• Anonym (Hej)

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    anonym05swe skrev 2024-06-24 09:51:29 följande:
    Rädd? Nej 
    Nervös? Lite grann ja snarare 
    Är inte rädd för ett nej då jag tyvärr alltid blivit avvisad. Så nej rädd är jag inte även fast det hade varit jättetråkigt och ledsamt att bli avvisad. 

    Jo fast det finns inga konkreta belägg för att hon skulle veta. Jo jag läser svaren. 
    Hur ska vi kunna ge konkreta belägg, vi har inte pratat med henne? Jag kan bara lägga min analys som kvinna som blivit uppvaktad i min ungdom av ängsliga och förälskade män som betedde sig som du gör- och jag visste!

    Om du hade läst svaren hade du inte ställt samma frågor om och om igen, märker du inte att du får samma svar även om det kommer nya främlingar i dina trådar? Även i din andra tråd svarar folk likadant som här, när ska du börja förstå att din amerikanska guru inte har koll på läget?

    Hur många killar tror du skriver regelbundet till en tjej utan någon baktanke? Du gör det bara med en och den är du förälskad i (på enbart ytliga grunder ska tilläggas!), så varför du tror att hon ska tänka något annat om dig är helt oförståeligt. Hon vet att du är intresserad!
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-06-24 10:18:07 följande:
    Inte direkt så man kan påverka exakt hur hon kommer tolka det dock. 
    Du kan aldrig påverka hur en annan människa tolkar dig. Just nu gissar jag att hon tolkar dig som en försiktig, änglig och nervös ung man som är förälskad men aldrig kommer våga göra något.

    Om jag får gissa har hon varit trevlig men avvaktande i sina svar, tillräckligt för att du inte ska bli sårad men absolut inte uppmuntrande till fortsatt kommunikation. Som du har beskrivit det har hon aldrig själv initierat något, stämmer det? Visst är det alltid du som har sökt upp henne eller kontaktat henne först?

    Om du hade spelat dina kort rätt hade du haft en dejt inplanerad till första träffen, då hade ni kommit varandra så pass nära så att du hade vetat om hon velat träffa dig själv eller ej, nu är du exakt där du var i november när du startade tråden. Du vet fortfarande inte om hon vill lära känna dig mer.
  • Anonym (Hej)

    Kan du inte bara snälla acceptera att all din tvekan handlar om att du är livrädd att tappa henne och därför hellre avstår än agerar?

    Alla dina ursäkter, drömmar, planer och framför allt din överlägsna syn på andra leder ingenvart, du står ju fortfarande kvar och stampar. Du kan inte slå dig för bröstet bara för att du vågade skriva till henne i julas och säga att du har gjort som vi har sagt till dig för utöver det har du inte gjort ett smack!

    Ödmjukhet grabben är vad du behöver mest av allt. Googla ordet.

  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-06-25 22:51:45 följande:

    Nej, det är inte så det är. 


    Jag är där jag är främst pga avståndet. Man är inte feg om man respekterar henne och inte stressar fram det dessutom. Skulle jag ha sagt det redan i November enligt dig? 


    Varför skulle avståndet göra någon skillnad? Du hade ändå skyllt på respekt, stress och alla andra ursäkter du har, du hade varit lika rädd för att bli dissad ändå.

    Om du hade respekterat henne på riktigt hade du inte börjat skriva med henne överhuvudtaget utan väntat på att hon tog första steget, varför gjorde du inte det? Hon kanske har känt sig stressad och tvingad att svara dig för att inte såra, samma när du söker upp henne på evenemangen och hon blir tvingad att titta på dig.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-06-26 10:11:15 följande:
    Nej jag är inte särskilt rädd för att bli dissad. 

    Jag har inte skrivit jättemkt så nej så är det inte heller. Vi har pratat bra på eventen. Inte tvingat henne till något. 
    Om du har skrivit varje vecka så har du skrivit jättemycket, om inte har du överdrivit er "relation" väldigt mycket. Hur ofta har du skrivit egentligen?

    Du skulle inte tvinga henne till något om du föreslog en träff heller men då hänvisar du till respekt mot henne, varför gäller inte samma regel när du började skriva med henne? Det var väl i så fall också bristande respekt?
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-06-29 18:49:52 följande:
    Jag vet inte. Vill verkligen träffa henne själv iaf men tror hon kommer anta att jag har känslor då redan (Jag vill helst säga det efter att ha setts i flera månader)
    anonym05swe skrev 2024-06-29 20:41:33 följande:

    Jag vill träffa henne, tro inte annat. Sanningen är dock att det är komplext.


     


    Jag vill träffa henne men inte direkt säga mina känslor öppet för henne än (Då jag tycker hon bör känna mig mer innan det). Handlar inte om att skydda mig själv/ vara rädd eller annat som ni pratat om. 



    Du är rädd för att hon kommer att dra om du skulle föreslå en dejt eftersom du inte tror att hon har några starkare känslor för dig, om du hade trott det hade du inte tvekat en sekund.

    Om man föreslår en dejt så betyder inte det att man är redo att gifta sig, kan du inte snälla förstå det? Det finns folk som vill ta en dejt efter ett 10 minuters samtal med någon för att man tyckte att människan framför sig verkade spännande, inga starkare känslor än så.

    Hon VET att du vill mer, bara föreslå en träff nu så att du får det gjort och du kan känna dig nöjd att du tagit ett ytterligare steg.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-06-30 10:16:25 följande:

    Det spelar ingen roll. Det påverkar dessutom inte hur man är som partner. 


     


    Nej jag lyssnar och tar till mig samtidigt som det är en unik situation. Inte sagt att alla andra har det enkelt. 


    Nej TS, det är inte en unik situation! Flera i tråden har skrivit om sina erfarenheter som är mycket snarlika din, dvs man blir kär i någon på avstånd och vet inte hur nästa steg ska se ut. Skillnaden är att de har agerat, inte kört på någon sort teori om hur saker ska gå till utan bara agerat. De har vågat att kasta sig ut utan att veta hur det ska sluta.

    Din dröm om att ni ska träffas utan att boka några träffar och sakta växa in i varandra kommer inte att ske, sådant kan hända om man går i samma klass där man träffas varje dag men inte i din situation. Du måste släppa din önskan om hur du önskar att det skulle vara och se hur det faktiskt är eftersom du inte kommer någonvart idag.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-06-30 18:46:48 följande:
    Vi kommer också ses lite senare i Juli och sedan kan jag även skriva med henne och sedan försöka få till efter lumpen, om jag inte hinner nu.
    Så då har du alltså redan tänkt dig att skjuta upp dejterna till senare? En back-up-plan innan det ens har börjat, bra jobbat!

    Om du hade varit som andra och inte varit så "unik", hade du tagit tag i alla chanser som du fått, varit aktiv och initiativrik och bokat in en träff till denna gång och en till nästa gång. Istället väljer du flyktvägen så att du inte behöver agera och utsätta dig för något jobbigt (för det aktiva agerandet sparar du till när ni är ihop?).

    Lycka till TS!
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-06-30 19:19:54 följande:

    Nej, det är om jag inte hinner. Går inga bra tåg heller hem för mig på tisdag så då måste jag bjuda in för en annan dag. 


     


    Herregud, jag har skrivit med henne utöver varje event där jag pratat med henne. Det är inte så enkelt. Nej det handlar inte om rädsla eller dylikt.


    Du kan väl inte på allvar tycka att du har gjort mycket för att det ska ske en utveckling? Att bara skriva lite random, aldrig ställa ordentliga frågor om henne och inte boka upp en träff. Och nu skylla på tåget... I rest my case!

    Du är verkligen urusel på att äga ditt eget liv, har du aldrig behövt ta aktiva beslut så att ditt liv kom i någon riktning? Vem valde vilket program du gick? Vem har valt vilka universitetsstudier du ska gå? Mamma och pappa? Har du valt samma yrken som dom? Har fler i din släkt samma intressen som du?
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-07-01 09:56:20 följande:
    Ja, jag är fortfarande beredd att göra det för henne. Vet dock inte hur hon skulle tolka det som gör det svårt. Jag hade hanterat en relation väldigt bra för jag skulle ge ovillkorlig kärlek och stöd och kompromissa och samarbeta gemensamt för att nå saker för både jag och den jag blir ihop.
    Men sluta upprepa dig hela tiden! Du övertygar inte oss hur många gånger du än skriver det eftersom det är handling som bevisar, inte ord och hittills har du inte gjort ett skvatt (och nej, att du har skrivit till henne är inte en aktiv handling).

    Du kan inte beskriva dig själv efter hur du kommer att göra, det är hur du har gjort och gör idag som berättar vilken typ av man du är.
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?