• Anonym (Hej)

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    anonym05swe skrev 2024-04-30 21:21:15 följande:
    Vet inte för vill inte riskera vara för "på" för respekterar henne och är inte som andra killar som enbart bryr sig om utseende när de faller för folk och inte respekterar den de gillar.
    Vad vet du om hur andra killar agerar och vad de bryr sig om? Sluta ha så mycket förutfattade meningar om andra människor!

    Det finns absolut ingen anledning för denna tjej att tro att du endast bryr dig om hennes utseende med tanke på att du har kört low key i ett halvår nu, sluta med alla ursäkter och var ärlig istället. Det finns en stor risk att hon drar sig ur om du är tydlig med att du är intresserad av något mer men den risken kommer inte att minska bara för att du drar ut på det tills ni ses, antingen är hon intresserad av dig eller inte.

    Bara du vet om hon faktiskt har svarat med lite engagemang i era meddelanden, du väljer att aldrig skriva ordentligt vad hon svarar dig vilket gör att jag tänker att det mest är smileys eller några korta ord- stämmer det? 
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-01 16:38:12 följande:
    Har du aldrig sett ett kommentarsfält på sociala medier? Har även hört sådant i omklädningsrum om vissa tjejer. 

    Jag vill enbart säga efter att jag lärt känna henne ännu bättre och inte göra något förhastat. Jag har dessutom skrivit med henne en del.
    Om det är en allmän fråga och hon svarar på frågan och någon extra smiley är det inte att lära känna en person så du kommer inte att komma närmare henne om du fortsätter på det här sättet. Inte heller om ni inte ens är själva när ni väl ses så ditt enda sätt är att eskalera innehållet i dina pm.

    Vad är det längsta ni har skrivit någon gång? Vad vet hon om dig t ex?
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-03 15:39:44 följande:
    Jag har redan tagit risker som att skriva med henne en del men också visa henne respekt genom att inte skriva för mycket för att "överbelasta" eller vara "för på".
    Du är för rolig med dina floskler. Du har inte tagit några risker med att skriva en gång var tredje vecka några ord/artiga frågor, du har heller inte visat någon respekt för att du inte har visat tydligare att du är intresserad. Ordet överbelasta har vi redan diskuterat och det är nog ditt tramsigaste ord du använder.

    Du tycker att du har visat framsteg för att du har skrivit till henne privat i ett halvår, det är säkert ett jättestort steg för dig i din värld, men för alla andra som har ett socialt liv är det ingenting att få ett random pm av någon. Det är inte den stora saken som du målar upp för dig själv, det är bara ett ynka pm någon gång nu och då som dessutom består mest av nonsens.

    Jag gissar att tjejen redan misstänker att du är förälskad och hon är artig tillbaka för att hon inte vill såra dig och för att du är så förbehållsam, det finns ingen anledning för någon att skriva som du gjort om man inte är intresserad. Du behöver alltså inte oroa dig för att du belastar henne, hon har redan räknat ut det. Däremot så har hon haft alla chanser att svara dig lite mer, starta egen konversation med dig men eftersom hon aldrig har gjort det kan du dra slutsatsen att hon inte tänker på dig förrän du skriver. Hon har inte dig i sina tankar och lever sitt liv för fullt vilket du också borde göra.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-03 21:13:19 följande:
    Jag svarade förut att vi är fortsatt vänner rörande det jag pratat om.
    TS, om du vill hålla igång din tråd måste du skriva mycket mer än vad du gör nu. Det kan inte vara så att vi andra skriver, frågar och undrar och du svarar med en rad (knappt) och ofta med ett svar som du redan har skrivit tidigare. Det är samma personer som engagerar sig i ditt problem så du behöver inte upprepa dig.

    Jag kommer snart att lämna tråden om du inte engagerar dig mer- sen kanske det inte spelar någon roll för dig och då ska du förstås fortsätta som du gör- men vill du på riktigt ha svar på dina frågor måste du till att börja med svara på våra frågor ordentligt. 
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-04 08:56:26 följande:
    Floskler? Bara för att jag säger saker jag faktiskt har gjort för att komma närmare. Det är inte direkt enkelt. Respekt? Jag har om något respekterat henne genom att inte vara för på. 

    Random pm? Vi har faktiskt skrivit en del under en ganska lång period ändå. Som sagt det är inte enkelt att skaffa tjej på avstånd. 

    Jag tror inte hon har en aning om det överhuvudtaget eftersom jag inte direkt indikerat det. 
    Jag menar inte att du inte har respekterat henne, det är ett ickeord i detta sammanhang eftersom det du gör inte har något med ordet respekt att göra. Att du har valt att inte vara tydlig med dina egentliga intentioner betyder inte att du har visat henne respekt, det betyder bara att du väljer att spela ett spel som du tror ger bättre resultat. Om du sen vill intala dig själv att du är bättre än andra för att du inte flirtar tydligt eller pratar om hennes utseende är helt irrelevant.

    Att ni har skrivit länge till varandra är också helt ointressant eftersom det handlar om innehållet, man kan bli personlig och hålla lagom avstånd och ändå lära känna varandra mycket snabbare än vad som har hänt här. Det du har skrivit verkar vara en rad här och där med artiga frågor och några glada smileys, antagligen skulle jag lära känna henne bättre på en arbetsintervju än vad du gör hittills.

    Och jo, hon förstår att du är intresserad för det finns absolut ingen anledning för någon att skriva så länge som du gör om man inte vill något mer. Skriver du till någon annan tjej på det här viset? Har du någon tjej som skrivit till dig likadant?
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-04 18:51:38 följande:

    I vintras hade jag knappt kontakt med henne alls. Nu har jag det och är enbart pga det närmre. Jag har pratat med henne aktivt då på eventen.


     


    Nja, hon känner faktiskt mig. Jag skriver enbart vardagliga saker med henne så hon undrar inte antagligen. 


     


    Jag tror inte hon vet och har inte en uppfattning. Är inte omöjligt som sagt att det leder till en relation. 


    Det är klart att hon har en uppfattning om varför du skriver till henne eller har du många tjejer som skriver regelbundet till dig? Skriver du till fler tjejer?

    Hon vet att du är intresserad, det behöver du inte fundera på, däremot vet hon kanske inte vidden av ditt intresse och att du funderar på den livslånga kärleken med henne i centrum. 

    Du är inte närmare henne bara för att du har skrivit i ett halvår med henne, det handlar som sagt om innehållet i det ni skriver. Förstår du på riktigt inte det?
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-06 19:11:21 följande:

    En uppfattning absolut och nej, jag skriver enbart till henne


     


    Hur kan hon veta det? Jag funderar enbart på livslång kärlek i allmänhet och inte med henne i synnerhet då vi inte är ett par. 


     


    Fast jag är närmre än om jag inte hade skrivit något och inte aktivt pratat med henne. Du målar också upp det som enkelt att bli ihop vilket ej stämmer 


    Du kan utan att oroa dig för att hon ska bli chockad intensifiera ditt skrivande, både i mängd och innehåll. Hon har förstått att du skriver till henne för att du är intresserad, hon kanske dock inte inser att du tänker på henne dagligen och har en otippat lång tråd om henne på Familjeliv.

    När tycker du att det är dags att intensifiera er relation? När du har träffat henne i juli? Finns det några garantier alls att du kommer prata med henne då och få till en djupare kontakt när ni ses eller är det bara en dröm du har nu? Om ni lär känna varandra mer nu har du mycket större chans att få till ett vettigt snack med henne när ni väl ses.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-11 18:04:01 följande:

    Så ska jag stressa? Vi kommer hinna ses efter lumpen. 


     


    Känns också som att alla andra har det enklare att skaffa partner. 


    Stressa är fel ord, om du skulle ha stressat hade du hört av dig i början av december... antingen börjar du höra av dig mycket mer nu med djupare samtal eller så släpper du helt, efter lumpen är hon en helt annan människa och har varit omringad av andra killar i ett år.

    Andra har det lättare för att de inte har så många hjärnspöken och principer, kurator är hjälpen för dig men eftersom du inte anser att du behöver någon hjälp får du väl sitta hemma och grubbla istället.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-11 18:14:47 följande:

    Hur har JAG suttit mig själv i en omöjlig uppgift? Inte jag som valde att få känslor för henne utan det bara hände efter att jag träffat henne två gånger. 


     


    Ja, vi kommer förändras men kan skriva med henne efter lumpen samt försöka träffa henne själv innan lumpen. 


    Vilka regler och tankar i sig syftar du på? 


     


    Det är äkta känslor för henne och det är inte kört. 


    Du har valt att bara skriva ytligt och att inte "stressa" fast det är helt tvärtom du borde ha gjort. Du borde ha visat tydligt direkt att du var intresserad men då sätter dina rädslor och principer stopp.

    Hon kommer inte att vilja skriva med dig efter lumpen, hon skriver knappt med dig nu. Konkurrensen kommer vara stenhård och hon kommer inte att välja någon hon kanske inte ens kommer ihåg hur han ser ut.

    Det spelar ingen roll att dina känslor är äkta eftersom du inte vågar agera på dom. Kontakta kuratorn!
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-05-11 18:26:55 följande:
    Jo, läs ursprungsinlägget. Jag är redo att offra saker (ex fritid) för att få det att fungera. Så vill verkligen satsa men vet att med modern dejtning så vill folk tolka saker fel medvetet ex.
    Du har inte varit villig att offra det viktigaste, din stolthet. Om någon är riktigt kär så gör man allt, man blottar sig och visar med all tydlighet att man är intresserad så att det inte går att missförstå. Du har gjort precis tvärtom, du har varit extremt vag i dina DM, skrivit alldeles för sällan och varit livrädd att hon ska förstå att du vill något mer.

    Du tror att hon ska tolka det som att du bara är intresserad av hennes yttre- so what? Ingen kvinna blir ledsen över att någon tycker att hon är fin att se på!
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?