Inlägg från: Anonym (Ols) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ols)

    Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?

    Anonym (Näru) skrev 2023-11-25 20:40:13 följande:
    Självklart finns det undantag, precis som det finns solklara exempel på det jag menar. Mina fördomar grundar sig såklart i någon form av erfarenhet eller om du vill kalla det verklighet.

    Du vet att fördomar inte bara är tagna ur luften va? Även om det nu inte gäller alla.
    Rätt ofta kan förövare vara såna som omgivningen "aldrig hade kunnat tro det om". Viktigt att inte glömma. 
  • Anonym (Ols)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-26 22:23:28 följande:
    Förstår du inte att män som blir konstant ratade kan säga en del av dessa saker? Det är deras upplevelse av verkligheten och dynamiken mellan män och kvinnor. Att de säger så betyder inte att de hatar kvinnor och bilden som de har är sann på det stora hela. Det är bara deras personliga upplevelse och det kan man ha förståelse för.

    Varför finns det inte mer empati för dessa män istället för att de blir hatade? Alla förstår väl att ingen som är i en bra position i livet skulle säga såna saker.
    Men varför i allsin dar ska kvinnor alltid vara så förstående, när män inte är det gentemot kvinnor? Män rör inte en min när kvinnor dödas, våldtas, trakasseras sexuellt, har sämre ekonomi och missgynnas i vården. 

    Jag skulle önska att män kunnat visa mer empati för när kvinnor har det svårt, men det verkar vara helt omöjligt. Ändå ska kvinnor ha empati för män bortom rimlighetens gräns, när de sprider kvinnoförakt och konkreta förslag på hur kvinnors liv ska försämras? 

    Att bli ratad framstår som ganska milt i jämförelse med vad kvinnor får utstå (se ovan). Självklart fattar jag att det inte är kul. Samtidigt har stödet från män angående kvinnors utsatthet varit och är i princip obefintligt, så det är svårt att uppbåda energi till båda. Jag kan ha sympati för ensamma män som inte föraktar kvinnor, men jag vill absolut inte ha mer kvinnoförakt i världen än det redan finns och jag tycker inte att män med de åsikterna förtjänar sympati, ensamma eller inte. 

    Menar du att du har full förståelse för att kvinnor undviker män med tanke på vad de får utstå? Det är nog få män som har sympati för kvinnor.
  • Anonym (Ols)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-27 00:41:10 följande:
    Att inte bry sig eller röra en min är en sak, att kränka och nedvärdera personer som har det svårt är värre. Det är ett aktivt val.

    Vill man undvika andra är det upp till varje person. 

    De sprider inte kvinnoförakt. Det är en väldigt konstig tolkning som görs för att stämpla de här männen som mindre värda och losers. En självuppfyllande profetia där man letar efter syndabockar.
    Så passiva är inte män heller. Skulle det komma trådstarter där kvinnor beklagar sig klassas det genast som manshat, stämpeln feminist dras fram. Kvinnor får skylla sig själva om de blir misshandlade, våldtagna, kvinnor fattar dåliga beslut, de är för kräsna, de har en gräddfil osv osv. Hela familjeliv svämmar ju över av dessa föraktfulla åsikter, som inte är ett dugg bättre än det du menar att män får utstå. De är värre. 
  • Anonym (Ols)
    Anonym (Öga_mot_öga) skrev 2023-11-27 07:33:12 följande:
    Grejen är ju att det sällan är de kvinnor som verkligen varit utsatta eller är det är de kvinnor som gnäller mest på män. Helt enkelt därför att kvinnor som varit utsatta, har levt ihop med eller varit utsatta för dåliga/ misogyna män verkligen uppskattar och ser när de möter en man som INTE är sådan.

    Flera kvinnor som satt i system att gnälla på män här på forumet upplever jag bara som allmänt otrevliga och bortskämda med att få det bästa i livet. Hade de verkligen varit utsatta hade de inte varit så oförstående gentemot vissa mäns lidande och problem.
    Vem är det som framstår som bortskämd och gnällig? En man som gnäller på kvinnor för att han är ensam, eller en kvinna som behöver anpassa sitt liv för att inte bli utsatt av en man? Och som kanske har erfarenhet av att leva med en utnyttjande man och sen väljer bort män?

    Jag tycker nog att det framstår som oerhört gnälligt att klaga på kvinnor för att man inte blir vald. 
  • Anonym (Ols)
    Anonym (Bä) skrev 2023-11-27 08:11:15 följande:
    Ja. Är det gnälligt att man inte gillar kvinnor som hånar en man som försöker, gör sitt bästa, och som vill göra hans liv ännu jävligare och få honom att känna sig otillräcklig?
    Att gnälla på kvinnor för att man inte blir vald är gnälligt, ja. Särskilt i jämförelse med vad män gör mot kvinnor. 
  • Anonym (Ols)
    Anonym (Bä) skrev 2023-11-27 08:42:52 följande:
    Men det är inte det jag säger. Jag gnäller inte för att kvinnor inte väljer mig. Jag gnäller på de kvinnorna som hånar en man som försöker, och vill göra hans liv ännu jävligare och få honom att känna sig otillräcklig.
    Och jag pratar om män som gnäller för att de inte blir valda. Det är gnälligt.
  • Anonym (Ols)
    Anonym (Öga_mot_öga) skrev 2023-11-27 12:58:34 följande:
    "Manliga partners sätter sig bekvämt tillrätta medan jag gör". Välj då män som är handlingsmänniskor istället för mansbebisar. Du gör själv dina val, och du kan inte lägga skulden på någon annan där, lika lite som män bör lägga skulden på kvinnor överlag för att de inte hittar någon.
    Fast problemet är väl just att det inte finns så många män som är lagspelare i team med sin kvinna att välja på? Då återstår att välja bort män helt för att man inte orkar leta efter en nål i en höstack, men även det får kvinnor kritik för. 
  • Anonym (Ols)

    Män skulle testa att leva som kvinnor ett tag. Då skulle de nog fatta att gnället om att bli bortvald är banalt i jämförelse. 

  • Anonym (Ols)
    Anonym (Bä) skrev 2023-11-27 13:17:16 följande:
    Och så har vi kvinnorna som säger att det finns få bra män. 
    Kvinnorna som säger att de bra männen redan är tagna.
    Kvinnorna som säger att det inte finns några riktiga män i det här landet.
    Män är ju generellt lite sämre på omtänksamhet och lite mindre djupa, skulle jag säga. Det baserar jag på i princip alla relationer jag någonsin varit eller haft i min omgivning. Se bara här på fl också, man kan påtala att kvinnor mördas och våldtas och måste anpassa sitt liv utifrån rädsla för män. Ändå är det alltid alltid alltid mest synd om män, att kvinnor minsann kränker dem. Noll förmåga att se utanför sitt eget huvud. Och ang att inte vara så djup: se till hur män generellt väljer partner: främst med ögonen. Och att de ska vara "snälla". Att vara intelligent, påläst och driftig som kvinna är ju att kasta pärlor för svin. 
  • Anonym (Ols)
    Anonym (Bä) skrev 2023-11-27 13:22:21 följande:
    Jag har sett att det är allvarligt och ett problem när män attraheras av yngre tjejer.
    Men alltså har du inga RIKTIGA problem att ta itu med i VERKLIGHETEN? 
Svar på tråden Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?