• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Hej, jag är 18 år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag är aktiv i en  organisation där jag träffat en person som jag redan känner att jag vill träffa mer. Har tänkt på henne mycket sedan vi inte träffats något mer men jag har inte vågat bjuda ut henne på en dejt eller dylikt. Vi bor dessutom timmar iväg från varandra vilket gör det jobbigt. Jag är dessutom enbart ute efter långsiktiga förhållanden vid dejt.



    Vi är lika gamla men hon har ingen aning om det. Jag vet redan nu att jag är redo att offra en del saker för att bli med henne (ex fritid för att spendera den med henne om vi blir ett par). Borde jag berätta för henne? Är jag för feg? Borde jag först bjuda in henne till något innan jag gör något?


     


    Vad bör jag göra?

  • Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?
  • Anonym (X)
    anonym05swe skrev 2024-04-19 18:13:42 följande:
    Jag skriver i regel först ja, dock när vi ses tar hon kontakt ibland först. Hon ställer även frågor till mig ibland. 
    Har hon skrivit först en enda gång?

    "Ibland"? Ni har bara setts 4 gånger eller nåt sånt, och knappt skrivit till varandra så "ibland" blir väldigt sällan...
  • Anonym (X)
    Anonym (X) skrev 2024-04-19 09:23:07 följande:

    Tack anonym (man), men jag trodde det saknades en hel del i det mtp TS tolkning att bara de två ska gå på komsert.

    Det här är nåt man slänger ur sig när man är uppe i varv. Om man sen ghostar personen i 19 dagar när den frågar hur det blir så är man inte intresserad.

    Förstår du inte TS?
  • anonym05swe
    Fiona M skrev 2024-04-19 18:21:30 följande:
    Jätteenkelt? Nej, men inte så svårt som du får det till heller. Pirr och svettiga handflator och rädd att bli nobbad ja, men inte oro för allt, allt som kan gå fel och vad andra eventuellt ska tycka.
    Det som spelar roll är vad hon och du tycker. Om hon inte gillar dig tillbaka är det tråkigt, men inte världens undergång och inte heller pinsamt om andra får veta -ALLA blir nobbade nån gång.

    Det är bra att lära känna nån på riktigt, men för mig låter det som du satt upp en mall i huvudet ("skriv si och så ofta, ta upp ämne X eftersom vi skrev om ämne Y senast") och jag tycker ni pratar alldeles för sällan för att lära känna varandra eller verka intresserade.
    Slänger du nånsin iväg ett spontant mess, "Hej, jag såg det här som påminde mig om [dig/eventet/vad nån i föreningen sagt]"?
    anonym05swe skrev 2024-04-19 18:10:06 följande:
    Varför skulle jag inte bry mig om hur andra tycker? Vill liksom att saker som enbart rör två personer enbart når dem helst. 
    Varför skulle du bry dig om vad andra tycker? Jag förstår inte den delen. Det är inte fult och pinsamt att gilla nån, vare sig det är besvarat eller inte.Börja med att fråga om en fika, bara ni två. Inte en dejt med blommor och restaurang, men en möjlighet att ses bara ni två.

    Å andra sidan har jag ändrat mig; fråga inte om fika förrän ni rett ut det där med konserten.
    Jag tycker det är illavarslande att hon bara försvinner i tre veckor när du försöker komma fram till vad som händer, och jag har svårt att tolka det på annat sätt än att hon undviker dig.
    anonym05swe skrev 2024-04-19 18:10:06 följande:
    Vi har redan pratat om mycket och jag vill inte framstå som att jag inte bryr mig om henne i DM heller. Är så jobbigt överlag med att försöka dejta, vill verkligen hamna i en relation.
    Njae, hur mycket kan ni ha hunnit prata när ni skriver så sällan? Det var inte så länge sen jag läste att du ville ha djupare samtal med henne. Den understrukna delen förstår jag inte vad du menar med?



    Avvisningar är jag van med, alltid blivit avvisad och för mig tar det i regel väldigt lång tid innan jag känner att jag kan gilla någon annan. Senast jag hade liknande känslor var typ i 9:an med en tjej i min klass som jag föll för men som jag inte berättade om (hon och jag går på samma gymnasieskola nu men har inte känslor för henne längre). Har aldrig haft en flickvän vilket gör det så svårt att navigera rätt för att hitta rätt. 


     


    Att hålla det privat är mer för att värna bådas integritet och låta privata saker vara privata. Skäms absolut inte över hon jag gillar. 


     


    Mall i huvudet? Nej men föredrar en tydlig struktur och vill helst ha samma sak i en relation också, vill heller inte "överbelasta henne" eller för tidigt få henne att tro att jag har känslor för henne innan det är rätt att delge den informationen till henne. Jag hade helst träffat henne privat redan men jag är också rädd för en del saker so jag lyft tidigare (som att saker tolkas fel m.m). Jag har inte direkt skickat spontana texter till henne men hade gärna gjort det och träffat henne. Dessa känslor som jag fått kom också out of the blue för mig, hade ingen aning att detta skulle ske efter första gången vi sågs. Nej är inte pinsamt eller fult att gilla någon men det är jobbigt om det blir typ stelt efter eller att det sprids till andra som inte har med saken att göra. 


     


    Att aldrig ha haft en kärleksrelation som jag strävat efter länge är jobbigt om man faktiskt gillar någon. Jag är inte en sådan typ av person som skulle bli ihop med någon bara för att kunna ha en partner som vissa andra gör som jag hört om, jag söker enbart genuina relationer som leder till mer än bara en kort flört. 


     


    Vi har hunnit prata och skriva en del totalt men ska skriva mer nästa vecka med henne. Är alltid roligt att träffa henne och roligt att skriva med henne (roligare att ses såklart). 

  • Anonym (X)

    Varför ska du vänta till nästa vecka med att skriva med henne?!
    Hon har ghostat dig i tre veckor nu och du bara låter tiden gå!

  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-04-21 16:37:36 följande:

    Varför ska du vänta till nästa vecka med att skriva med henne?!
    Hon har ghostat dig i tre veckor nu och du bara låter tiden gå!


    Har skrivit till henne idag runt lunch om det så väntar på svar (hon är inte särskilt aktiv på sociala medier har tom bättre kontakt med hennes vän i org som jag har mer kontakt med som jag inte är kär i) 
  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-04-21 17:12:50 följande:

    Jo, hon är aktiv men inte med dig. 


    Det vet inte du om. Har skrivit en del med henne tidigare oavsett och vet att jag kommer få ett rakt svar 
  • Anonym (X)
    anonym05swe skrev 2024-04-21 17:16:12 följande:
    Det vet inte du om. Har skrivit en del med henne tidigare oavsett och vet att jag kommer få ett rakt svar 
    Ett rakt svar? Vad frågade du?
  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-04-21 17:18:27 följande:
    Ett rakt svar? Vad frågade du?
    Om det gick med x datum. Ska efter jag fått svar även bjuda ut henne på något med oss två.
  • Anonym (X)
    anonym05swe skrev 2024-04-21 17:22:16 följande:
    Om det gick med x datum. Ska efter jag fått svar även bjuda ut henne på något med oss två.
    Du frågade för 3 veckor sen utan att få ett rakt svar.
    Vad är annorlunda nu?
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?