• Anonym (Hej)

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Borde du ha gjort något annorlunda nu när du ser tillbaka?

  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-07-06 22:19:20 följande:
    Ja, men det är så svårt. Vet inte ens om detta inte går vägen vad som finns för plan B direkt. Vet inte hur eller vem jag ens kommer få känslor för om jag blir avvisad. 
    Du är 19 år, precis tagit studenten, tror du på allvar att du inte kommer bli kär igen? Tror du att du har känt allt du kommer känna i hela ditt liv?

    Dessutom känner du inte ens den här tjejen, du vet egentligen ingenting om henne mer än att du gillar den personligheten du har sett under några dygn. Tänk på hur lite hon vet om dig, hur många fler sidor det finns av dig som hon inte har en aning om- exakt så är det för dig.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-07-07 09:26:12 följande:

    Nej och det är det som är poängen. Min poäng är att jag inte ens vet om/när jag kommer få känslor för någon annan om detta inte går vägen. 


     


    Innan detta hade jag inte fått känslor på 4-5 år.


    Men hjälp, vem av er andra orkar svara honom? 
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-07-06 22:26:30 följande:

    Min poäng är jag söker mer än att bara få bekräftelse och en seriös relation. 


     


     


    Vad menar du med meningen ovan? Vad finns kvar att få om du är i en seriös relation?
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-07-07 16:16:55 följande:
    Att jag inte söker bekräftelse utan en långsiktig bra relation. Konstig andra fråga men en seriös relation är mer än bara bekräftelse.
    Ja, det är klart att en seriös relation är mycket mer och det var därför jag bad dig utveckla din åsikt (vilket du inte gjorde). Alla vi som svarar dig vet vad en seriös relation innebär men det är du som kommer med tvärsäkra svar konstigt nog.

    Det finns mycket få människor som blir ihop med någon utan att söka något seriöst, du behöver alltså inte skriva det om och om igen. Du skriver det självklara och får det att låta som att du kommit på något speciellt bara för att du lever i en låtsasvärld på nätet och inte förstår hur riktiga människor tänker.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-07-07 17:45:37 följande:
    Och rörande Plan B frågan som du ställde: Det är rimligt att ha något som man vet vad man ska göra efteråt vid en potentiell avvisning. Hoppas dock detta går vägen. 
    Hade det inte varit skönare att veta redan nu vad hon känner för dig? Om du i april hade ställt frågan om en träff (ej dejt, bara träff) och hon svarat nej så hade du inte behövs våndas så mycket nu. Du hade heller inte behövt vara rädd för att saker ska bli pinsamt eftersom du hade frågat utan att  så mycket stod på spel.

    Istället har du skjutit upp och skjutit upp och nu står du här, rädd och osäker och kommer troligtvis inte göra något alls utan hoppas att något automatiskt ska ske och sen fortsätta drömma under hela nästa år. Var det verkligen värt att göra det på ditt sätt?
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-07-08 10:27:15 följande:

    Nej, det är inte direkt udda. 


     


    Hade ingen plan A och B överhuvudtaget. 


    Du tycker inte att det är konstigt att så många av oss reagerar på dina märkliga uttalanden? Att all din kunskap om omvärlden endast kommer från reddit och andra online-sidor, inget från vänner/riktiga människor?
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-07-08 10:47:34 följande:
    Jag har faktiskt pratat med folk om situationen på riktigt också som sagt (så ca 5 st) vet om att jag gillar en person och riktiga människor online om situationen.
    Jag tänkte mer på hur du tror att andra tänker i livet och att du är så superspeciell som endast vill ha ett seriöst förhållande som ska hålla hela livet (plus din förmåga att vara inovativ när ni väl är ihop).

    Har du lyssnat på någon annan (vän menar jag nu, inte online) som varit kär och sedan blivit ihop med någon? Tycker du att det är stor skillnad mot hur du resonerar eller kan du se likheter? Bli förälskad, känna sig osäker på vad den andre känner,  ta några steg och sen avvakta och fundera på om man vågar kasta sig ut i det okända... precis som du.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-07-08 18:33:48 följande:

    Många söker inte efter långsiktigt, än mindre efter att gifta sig. Inte hört en enda person prata om det på min skola rörande relationer. 


     


    Ja men det har skiljt sig mellan varje gång med olika personer. 


    Det var därför jag frågade efter vän, inte i omklädningsrummet eller i korridoren där det ofta blir typiskt killsnack. Om man pratar med vänner får man verkligheten, känslor som är både bra och dåliga och en ärlighet.
  • Anonym (Hej)
    Anonym (Do) skrev 2024-07-08 22:09:26 följande:

     


    Va?


    Han får sina idéer från nätet, amerikanska sådana, det är därför han uttrycker sig så märkligt med konstig meningsbyggnad. 

    TS, du har helt fel i dina fördomar. Folk blir inte ihop med någon för att få bekräftelse, de blir ihop med någon för att de är förälskade precis som du vill. Däremot är de flesta inte lika fega och osäkra som du och därför lyckas de snabbare, inte för att de har sämre inställning eller är ytligare.
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?