• Anonym (Hej)

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    anonym05swe skrev 2024-07-03 22:16:39 följande:
    Jag har ju gjort en del tips ex skriva med henne och prata med henne. Jag hade dock gärna gjort mer men det är inte enkelt om man har känslor för någon.
    anonym05swe skrev 2024-07-03 22:42:25 följande:
    Jag vet inte ens om hon skulle vilja ses privat ändå, än mindre vara öppen för en relation. 
    anonym05swe skrev 2024-07-04 12:06:09 följande:
    Jag vill fråga henne som sagt.

    Allvarligt TS, du har kastat upp bollen och valt att inte fånga den. Du har valt ett spel som varit oskyldigt, enkelt och okomplicerat (precis som du vill ha det) men konsekvensen blir då också att du inte har fått något resultat. Om du inte satsar kan du inte vinna, här är ett jättetydligt exempel på det.

    Om du hade varit mer på, mer tydlig med dina intentioner och sakta öppnat upp dig mot henne hade det varit enkelt för dig att bjuda ut henne, istället sitter du nu och känner dig jättetveksam eftersom du inte vet vilket svar du kommer få. Du är rädd för att bli dissad och att tappa henne, precis som alla andra som är förälskade. PRECIS SOM ALLA ANDRA!

    Så fortsätt inte med ditt svammel om att du har en sådan svår och komplicerad situation, avståndet är inget problem om det fanns känslor hos er båda så nämn inte det igen. Däremot kan hon kanske använda det som en ursäkt men då är det bara en signal till dig att hon inte vill träffa dig, det är inte den riktiga anledningen.

  • Anonym (Hej)

    Han vill helst att de inte ska behöva gå på dejt alls utan bara glida in i förhållandet utan krångel och komplikationer, det är därför avståndet är så jobbigt för honom. Hade de bara bott närmare varandra hade det nämligen kunnat ske (exakt hur har han inte förklarat närmare).

  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-07-05 16:25:17 följande:
    Jag tog bara inte upp ämnet för vet inte hur hon tolkar det. 
    Tycker du inte att det är för lite tid kvar för att bry sig om hur hon tolkar saker? Var bara ärlig och säg att du vill träffa henne själv nästa gång ni ses, vad är det värsta som kan hända? Att hon säger nej och det blir lite pinsamt? Att hon förstår det hon redan vet (eftersom ingen skriver som du har gjort utan att vara intresserad)?
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-07-05 18:19:18 följande:

    Jo, jag vågar men är som sagt rädd för de olika riskerna.


     


    Samtidigt så var det inte så här jag trodde det skulle ske när jag föll för henne. Hade jag ingen aning om att detta skulle vara situationen jag skulle hamna i. Hade verkligen velat kommit längre.


    Du kan inte komma längre utan att agera! Om något är viktigt måste man satsa, våga och agera vilket du inte har gjort mer än i december. Efter det har du bara legat lågt och hållit en säker men ointressant profil istället för att gasa sakta men säkert vilket jag antar att du ångrar nu.

    Vilket är viktigast? Att det blir pinsamt eller att du får en dejt? Om du inte frågar slipper du ångest men du har heller inte utvecklats något alls och nästa gång du blir kär vet du fortfarande inte hur du ska göra. Se det här som något du behöver lära dig i livet!
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-07-06 10:18:52 följande:

    Nej, sagt att jag helst vill växa ihop. Inte att det är enda alternativet och att stressa igenom är respektlöst (Jag har inte stressat). 


     


    Sade att det var det bästa alternativet men nu är det för sent. Jag kommer försöka bjuda ut henne. 


    Inser du själv att du inte kommit någonvart i din personliga utveckling runt kärlek och förhållande? Du säger exakt samma sak som du gjorde när du började skriva i november, så självsäker när det gäller något som ska ske men helt passiv i nuet.

    Kan du nu, i efterhand, se att du borde gjort något annorlunda?
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-07-06 10:36:53 följande:

    Ja


    Inte sagt att ingen annan inte haft känslor för andra nej. Jag har också läst tipsen och vidtagit en del av dem. Vissa är svåra att göra pga avståndet. Inte sagt att jag inte vill bjuda ut henne alls. 


     


    Situationen är ju unik med tanke på att de flesta blir ihop eller får känslor för folk de träffar ofta och som bor nära. Menar du att det inte är enklare för folk som haft relationer innan? Att ha mer tips och göra saker går inte emot varandra. Du vet att många moderna relationer tar slut innan 2-3 år ens? Jag skulle hantera en relation bra ja och kunna ha en bra långsiktig relation för jag söker inte bekräftelse och kan kompromissa.


     


    "Allt rinner ut och slutar med att du är en tonårsgrabb som inte vågar." Det är en högst missvisande bild av situationen som inte stämmer. Självklart är det nervöst och så men inte så jag inte vågar. 


    Du har INTE en unik situation! Jag kommer fortsätta att skriva det tills du slutar ta upp det som ett argument. Din situation är exakt som andra som blir förälskade, med skillnaden att du anser dig vara bäst när det väl blir ett förhållande och att du aldrig tänker släppa taget om tjejen om ni väl blir ihop. Vilket är extremt obehagligt vilket du inte heller verkar förstå.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-07-06 13:42:58 följande:
    Vadå inte släppa taget? 

    I en relation är det absolut väldigt viktigt att vara självständiga och inte kontrollerande eller styrande. Jag fördömer det i en relation såklart. Absurd och falsk anklagelse. 
    Eftersom du inte ägnar dig åt modern dejting där man bara är ihop 2-3 år och du ser framför dig ett livslång perspektiv blir slutsatsen att du inte kommer släppa taget om hon vill göra slut efter ett tag. Du kommer ju inte gå in i ett förhållande om du inte ser att det är för resten av livet så vad blir då konsekvensen för din partner?
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-07-06 15:27:32 följande:
    Självklart skulle jag släppa taget. Absurt att anklaga mig för att inte göra det potentiellt. Visionen är ett långsiktigt förhållande men det är ingen garanti såklart. Så självklart skulle jag göra slut om min partner vill göra slut. Absurda anklagelser.
    Vadå absurd? Du har genom alla dina inlägg berättat hur mycket bättre du är än alla andra som dejtar modernt och hur du inte är som de som har förhållanden som tar slut efter några år. Det går inte att tolka dig på något annan sätt än att du kommer göra allt för att förhållandet inte ska ta slut.

    Hur tror du att människor ser på dig och det du skriver egentligen? Ta ansvar för hur du formulerar dig och äg dina ord eller backa och stå för det. 
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-07-06 16:59:05 följande:

    Inte sagt emot det heller. Självklart måste båda vilja stanna kvar.


     


    Många relationer idag handlar inte ens om kärlek utan om bekräftelse. Jag söker inte långsiktigt för bekräftelse. 


    Fel, många relationer idag handlar om kärlek. Var får du dina sanningar ifrån? Omklädningsrummet på högstadiet? Dina amerikanska gurus? Någon märklig incel-sida på nätet?

    Om du hade rört dig i vanliga världen och haft vänner du kunnat varit ärlig med hade du vetat att många, många blir kära och försöker hitta en väg att få ett förhållande med den de är kära i. Precis som du har gjort.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-07-06 17:21:36 följande:

    Många ja men inte alla för många söker också efter bekräftelse. Nej, nej, nej och nej absolut inte. Snarare baserat på verkligheten och där folk från relationer själva skrivit det på ex Reddit men också att folk skrivit om att få bekräftelse är viktigt för folk i en relation. 


     


    Inte sagt att andra inte blir det men många relationer idag tar slut fort för folk saknar en vision för hur den ska bli starkare.


    Så all din kunskap om världen kommer från nätet? Där folk fabricerar fritt och  det inte går att kontrollera källan? Varför har du inte pratat med några på riktigt? 

    Och nej, relationer tar slut av tusen olika anledningar och du kan inte skydda dig från allt. Det är därför det blir så skevt när du skriver om hur du minsann kommer klara ett förhållande bra när du inte har en aning eller minsta uns av erfarenhet, du förstår inte ens att ett förhållande kan ta slut efter två veckor för att den andre inte ville mer oavsett vision.

    Du måste ta in vad vi skriver här, du måste börja inse att du faktiskt inte har facit när det kommer till relationer eller människor överhuvudtaget vad det verkar (om all din kunskap kommer från nätet). Tycker du inte själv att det är märkligt att du inte känner någon människa väl?
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?