Inlägg från: Anonym (Öga_mot_öga) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Öga_mot_öga)

    Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?

    Tecum skrev 2023-11-20 16:58:25 följande:

    Min känsla är att manshat (och kvinnohat) i huvudsak kommer till uttryck på nätet, i forum som detta. IRL upplever jag det inte på samma sätt. Men visst är det ett problem då det spär på könskriget och påverkar osäkra personer negativt.


    Jag stöter nästan aldrig på den jargong som är mellan män och kvinnor på FL IRL. Möjligtvis att folk skämtar om mäns resp. kvinnors brister, men inte så allvarsamt och känslosamt som det är här.

    Likväl som det finns kvinnohatande män, kan man inte förneka att det finns även manshatande kvinnor. Eller kvinnor som inte tål att se eller höra när en man lyfter ett problem med att inte få till det på relationsfronten. För mig ger det direkt känslan av att dessa kvinnor själva har problem med att hitta någon vettig man.

    Jag tror dock att om dessa kvinnor och män mötte varandra IRL skulle det bli en annan diskussion, eftersom man då ser hur vederbörande ser ut, kroppsspråk och mimik osv.. Man brukar få mer respekt för varandra när man pratar öga mot öga. Under anonymitet blir det opersonligt och kargt och en text kan tolkas lite hur som helst, ofta utefter förutfattade meningar man har om en personer som uttrycker sig på ett visst sätt.


  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Tecum skrev 2023-11-20 17:23:10 följande:
    Ge exempel! Jag vet bara ett område, det är politiken. Där är det högre krav på kvinnor och de granskas hårdare. Se på hatkampanjen mot Annie Lööf som höll på att kosta henne livet, Anna Kinberg Batra fick sparken fast hon sa exakt samma sak som Kristersson. Sabuni hade fel hudfärg och var inte snygg nog, politiskt var det ingen skillnad mot efterträdaren. Mona Sahlin jagades under hela senare delen av karriären. Lena Adelsson Liljeroth åt fel tårta osv osv.

    Men för övrigt är äldre vita cis-män de som får skulden för allt ont i världen, de är det fullt legitimt att sparka på.
    Annie Lööf var ju ganska kontroversiell och känd för sina påhopp mot Åkesson och SD. Hatet och hoten mot henne kan givetvis inte försvaras. Men man måste se vad som är hönan och ägget här.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (S) skrev 2023-11-20 17:09:26 följande:

    Äh. Män stryks medhårs i alla lägen irl, kolla hur mkt som accepteras när en man gör nåt. Som kvinna gäller det att trippa väldigt försiktigt annars ses det inte som ok.


    Ja, bl.a. Paolo Roberto är ju ett exempel på hur "män stryks medhårs". Han har väl aldrig varit så avskydd som efter avslöjandet om att han gått till prostituerade.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Bä) skrev 2023-11-20 17:38:29 följande:
    Läste en artikel skriven av en kvinna. Hon tog upp just hur vanligt det är att kvinnor får förlöjliga och håna mäns utseende.

    Det var uppfriskande att se att en kvinna faktiskt reagerade på det.
    Har du någon länk till den artikeln? Hade varit intressant att läsa.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Bä) skrev 2023-11-20 17:46:07 följande:
    Tror inte man får länka sånt, jag har blivit spärrad tidigare.
    Förvånar mig inte.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (enstaka galningar) skrev 2023-11-20 18:31:19 följande:

    En fråga till er män som skriver här i tråden om manshatet ifrån kvinnor och tycker att det är ett stort problem:
    Lever ni i förhållande med kvinnor eller har gjort det en längre tid?
    Eller lever ni ensamma och har gjort så för det mesta?

    Att jag frågar är annars om ni lever med kvinnor vad era kvinnor anser om manshat? Tycker era kvinnor att många kvinnor hatar män och beter sig dåligt i mot män?
    Anser era kvinnor att dom själva eller deras kvinnliga vänner, kvinnliga släktingar eller kvinnliga kollegor hatar män och beter sig dåligt mot män?
    Vad anser era kvinnliga vänner om ni har några? tycker dom att många kvinnor hatar män eller beter sig dåligt mot dom?
    Vad anser era kvinnliga arbetskollegor? är det många kvinnor ni känner som hatar män eller beter sig dåligt mot män?

    Det vore intressant om ni känner många kvinnor som hatar män eller som beter sig dåligt mot män.
    Upplever ni ett hot mot ifrån kvinnor att dom hatar er och många kvinnor beter sig dåligt i mot er?

    Om ni känner hot känner ni er också hotade då av kvinnor eller på vilket sätt känner ni av hotet? hur känner ni hotade? kvinnor kan vara rädda för våld i från män, gäller det er?

    Är detta vanligt? 
    Är det skillnad på åldrar? vart man bor? vilka man umgås med osv?


    Jag stöter på sådana kvinnor mest på internet och olika diskussionsforum, som t.ex. detta. Jag har 2 förhållanden bakom mig som har varit bra och kärleksfulla och möter överlag sällan sådana attityder mot män som jag ser här. Då och då händer det givetvis. Men jag har erfarenhet av hur mycket man som man måste slipa ner kanter och förfina sig själv för att duga för kvinnor. Som man är man inte mer än man och som människa är man inte mer än människa. Man gör så gott man kan och ändå blir man utdömd. Jag är ändå tacksam för de fina förhållanden jag haft och kan iofs leva på minnena från dessa. Men under 2000-talet har konkurrensen ökat och det känns som att jag som man måste leva upp till mer och mer för att duga.

    Man vet inte längre vad som är gångbart från den ena dagen till den andra, eftersom saker förändras så snabbt nu. Det som var inne igår är ute nästa dag.
  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (enstaka galningar) skrev 2023-11-20 19:21:51 följande:
    Jo men det är så jag också uppfattar det.
    Både mans och kvinnohat är så mycket mer utbrett på nätet och i diskussionsforum. Jag känner inte igen det från min umgängeskrets, arbetskollegor eller släktingar, hör inte folk uttrycka hat mot det andra könet, visst hör väl alla om hot eller hat men att det är så utbrett ute  samhället är inget jag känner igen och jag umgås mycket både med män och kvinnor och lever i förhållande. Inga jag umgås med uttrycker något som liknar detta på nätet åt något håll varken män eller kvinnor.
    Problemet är att folk som är nya på forumet kan få för sig att det är såhär kvinnor är och tänker.
  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Bä) skrev 2023-11-21 07:43:53 följande:
    Jag själv har blivit kallad kvinnohatare för att jag inte gillar att många kvinnor får förlöjliga män. Alla vet att kvinnor får säga en massa till män, som män inte får säga till kvinnor. Varför hyckla om det? Några här medgav att en man ska kunna tåla att de gör sig lustiga över hans utseende. En man ska kunna skratta åt sig själv. Ja, vi tål, men betyder det att vi gillar det? Vad händer om en man säger att han tar illa upp av kränknngar? Jo, han är överkänslig, omanlig, kvinnohatare. Och så borde han ta av sig offerkoftan. Tänk på kvinnor istället. . 
    Så är det ju. En del är verkligen blinda för sina egna beteenden.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-21 16:00:56 följande:
    Det värsta som en man kan vara är uppenbarligen en loser. En sån man ska bli hatad och dragen i smutsen om jag tolkar er rätt.
    Ja, det är ju främst resurssvaga män som får stå i skottgluggen här. Kanske finns där ett förakt för svaghet hos dem? Socialdarwinism?

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Problem senare) skrev 2023-11-21 16:56:49 följande:

    Jag upplever att manshat skapar problem senare i livet när en kommer på att en verkligen saknar en man, vill ha en man att älska och dela livet med men samtidigt hatar män. Det är lite som tecknad film där man har en liten figur (djävul) på vardera axel som ger tvärtemot råd mot den andra figuren (ängeln).

    Så går en på dejt och ger honom förmodligen ett kasst intryck. Jag ser inte så mycket manshat som ett stort samhällsproblem som att det kan bli ett problem för en själv.


    Jag tänker på en del väldigt kräsna kvinnor här på forumet och undrar vilka män som egentligen duger åt dem. En dag sitter de där ensamma och oönskade, kommer de till eftertanke då?

Svar på tråden Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?