är fortfarande enbart en privatsak mellan oss två innan vi ev blir ett par (om vi båda vill såklart och efter att vi träffats flera gånger)


     


    Nej, finns folk som är i bra mkt större behov och jag mår bra


    De flesta av oss som svarar är 20-40 år äldre än dig och har alla reagerat på din självbild och att du nog inte har en helt korrekt syn på omvärlden.

    Du förmedlar inte att du mår bra, dina tusen detaljfrågor och hur du reageat på omvärlden ger bilden av en förvirrad och inte helt synkad tonåring som kanske hade behövt prata ut om de tankar du har. 

    Jag gissar att du skulle behöva hjälp med att få förklarat hur andra kan reagera på dig eller dina uttalanden, jag gissar också att du inte har ett jättestort socialt nätverk som berättar för dig när du är socialt fel eller ger dig förståelse för hur andra människor tänker.
  • Anonym (Hej)

    Du väljer väldigt aktivt att inte svara på personliga frågor, vilket i sig är ett svar när jag tänker efter.

    Så du är alltså väldigt ensam med dina tankar, ingen distraktion eller andras input i dina resonemang. Kontakta skolans kurator medan du fortfarande är kvar på skolan! Efter studenten är det mycket svårare att få hjälp, passa på nu att få tips på hur du kan förändra ditt liv och din inre dialog.

  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-01-28 11:37:58 följande:

    Jag har redan en konkret plan på vad jag ska göra efter gymnasiet som kommer garanterat ge jobb. 


     


    Jag mår bra liksom, det är normalt att falla för folk också. 


    Det är dock inte normalt att behöva ställa de frågor som du har ställt om och om igen här i tråden. Det är heller inte normalt att hålla fast vid kommentarer som sades när man var 13 år och inte kunna sätta det i perspektiv.

    Jag har faktiskt väldigt svårt att tro att du lever ett normalt socialt liv i interaktion med andra, det känns mer som att du lever parallellt med de övriga i klassen och sen finns online resten av tiden. Du frågar om saker som du borde ha pratat om för flera år sedan och du har en självbild som är helt orealistisk.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-01-30 17:12:58 följande:

    Om vi två blir ett par. Tycker ni jag borde offra typ allt för att det ska hålla? (Tid ex), 


    Skämtar du? Vill du att främlingar som är 20 + år över dig ska ge dig råd om du ska offra något på ett eventuellt distansförhållande?

    Har du inget gymnasiearbete att skriva på? Inga vänner att träffa? Ingen träning att gå på? Inga spel att spela? Tiktok? Någonting annat än att sitta på en sida där det mest är är mammor med småbarnsproblem finns? Finns det verkligen ingenstans där du kan skriva med jämnåriga?
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-02-08 08:16:02 följande:
    Nej jag säger inte att något av det är fel på något sätt utan enbart att det gör det komplext. Är inte kontrollerande överhuvudtaget, skulle dessutom göra allt för henne och inte bry mig om vad andra tycker i ett förhållande. Vill dock att det helst förblir en privatsak mellan oss att jag gillar henne då det inte påverkar någon annan.
    Jag tycker nog att du blir väl hårt ansatt här, beklagar att en del vuxna här inte förstår din ålder och tar det lite lugnt.

    Med det sagt undrar jag varför det skulle vara så känsligt att någon, eller tjejen för all del, fick reda på att du är intresserad? Folk är förälskade hela tiden, det är väl inget att skämmas över eller behöva försvara? Om du skulle uttrycka ett intresse redan nu och säga att du gärna möttes halvvägs för en dag tillsammans, är det inte bättre att få reda på redan nu om hon inte är intresserad? Om hon tackar nej alltså?

    Du ska nog ha i åtanke precis som en del skriver att det finns en stor risk att hon hittar någon annan om du väntar för länge, det är inte säkert att du har råd att ta det lugnt. Chansa inte bara för att du är rädd att göra bort dig!
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-02-11 17:08:42 följande:
    Så ja, där har du informationen
    Fast du har skrivit många gånger i tråden hur starka känslor du har för henne trots att ni bara har träffats några gånger, du har redan gjort planer för längre fram i livet och skriver i tråden om henne om och om igen.

    Antingen andas du lugnt och tar det som det kommer men vet med dig att det är ganska liten chans att det blir något eftersom tiden går, hon träffar massor med killar hela tiden som du konkurrerar med och när ni väl ska ses är ni omringade av hennes vänner.

    Eller så satsar du och kontaktar henne nu för en tidigare träff. Du satsar allt på ett kort och hoppas att hon också vill ses, om inte så vill hon nog inte träffa dig för en dejt längre fram heller.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-02-11 18:00:23 följande:
    Det är inte normalt att försöka bli ihop med någon så fort. Det är rimligare att vänta in tills det är rimligt snarare än att erkänna det när man i realiteten behöver känna personen mer innan man vet ens riktiga känslig. 

    Inte direkt så jag förväntar mig något heller. Om jag blir avvisad kommer jag bara  bearbeta det och sen hitta ngn annan. 
    Snälla du, det är helt normalt att be om en fika/dejt innan man vet vad man känner. Det betyder bara att man har funnit någon intressant och vill veta mer, det är inget löfte, inget man gjort bort sig på eller konstigt. 

    Du kommer inte bli ihop med henne om ni ses om tre veckor, ni vet däremot mer om ni vill gå vidare eller ej. Maj är ju hundra år bort!
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?